• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Αφιερωμα


Παρ 16 Ιουν 2017

«Top-20» Files: Τα Τέρατα της Universal

Αν υπάρχει μια εταιρία στις ΗΠΑ με χαρακτηριστική παράδοση στις ταινίες τρόμου, αυτή είναι μονάχα μία, και μιλάμε φυσικά για τη Universal. Με την πρόσφατη ανανέωση αυτού της του τμήματος, έγινε ξανά γνωστός ο όρος Universal Monsters, αν και ο νέος κύκλος που ονομάζεται Dark Universe δεν ξεκίνησε με το δεξί. Μετά όμως από τη Μούμια, θα ακολουθήσει η Νύφη του Φρανκενστάιν, το Πλάσμα από τη Μαύρη Λίμνη, ο Ο Αόρατος Άνθρωπος, το Βαν Χέλσινγκ, ο Λυκάνθρωπος, το Φρανκενστάιν, ο Δράκουλας, το Φάντασμα της Όπερας και η Παναγιά των Παρισίων. Με αυτό το τελευταίο ξεκίνησαν όλα. Για την ακρίβεια το 1923, με τον Lon Chaney στον ρόλο του κωδωνοκρούστη καμπούρη Κουασιμόδου, ο οποίος ήταν εκεί και στο δεύτερο «χτύπημα», το εξίσου κλασικό Φάντασμα της Όπερας του 1925. Αυτός ο πρώτος κύκλος τεράτων πέρασε από τον βωβό στον ομιλών κινηματογράφο και η ιστορία γράφτηκε με χρυσά γράμματα το 1931 και την εμφάνιση του εξωτικού για τα χολιγουντιανά πρότυπα Bela Lugosi ως Δράκουλα. Άμεσα ήρθε κι ο πρώτος Φρανκενστάιν, με το τέρας να έχει τα χαρακτηριστικά του Boris Karloff. Πλέον αξιομνημόνευτα έμελλε να είναι και η Μούμια του 1932, όσο κι ο Ο Αόρατος Άνθρωπος του 1933. Μα η ταινία σταθμός είναι φυσικά η Νύφη του Φρανκενστάιν του 1935, η οποία δεν λείπει από καμία λίστα των καλύτερων ταινιών τρόμου όλων των εποχών. Κι ενώ το 1936 τα πράγματα πάγωσαν, ήταν ένας αιθουσάρχης που αναβίωσε τον Φρανκενστάιν και τον Δράκουλα ανανεώνοντας την όρεξη του κοινού, και το 1939 τα τέρατα επιτέθηκαν και πάλι στην οθόνη.

Κατά τη δεκαετία του 1940, το πλέον χαρακτηριστικό του Universal Monsters ήταν η σύμπραξη πολλών τεράτων στην ίδια ταινία. Αλλά τη διαφορά την έκανε ένα μόνο του, και συγκεκριμένα το 1941 ο Λυκάνθρωπος με τον Lon Chaney Jr. στην πρώτη εντυπωσιακή μεταμόρφωση του ανθρώπου σε άνθρωπο-λύκο επί της οθόνης. Κάπου πλέον τα πράγματα έμοιαζαν όμως να ξεφεύγουν από πλευράς ποιότητας και ήταν άλλα στούντιο που τραβούσαν τα φώτα στον τρόμο. Με κάποιες ενδιαφέρουσες ενδιάμεσες στάσεις (όπως το Ο Τρόμος της Μαύρης Λίμνης του 1954 και το Ο Άνθρωπος που Ζάρωνε του 1957), τα φώτα έπεσαν το 1960, σε σημείο αυτό να μοιάζει οριστικό. Το 1979, έγινε μια προσπάθεια από την εταιρία να αναβιώσει τον Δράκουλα, όταν πια η περίφημη αγγλική εταιρία Hammer, που είχε πάρει σαν αποκλειστικότητα το είδος, είχε για τα καλά κοπάσει, αλλά το ριμέικ του John Badham δεν έπεισε.

Φτάνοντας στο 1999, η Universal είπε να ξαναθυμίσει τα βαριά της χαρτιά στο κοινό, αλλά αυτή τη φορά υπό τη μορφή ακριβών υπερπαραγωγών, με ελάχιστη ως καθόλου όρεξη για τρόμο, και περισσότερη για χαβαλέ. Έτσι γεννήθηκε η Μούμια του Stephen Sommers, ο Λυκάνθρωπος του Joe Johnston και τέσσερις ακόμα ταινίες που η εταιρία θα προτιμούσε να μην είχαν γυριστεί ποτέ. Πριν μάθουμε αν το Dark Universe, που μοιάζει να έχει τη λογική των block-buster και όχι αυτή των απαρχών του τερατο-σύμπαντος, τουλάχιστον στην έναρξη του, πιάσει τόπο, ας κάνουμε μια βόλτα από τις ταινίες σταθμούς αυτής της μακράς πορείας. Εδώ μπαίνει και το «μικρόβιο» της αξιολόγησης, εν είδει εκτάκτου Top-20. Πάμε λοιπόν αντίστροφα...

20. Η Μούμια (The Mummy, 1999)
Σκηνοθεσία:
Stephen Sommers
Πρωταγωνιστούν: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo
Η έρημος θα υψωθεί. Οι ουρανοί θα χωριστούν. Η δύναμη θα ξεχυθεί.
Σύμφωνα με το θρύλο η τιμωρία του Αιγύπτιου ιερέα Ιμχοτέπ, όταν πιάστηκε από τον Φαραώ Σέτι με την ερωμένη του, ήταν να τον κάνουν μούμια ζωντανό και να τον καταραστούν. Το 1923 θα βρεθεί ο τάφος του από μια ομάδα κυνηγών θησαυρών και η μούμια θα ξαναζωντανέψει.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


19. Τρομαγμένη Πολιτεία (Tarantula - Τρομαγμένη Πολιτεία, 1955)
Σκηνοθεσία:
Jack Arnold
Πρωταγωνιστούν: John Agar, Mara Corday, Leo G. Carroll, Nestor Paiva
Οι σφαίρες δεν μπορούν να την σταματήσουν! Ο δυναμίτης δεν μπορεί να την σκοτώσει!
Ο καθηγητής Τζέραλντ Ντίμερ βρίσκεται στην έρημο της Αριζόνας και κάνει ορμονικά πειράματα, με την ελπίδα να αυξήσει την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων. Ο συνάδελφος του βρέθηκε νεκρός, έχοντας χτυπηθεί από μια νόσο που συνήθως θέλει πολύ καιρό για να γίνει θανάσιμη. Ο ντόπιος γιατρός αντιμετωπίζει το γεγονός με μεγάλη έκπληξη και η βοηθός του, η Στέφανι, πηγαίνει στον Δρ Ντίμερ μήπως καταλάβει το τι συμβαίνει. Το κακό δεν αργεί να ξεκινήσει και η πρώτη ένδειξη είναι τα απομεινάρια από φαγωμένα βόδια. Οι ενδείξεις δείχνουν την ύπαρξη μιας τεράστιας ταραντούλας.
trailer | φωτογραφίες


18. Το Φάντασμα της Όπερας (Phantom of the Opera, 1943)
Σκηνοθεσία:
Arthur Lubin
Πρωταγωνιστούν: Nelson Eddy, Susanna Foster, Claude Rains, Edgar Barrier
Το κλασικό έργο τρόμου της οθόνης!
Ένας παραμορφωμένος βιολονίστας στοιχειώνει την όπερα του Παρισιού. Κρυφός του πόθος είναι η τραγουδίστρια Κριστίν Ντιμπουά, την οποία θα βοηθήσει με κάθε κόστος.
trailer | φωτογραφίες


17. Ο Λυκάνθρωπος (The Wolfman, 2010)
Σκηνοθεσία:
Joe Johnston
Πρωταγωνιστούν: Emily Blunt, Anthony Hopkins, Benicio Del Toro, Hugo Weaving, Geraldine Chaplin
Όταν το φεγγάρι είναι γεμάτο, ο θρύλος έρχεται στην ζωή.
Η παιδική ηλικία του Λόρενς Τάλμποτ έλαβε τέλος με το θάνατο της μητέρας του. Προσπαθώντας να ξεπεράσει το χαμό της και να ξεχάσει όλα όσα ακολούθησαν, απομακρύνεται από την οικογένειά του και για δεκαετίες κόβει κάθε σχέση με το παρελθόν. Όταν η αρραβωνιαστικιά του αδερφού του ζητά τη βοήθειά του προκειμένου να βρεθεί ο καλός της που εξαφανίστηκε, ο Λόρενς αναγκάζεται να επιστρέψει στο πατρικό του και να συνυπάρξει με τον πατέρα του. Αλλά η γενέτειρά του δεν είναι πια η ίδια, καθώς αποτρόπαια εγκλήματα λαμβάνουν χώρα και παντού βασιλεύει ο τρόμος. Στην προσπάθειά του να βρει το δολοφόνο του αδερφού του, αλλά και να προστατέψει τη γυναίκα που αγαπά, ο Λόρενς πρέπει να σταματήσει το μακελειό για να κλείσει ο κύκλος του αίματος και σε αυτή τη μάχη δε βγαίνει αλώβητος. Ενώ, λοιπόν, βρίσκεται στα ίχνη του τέρατος που σκορπίζει το θάνατο, ανακαλύπτει μια πανάρχαια κατάρα που μεταμορφώνει όσους μιαίνονται από αυτήν σε λυκάνθρωπους, όποτε έχει πανσέληνο. Πλησιάζοντας στην αλήθεια, αποκαλύπτεται μια σκοτεινή πλευρά του εαυτού του και του παρελθόντος του, την οποία σφραγίζει ένα τρομακτικό πεπρωμένο που δεν μπορούσε ποτέ του να φανταστεί.
trailer | φωτογραφίες


16. Η Γάτα και το Καναρίνι (The Cat and the Canary, 1927)
Σκηνοθεσία:
Paul Leni
Πρωταγωνιστούν: Laura La Plante, Creighton Hale, Forrest Stanley, Tully Marshall
Οι συγγενείς του πάμπλουτου Σάιρους Γουέστ περιμένουν αν πεθάνει για να τον κληρονομήσουν. Αλλά αυτός τους αιφνιδιάζει και αναγγέλλει ότι η διαθήκη θα ανοιχτεί 20 χρόνια μετά τον θάνατο του. Τα χρόνια περνούν και οι κληρονόμοι μαζεύονται εκ νέου στην έπαυλη του πλούσιου αποβιώσαντα. Και η μοναδική κληρονόμος είναι η Άναμπελ Γουέστ, η μόνη που κουβαλάει ακόμα το επίθετο του, αλλά με την προϋπόθεση ότι οι γιατροί θα τη βρουν στα λογικά της. Στην αντίθετη περίπτωση, υπάρχει ένας σφραγισμένος φάκελος που λέει το πού θα πάνε τα χρήματα και τα διαμάντια. Και τότε ξεκινούν κάποια μυστηριώδη γεγονότα, που υποδεικνύουν στους συγγενείς ότι ίσως η Άναμπελ είναι όντως παράφρον.
clip | φωτογραφίες


15. Ο Τρόμος της Μαύρης Λίμνης (Creature from the Black Lagoon, 1954)
Σκηνοθεσία:
Jack Arnold
Πρωταγωνιστούν: Richard Carlson, Julie Adams, Richard Denning, Antonio Moreno
Ποτέ από την αρχή του χρόνου ο κόσμος δεν κοίταξε τρόμο σαν αυτόν!
Μια ομάδα ερευνητών βρίσκεται στα βάθη του Αμαζονίου αναζητώντας απολιθώματα. Αντί για αυτά, θα πέσει πάνω σε ένα θρυλικό τέρας, μισό άνθρωπο μισό-ψάρι. Θα πετύχουν να το αιχμαλωτίσουν αλλά το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να το αγριέψουν περισσότερο.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


14. Οι Άμποτ και Κοστέλλο Συναντούν τα Τέρατα (Abbott and Costello Meet Frankenstein, 1948)
Σκηνοθεσία:
Charles Barton
Πρωταγωνιστούν: Bud Abbott, Lou Costello, Lon Chaney Jr., Bela Lugosi, Glenn Strange
Μια μεγάλη νέα ιδέα για χαβαλέ!
Ο Γουίλμπουρ κι ο Τσικ είναι μάστορες στο να διαχειρίζονται τον φόβο του κόσμου και τίποτα δεν μπορεί να τους τρομάξει. Όλα αυτά, μέχρι που τα απομεινάρια από το τέρας του Φρανκενστάιν και του κόμη Δράκουλα μετακομίζουν από την Ευρώπη για να γίνουν θέαμα σε σπίτι τεράτων. Όμως, ο Δράκουλας ξυπνάει και δραπετεύει με το εξασθενημένο τέρας, στο οποίο σκοπεύει να εμφυτεύσει νέο εγκέφαλο. Τότε καταφθάνει από το Λονδίνο κι ο Τάλμποτ, που τυχαίνει να είναι ο λυκάνθρωπος. Ο Δράκουλας με τη βοήθεια της γοητευτικής βοηθού του, της Σάντρα, επιλέγουν για νέο εγκέφαλο του τέρατος, αυτόν του Γουίλμπορ. Το πρώτο τους μεγάλο λάθος έχει ήδη γίνει…
trailer | φωτογραφίες


13. Ο Πύργος του Μυστηρίου (The Black Cat, 1934)
Σκηνοθεσία:
Edgar G. Ulmer
Πρωταγωνιστούν: Boris Karloff, Bela Lugosi, David Manners, Julie Bishop
Πράγματα που ποτέ πριν δεν είπες, ούτε καν ονειρεύτηκες!
Η Τζόαν κι ο Πίτερ Άλισον βρίσκονται για τον μήνα του μέλιτος στην Ουγγαρία. Μοιράζονται την ίδια καμπίνα στο τρένο με τον Δρ Βίτους Βέρντεγκαστ, ένας ευγενής κύριος που θέλει να επισκεφτεί στα απομεινάρια της πόλης του, που καταστράφηκε από τον πόλεμο πριν 15 έτη. Φτάνοντας στον προορισμό τους, θα πάθουν ατύχημα με το λεωφορείο που τους μεταφέρει στο απόμακρο ξενοδοχείο και θα αναζητήσουν καταφύγιο σε ένα κτήριο που μοιάζει με φρούριο. Αυτό είναι χτισμένο από τον αρχιτέκτονα Ζαλμάζ Πέλζιγκ κι απάνω από το πεδίο διάσημης μάχης. Εκεί, όμως, μια φοβερή είδηση για τον γατοφοβικό Δρ Βέρντεγκαστ οδηγεί σε σκοτεινά αποτελέσματα.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


12. Ο Άνθρωπος που Ζάρωνε (The Incredible Shrinking Man, 1957)
Σκηνοθεσία:
Edgar G. Ulmer
Πρωταγωνιστούν: Boris Karloff, Bela Lugosi, David Manners, Julie Bishop
Θύμα παράξενης ομίχλης! Μέρα με την μέρα συρρικνώνεται! Η επιστήμη παραπλανιέται! Η γάτα γίνεται τέρας! Τρόμος σε κάθε στροφή! Φονική αράχνη επιτίθεται! Χαμένος στην οργή μιας πλημμύρας!
Μετά την έκθεσή του σε μια ραδιενεργή ουσία, ο Scott Carey αρχίζει να συρρικνώνεται επικίνδυνα. Κι ενώ η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, ο Scott θα βρεθεί παγιδευμένος στο υπόγειο του σπιτιού του, να παλεύει για τη ζωή του.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


11. Το Σπίτι του Μυστηρίου (The Old Dark House, 1932)
Σκηνοθεσία:
James Whale
Πρωταγωνιστούν: Boris Karloff, Melvyn Douglas, Charles Laughton, Gloria Stuart, Lilian Bond
Φοβού τη νύχτα!
Αποζητώντας καταφύγιο από την καταιγίδα σε μια απόμακρη τοποθεσία της Ουαλίας, μια ομάδα ταξιδιωτών καταλήγει σε μια σκοτεινιασμένη και καταθλιπτική έπαυλη, η οποία ανήκει στην παράξενη οικογένεια των Φεμ. Οι ταξιδιώτες κάνουν το καλύτερο για αυτούς, φερόμενοι ευγενικά στον Χόρας Φεν και την αδελφή του, Ρεμπέκα. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο υπηρέτης Μόργκαν μεθάει και απελευθερώνει τον Σαούλ, έναν πυρομανή που προσπαθεί να καταστρέψει τα πάντα βάζοντας φωτιά στην έπαυλη.
trailer | φωτογραφίες


10. Η Μούμια (The Mummy, 1932)
Σκηνοθεσία:
Karl Freund
Πρωταγωνιστούν: Boris Karloff, David Manners, Zita Johann, Arthur Byron
Έρχεται στη ζωή!
Σε μια αρχαιολογική εξερεύνηση στις αιγυπτιακές πυραμίδες, θα ανακαλυφθεί ένας πάπυρος που θα ζωντανέψει τον αρχαίο πρίγκιπα Ιμ-Χο-Τεπ. Δέκα χρόνια αργότερα, η μούμια θα προσπαθήσει να ανακτήσει την αρχαία της αγάπη και αίγλη.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


9. Ο Υιός του Φρανκενστάιν (Son of Frankenstein, 1939)
Σκηνοθεσία:
Rowland V. Lee
Πρωταγωνιστούν: Basil Rathbone, Boris Karloff, Bela Lugosi, Lionel Atwill, Josephine Hutchinson
Οι μαύρες σκιές του παρελθόντος αναγεννούν τον μισό-άνθρωπο… μισό-δαίμονα!… δημιουργώντας μια νέα και τρομερή καταστροφή!
Ο Βολφ φον Φρανκενστάιν πηγαίνει μαζί με την σύζυγο του στον τόπο που συνέβησαν όλα, ώστε να διεκδικήσει την κληρονομιά του πατέρα του. Όλοι στην πόλη είναι εχθρικοί μαζί του κι αυτός κάνει το μοιραίο λάθος να ακούσει τον Ίγκορ, τον υπηρέτη του πατέρα του, και να αναστήσει εκ νέου το τέρας.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


8. Η Παναγιά των Παρισίων (The Hunchback of Notre Dame, 1923)
Σκηνοθεσία:
Wallace Worsley
Πρωταγωνιστούν: Lon Chaney, Patsy Ruth Miller, Norman Kerry, Kate Lester, Winifred Bryson
Ο Κλοπέν αγόρασε την όμορφη Εσμεράλδα από τους τσιγγάνους, όταν ήταν ακόμα μικρούλα. Χορεύοντας σε ένα πανηγύρι, εντοπίζεται από τον σατανικό Ζεχάν, κι αυτός στέλνει τον πιστό του Κουασιμόδο να την απαγάγει. Η απαγωγή θα αποτύχει και ο άμοιρος Κουασιμόδος θα βρεθεί στη φυλακή και η μόνη που του προσφέρει λίγο νερό είναι η καλόκαρδη τσιγγάνα.
trailer | φωτογραφίες


7. Ο Λυκάνθρωπος (The Wolf Man, 1941)
Σκηνοθεσία:
George Waggner
Πρωταγωνιστούν: Lon Chaney Jr., Claude Rains, Bela Lugosi, Maria Ouspenskaya, Ralph Bellamy
Τέρας της νύχτας με τη λαγνεία για αίμα ενός άγριου θηρίου! Ο Λάρι Τάλμποτ, ένας πρακτικός άνθρωπος, επιστρέφει στην πατρίδα του Ουαλία από τις ΗΠΑ. Σε έναν καταυλισμό τσιγγάνων θα δεχτεί επίθεση από μια λυκάνθρωπο και θα μετατραπεί κι ο ίδιος μετά από μοιραίο δάγκωμα. Σε κάθε πανσέληνο θα πρέπει να είναι μισός άνθρωπος μισό ζώο, ώσπου η κατάρα να διαλυθεί ή να πεθάνει.
trailer | φωτογραφίες


6. Ο Αόρατος Άνθρωπος (The Invisible Man, 1933)
Σκηνοθεσία:
James Whale
Πρωταγωνιστούν: Claude Rains, Gloria Stuart, William Harrigan, Henry Travers
Πιάσε με αν μπορείς! Ένας επιστήμονας βρίσκει την φόρμουλα που τον κάνει αόρατο. Όμως, σιγά-σιγά χάνει το μυαλό του και τρομοκρατεί την επαρχία με τις δολοφονικές του τάσεις.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


5. Ο Άνθρωπος που Γελά (The Man Who Laughs, 1928)
Σκηνοθεσία:
Paul Leni
Πρωταγωνιστούν: Conrad Veidt, Mary Philbin, Brandon Hurst, Olga Baclanova, Cesare Gravina
Ο γιος του λόρδου Τσάντρσαρλι, ο Γκουίνπλεϊν, έχει ένα μόνιμο χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπο του, αντικείμενο εκδίκησης από τον βασιλιά. Τώρα, θα τον υιοθετήσει ένας περιοδεύοντας θίασος και θα γίνει φίρμα. Πιο σημαντικός, όμως, είναι ο έρωτας του με την τυφλή Ντία.
trailer | φωτογραφίες


4. Το Φάντασμα της Όπερας (The Phantom of the Opera, 1925)
Σκηνοθεσία:
Rupert Julian, Lon Chaney (δεύτερος), Edward Sedgwick (δεύτερος), Ernst Laemmle (δεύτερος)
Πρωταγωνιστούν: Lon Chaney, Mary Philbin, Norman Kerry, Arthur Edmund Carewe, Gibson Gowland
Η μεγαλύτερη ταινία τρόμου του σύγχρονου σινεμά! Η Όπερα του Παρισιού τρομοκρατείται από ένα μυστηριώδη φάντασμα με μάσκα. Κύριος στόχος του η απομάκρυνση της κύριας τραγουδίστριας και η αντικατάσταση της με μίαν άγνωστη, την Κριστίν.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


3. Δράκουλας (Dracula, 1931)
Σκηνοθεσία:
Tod Browning, Karl Freund (δεύτερος)
Πρωταγωνιστούν: Bela Lugosi, Helen Chandler, David Manners, Dwight Frye, Edward Van Sloan
Η ιστορία του πιο παράξενου πάθους που έμαθε ποτέ ο κόσμος! Ο Ρέτνφιλντ καταφθάνει στα Καρπάθια για να εμπορευτεί μια έπαυλη του Λονδίνου με κάποιον κόμη Δράκουλα. Σύντομα, μαθαίνει πως ο κόμης είναι βαμπίρ και πως σκοπό έχει να αναζητήσει την αιώνια αγάπη του στην Αγγλία.
trailer | φωτογραφίες


2. Φρανκενστάιν (Frankenstein, 1931)
Σκηνοθεσία:
James Whale
Πρωταγωνιστούν: Colin Clive, Mae Clarke, John Boles, Boris Karloff, Edward Van Sloan
Ο άντρας που έφτιαξε το τέρας. Ο Χένρι Φρανκενστάιν μαζεύει μέλη νεκρών ανθρώπων από τα νεκροταφεία προσπαθώντας με αυτά να κατασκευάσει ένα ζωντανό πλάσμα! Τελικά, το πείραμά του στέφεται με επιτυχία και το τερατώδες δημιούργημά του αποκτά ζωή. Όταν όμως ο Φρανκενστάιν το αντικρίζει μπροστά του, αποφασίζει να το καταστρέψει. Το τέρας καταφέρνει να ξεφύγει και τρομαγμένο και μόνο περιπλανιέται στον κόσμο των ζωντανών αναζητώντας την ταυτότητά του και εκλιπαρώντας για την αγάπη του δημιουργού του.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


1. Η Μνηστή του Φρανκενστάιν (Bride of Frankenstein, 1935)
Σκηνοθεσία:
James Whale
Πρωταγωνιστούν: Boris Karloff, Colin Clive, Valerie Hobson, Ernest Thesiger, Elsa Lanchester
Προσοχή! Το τέρας απαιτεί ταίρι. Ο Χένρι Φρανκενστάιν και το δημιούργημά του είναι ακόμη ζωντανοί. Ενώ το Τέρας συνεχίζει το δολοφονικό του έργο, ο Φρανκενστάιν ανακαλύπτει πως ο πρώην μέντοράς του, ο παρανοϊκός Δρ Πρετόριους, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα ακόμη «ανθρώπινο» πλάσμα, αυτή τη φορά μια γυναίκα που θα κρατάει συντροφιά στο Τέρας. Το ηλεκτρικό ρεύμα μπαίνει σε ισχύ, οι επίδεσμοι ξετυλίγονται και η Μνηστή του Τέρατος σηκώνεται όρθια...
trailer | φωτογραφίες | κριτική
 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.