• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Αφιερωμα


Σάβ 01 Ιουλ 2017

Οι 100 ταινίες που δάμασαν τη Φαντασία (100-76)





Είναι αλήθεια ότι βλέποντας συγκεντρωμένες τις ταινίες που απαρτίζουν ό,τι καλύτερο θεωρώ ότι υπάρχει στο είδος της Φαντασίας, έμεινα λιγάκι μετέωρος. Κι αυτό, επειδή είναι τεράστια η ανομοιογένεια ανάμεσα στις περισσότερες, κάτι που αφορά τις διαφορετικές σχολές κινηματογράφου, τη διαφορετική τους κατεύθυνση και φυσικά την εποχή που γυρίστηκαν. Αλλά όλες έχουν ένα κοινό: αστείρευτη φαντασία. Κάποιες πληρούν το είδος τους στην ολότητα τους, κάποιες έχουν κεντρικά για την πλοκή στοιχεία από αυτό, σε κάποιες άλλες η φαντασία είναι έμμεση, στο μυαλό των ηρώων.

Έχουμε βέβαια και κανόνες του καθορισμού των ταινιών που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα. Το Α και το Ω είναι να καθορίζονται από το είδος αυτό. Μπορεί δηλαδή μια ταινία επιστημονικής φαντασίας να είναι ταυτόχρονα και φαντασίας (όπως και πάμπολλες από τον τρόμο), αλλά ανήκει σε άλλη λίστα. Από την άλλη, μπορεί να είναι ταινίες καθαρά σινεφίλ, μπορεί να είναι κωμωδίες, μπορεί να είναι δράματα, περιπέτειες, οικογενειακές, αρκεί πάντα να ορίζονται από το είδος. Δεν θα βρείτε ούτε υπερήρωες, ούτε κινούμενα σχέδια, όσο φαντασία κι αν κρύβουν. Πιστέψτε με, ήταν δύσκολη η σύσταση της λίστας κυρίως ως προς αυτό, αλλά τουλάχιστον νιώθω ότι χώρεσε το σύνολο των ταινιών που εκτιμώ δεόντως επί του είδους.

Το αφιέρωμα θα σας κάνει παρέα για τέσσερες βδομάδες (στις οποίες θα κάνει διάλειμμα η Χρονομηχανή), ανεβαίνει στον αέρα πάντα Παρασκευή, και ελπίζουμε να σας εξάψει λιγάκι την περιέργεια να εντρυφήσετε πιο εξειδικευμένα στη Φαντασία, που για να είμαστε ειλικρινείς έχει αρκετά υποτιμηθεί σε σχέση με τη συγγενική Επιστημονική ή τα Θρίλερ.

Πάμε, λοιπόν, αντίστροφα όπως πάντα...

100. Κάπταιν Χουκ (Hook, 1991)
Σκηνοθεσία:
Steven Spielberg
Πρωταγωνιστούν: Robin Williams, Dustin Hoffman, Julia Roberts, Bob Hoskins, Maggie Smith
Τι θα γινόταν αν ο Πίτερ Παν μεγάλωνε;
Ο Πήτερ Παν μεγάλωσε και ξέχασε πώς να πετάει. Θα χρειαστεί όμως να θυμηθεί καθώς ο Κάπτεν Χουκ έχει αρπάξει τα παιδιά του και τα έχει πάει στη μυστική χώρα του Ποτέ.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


99. Ο Ταξιδιώτης που Γύρισε από το Αύριο (Somewhere in Time, 1980)
Σκηνοθεσία:
Jeannot Szwarc
Πρωταγωνιστούν: Christopher Reeve, Jane Seymour, Christopher Plummer, Teresa Wright
Κάποια μέρα στο παρελθόν θα τη βρει…
Ο νεαρός συγγραφέας Ρίτσαρντ Κολίερ έχει μια παράξενη συνάντηση στην πρεμιέρα του πρώτου του έργου. Μια γριά γυναίκα τον πλησιάζει και του λέει «έλα πίσω σε μένα». Αυτός θα αναζητήσει την ταυτότητα της και θα μάθει πως ήταν μια σπουδαία θεατρική ηθοποιός των αρχών του 20ού αιώνα, η Ελίς ΜακΚένα. Αφού παθιάζεται ακόμα περισσότερο με το θέμα, υποβάλλεται σε ύπνωση και ταξιδεύει πίσω στον χρόνο για να τη συναντήσει. Εκεί θα ερωτευτούν, αλλά αυτός δεν βρίσκεται σε δικό του χρόνο.
trailer | φωτογραφίες


98. Η Πέγκυ Σου Παντρεύτηκε (Peggy Sue Got Married, 1986)
Σκηνοθεσία:
Francis Ford Coppola
Πρωταγωνιστούν: Kathleen Turner, Nicolas Cage, Barry Miller, Catherine Hicks, Joan Allen
Γνωρίζοντας αυτά που τώρα ξέρετε, τι θα κάνατε διαφορετικό;
Η Peggy Sue, απογοητευμένη από τον έγγαμο βίο της με τον Charlie, παρευρίσκεται στο reunion του Λυκείου της. Κι ενώ αναρωτιέται, αν πήρε τις σωστές αποφάσεις για τη ζωή της, τής δίνεται η ευκαιρία να γυρίσει πίσω στο 1960, στην τελευταία τάξη του σχολείου, διατηρώντας ταυτόχρονα τη γνώση των όσων πρόκειται να συμβούν. Μπορεί, αν θέλει, να αλλάξει τα δεδομένα στη ζωή της. Είναι όμως διατεθειμένη να το κάνει;
trailer | φωτογραφίες | κριτική


97. Θρύλος (Legend, 1985)
Σκηνοθεσία:
Ridley Scott
Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Mia Sara, Tim Curry, David Bennent
Αυτό είναι το ίδιο υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα όνειρα. Αυτό είναι ο θρύλος.
Ο άρχων του σκότους επιθυμεί να επιβάλει το απόλυτο σκοτάδι και θα το πετύχει αν σκοτώσει τον τελευταίο μονόκερω και παντρευτεί μια νεράιδα. Ο μόνος που του αντιστέκεται είναι ο Τζακ και τα ξωτικά σύμμαχοι του.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


96. Χριστουγεννιάτικη Μπαλάντα (Scrooge, 1970)
Σκηνοθεσία:
Ronald Neame
Πρωταγωνιστούν: Albert Finney, Alec Guinness, Edith Evans, Kenneth More, Michael Medwin
Τι στον Ντίκενς έχουν κάνει στον Σκρουτζ;
Η ιστορία του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ που τη νύχτα των Χριστουγέννων τον επισκέπτονται τα φαντάσματα του πριν, του τώρα και του μετά για να του μεταλλάξουν τον χαρακτήρα.
trailer | φωτογραφίες


95. Ο Μύθος του Ακέφαλου Καβαλάρη (Sleepy Hollow, 1999)
Σκηνοθεσία:
Tim Burton
Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Christina Ricci, Christopher Walken, Miranda Richardson, Michael Gambon
Θα πέσουν κεφάλια.
Στα τέλη του 18ου αιώνα, ο αστυνόμος Ίκαμποντ Κρέιν φτάνει στo Σλίπι Χόλοου, με σκοπό να διαλευκάνει μια σειρά εγκλημάτων. Μολονότι όλοι θεωρούν ως δράστη το φάντασμα ενός θρυλικού μισθοφόρου που σκοτώθηκε πριν χρόνια σε ενέδρα και αποκεφαλίστηκε, ο Κρέιν επιμένει ότι τίποτα μεταφυσικό δεν κρύβεται πίσω από την υπόθεση. Την επομένη, όμως, ο Ακέφαλος Καβαλάρης κάνει την εμφάνισή του.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


94. Ταξίδι στο Κέντρο της Γης (Journey to the Center of the Earth, 1959)
Σκηνοθεσία:
Henry Levin
Πρωταγωνιστούν: Pat Boone, James Mason, Arlene Dahl, Diane Baker, Thayer David
Ένας απίθανος κόσμος κάτω από τον κόσμο.
Ο καθηγητής Όλιβερ Λίντμπρουκ παίρνει ένα κομμάτι λάβας από τον μαθητή του, Άλεκ, και μέσα βρίσκει ένα μήνυμα από τον χαμένο εξερευνητή Άρνε Σάκνουσεμ, με οδηγίες για το κέντρο της υδρογείου. Με τη συντροφιά της Κάρλα, χήρας διάσημου γεωλόγου, και του ισλανδού ιχνηλάτη Χανς, οι δυο τους ξεκινούν για το φιλόδοξο ταξίδι της ανεύρεσης του κέντρου της Γης. Δεν είναι μόνοι, όμως, αφού τους ακολουθεί ο δαιμόνιος κόμης Σάκνουσεμ, απόγονος του χαμένου εξερευνητή, που θέλει να εκμεταλλευτεί την ανακάλυψη για προσωπικά οφέλη.
trailer | φωτογραφίες


93. Η Πυραμίδα του Φόβου (Young Sherlock Holmes, 1985)
Σκηνοθεσία:
Barry Levinson
Πρωταγωνιστούν: Nicholas Rowe, Alan Cox, Sophie Ward, Anthony Higgins, Susan Fleetwood
Πριν από μια ζωή γεμάτη περιπέτεια, έζησαν μια περιπέτεια ζωής.
Όταν µία σωρεία παράξενων κι ανεξήγητων φόνων συμβαίνουν στο Λονδίνο, ο νεαρός φοιτητής Σέρλοκ Χολμς κι ο καινούριος του φίλος, Γουάτσον, βρίσκονται άθελα τους μπλεγμένοι στο σκοτεινό αυτό μυστήριο. Έτσι, το παιχνίδι αρχίζει κι ο πολλά υποσχόμενος ντετέκτιβ μόλις έχει ξεκινήσει τον αγώνα για την επίλυση της πρώτης υπόθεσης μιας απίστευτης καριέρας.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


92. Το Χρονικό της Νάρνια: Ο Πρίγκιπας Κάσπιαν (The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, 2008)
Σκηνοθεσία:
Andrew Adamson
Πρωταγωνιστούν: Ben Barnes, Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley
Μια νέα εποχή ξεκίνησε.
Έχει περάσει ήδη μια εκατονταετία, όταν τα τέσσερα αδέρφια θα επιστρέψουν στη Νάρνια, όπου βασιλεύει ο κακός θείος του πρίγκιπα της Κασπίας, ενώ αυτός είναι εξόριστος.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


91. Γκρέμλινς (Gremlins, 1984)
Σκηνοθεσία:
Joe Dante
Πρωταγωνιστούν: Zach Galligan, Phoebe Cates, Hoyt Axton, Frances Lee McCain
Χαριτωμένα. Έξυπνα. Σκανδαλιάρικα. Ευφυή. Επικίνδυνα.
Το δώρο του νεαρού Μπίλι για τα Χριστούγεννα είναι ένα μονγουάι, ένα παράξενο κατοικίδιο που παραμένει άκακο όσο ο ιδιοκτήτης του τηρεί τρεις βασικούς κανόνες: όχι νερό, όχι δυνατό φως και ποτέ φαγητό μετά τα μεσάνυχτα. Ο Μπίλι θα αποδειχθεί απρόσεκτος, με ολέθριες συνέπειες για τον ίδιο, την οικογένειά του και ολόκληρη την πόλη.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


90. Οικογένεια Άνταμς (The Addams Family, 1991)
Σκηνοθεσία:
Barry Sonnenfeld
Πρωταγωνιστούν: Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd, Christina Ricci, Jimmy Workman
Το παράδοξο είναι σχετική έννοια.
Οι Ανταμς αναζητούν ένα θείο τους, ο οποίος έχει εξαφανιστεί εδώ και 25 χρόνια. Θέλοντας να τους εκμεταλλευτεί, κάποιος απατεώνας τούς παρουσιάζει έναν υποτιθέμενο θείο Φέστερ, ο οποίος όμως δείχνει να προσαρμόζεται γρήγορα στο περιβάλλον αυτής της περίεργης και εξωπραγματικής οικογένειας.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


89. Θα Σε Βρω στον Παράδεισο (What Dreams May Come, 1998)
Σκηνοθεσία:
Vincent Ward
Πρωταγωνιστούν: Robin Williams, Cuba Gooding Jr., Annabella Sciorra, Max von Sydow
Το τέλος είναι μόνο η αρχή...
Η αγάπη του Κρις Νέλσον για τη γυναίκα του, Άνι, ξεπερνάει κάθε όριο και περιορισμό, ώσπου ένα αυτοκινητικό δυστύχημα τού στερεί τη ζωή. Η Άνι, συντετριμμένη από τον χαμό του συζύγου της, αυτοκτονεί και καταλήγει στην κόλαση. Ο Κρις είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη γαλήνη του παραδείσου, προκειμένου να την ξανασυναντήσει έστω για μία φορά. Έτσι ξεκινάει μια συγκινητική και μεγαλειώδης αναζήτηση.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


88. Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, 2004)
Σκηνοθεσία:
Alfonso Cuaron
Πρωταγωνιστούν: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Gary Oldman, Michael Gambon
Όλα θα αλλάξουν.
O Harry Potter επιστρέφει στο Hogwarts και μαθαίνει ότι ο υπεύθυνος για την δολοφονία των γονιών του, ο μάγος Sirius Black, έχει δραπετεύσει από τη φυλακή του Αζκαμπάν και θέλει να τον σκοτώσει. Τα πράγματα δεν είναι όμως όπως φαίνονται. Με τη βοήθεια των φίλων του ο Χάρυ θα συνειδητοποιήσει τις δυνάμεις του αλλά και θα αρχίσει να λύνει το μυστήριο του θανάτου των γονιών του.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


87. Το 7ο Ταξίδι του Σεβάχ του Θαλασσινού (The 7th Voyage of Sinbad, 1958)
Σκηνοθεσία:
Nathan Juran
Πρωταγωνιστούν: Kerwin Mathews, Kathryn Grant, Richard Eyer, Torin Thatcher
Το 8ο θαύμα της οθόνης!
Ο Σεβάχ ταξιδεύει με την πριγκίπισσα Παρίσα με το καράβι του για τη Βαγδάτη, όπου θα γίνει ο γάμος τους, όταν αναγκάζεται να κάνει στάση στο νησί Κολόσα, για να φάνε οι πεινασμένοι του άντρες. Εκεί διασώζουν τον μάγο Σκουράχ από έναν Κύκλωπα κι αυτός χρησιμοποιεί ένα μαγικό λυχνάρι με ένα παιδί τζίνι για να τους βοηθήσει. Το πλοίο, όμως, βουλιάζει και το λυχνάρι χάνεται στα νερά. Ο Σοκουράχ προσφέρει μια περιουσία για να επανδρώσει πλοίο για το Κολόσα, αλλά ούτε ο Σεβάχ, ούτε ο σουλτάνος της Βαγδάτης δέχονται την επικίνδυνη αποστολή. Τότε, όμως, ο μάγος συρρικνώνει την πριγκίπισσα κι αναγκάζει τον Σεβάχ να τον ακολουθήσει.
trailer | φωτογραφίες


86. Ο Παράδεισος Δεν Μπορεί να Περιμένει (Made in Heaven, 1987)
Σκηνοθεσία:
Alan Rudolph
Πρωταγωνιστούν: Timothy Hutton, Kelly McGillis, Maureen Stapleton, Ann Wedgeworth, James Gammon
12.000 μωρά θα γεννηθούν σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δύο είναι ήδη ερωτευμένα μεταξύ τους.
1957, σε μια μικρή πόλη της Πενσιλβανίας. Ο Μάικ ονειρεύεται να φύγει από την πόλη του και να πάει στην Καλιφόρνια μαζί με τη φίλη του, Μπρέντα. Αλλά την κρίσιμη ώρα, η κοπέλα τον αφήνει με τα κλειδιά στο χέρι και ο Μάικ φεύγει μοναχός του. Κατά τη διαδρομή, διασώζει μια μητέρα και τα παιδιά της, θυσιάζοντας τον εαυτό του. Έτσι, θα βρεθεί στον Παράδεισο, όπου τον περιμένει η θεία του η Λίσα, που του εξηγεί τους όρους διαμονής του. Καθώς όμως βρίσκεται εκεί και μέσα σε έναν αιθέρα, θα ερωτευτεί μια ξεναγό του Παραδείσου, την Άνι. Όμως, η Άνι δεν μπορεί να ανταποκριθεί, μια και δεν έχει ακόμα κερδίσει τα φτερά της. Έτσι στέλνεται στη Γη σε ανθρώπινο σώμα. Αλλά κι ο Μάικ βρίσκει την ευκαιρία να πράξει το ίδιο, αλλά εκεί στη Γη κανένας δεν θα θυμάται τον άλλον, και έχουν διορία 30 χρόνια να βρεθούν και να ερωτευτούν.
trailer | φωτογραφίες


85. Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου (Pirates of the Caribbean: At World`s End, 2007)
Σκηνοθεσία:
Gore Verbinski
Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush, Bill Nighy
Στο τέλος του κόσμου, η περιπέτεια ξεκινά.
O Will και η Elizabeth συνεργάζονται με τον Captain Barbossa για να ελευθερώσουν τον Captain Jack Sparrow από την παγίδα του Davy Jones. Την ίδια στιγμή, ο Davy Jones με τον Ιπτάμενο Ολλανδό ταξιδεύει στη Σιγκαπούρη για να αντιμετωπίσει τον κινέζο Πειρατή Sao Feng.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


84. Ο Ξυπόλητος Τζο (Field of Dreams, 1989)
Σκηνοθεσία:
Phil Alden Robinson
Πρωταγωνιστούν: Kevin Costner, Amy Madigan, Gaby Hoffmann, Ray Liotta, Timothy Busfield
Όλη του τη ζωή, ο Ρέι Κινσέλα αναζητούσε τα όνειρα του. Τότε μια μέρα, τα όνειρα του ήρθαν να αναζητήσουν αυτόν.
Ένας αγρότης από την Άιοβα, ο Ρέι Κινσέλα, ακούει μια απόκοσμη φωνή μέσα στα καλαμπόκια του που του λέει «εάν το χτίσεις, αυτός θα έρθει». Αυτός αντιλαμβάνεται το μήνυμα ως προς το να χτίσει ένα γήπεδο του μπέιζμπολ στην φάρμα του. Όταν τελικά το γήπεδο είναι έτοιμο, εμφανίζονται τα φαντάσματα των παλιών παικτών της ομάδας του Σικάγο που είχαν αποκλειστεί το 1919 από το πρωτάθλημα. Ακόμα, όμως, ο Ρέι δεν έχει πλήρως αντιληφθεί τη σημασία όλων αυτών, κι ενώ οι φωνές συνεχίζονται, κι αποζητά έναν ερημίτη συγγραφέα που ίσως μπορεί να του αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


83. Ο Διαβολάκος (Il Piccolo Diavolo, 1988)
Σκηνοθεσία:
Roberto Benigni
Πρωταγωνιστούν: Roberto Benigni, Walter Matthau, Nicoletta Braschi, Stefania Sandrelli
Μια ταινία... πειρασμός.
Ο Πάτερ Maurice, ένας ιερέας που ζει σε έναν φοιτητικό οικισμό στη Ρώμη, καλείται μια μέρα να κάνει έναν εξορκισμό. Ο διάβολος όμως φαίνεται να έχει πάρει τη μορφή ενός αξιαγάπητου άντρα που λέγεται Giuditta, ο οποίος θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του ιερέα.
trailer | φωτογραφίες


82. Απίθανες Ιστορίες (Big Fish, 2003)
Σκηνοθεσία:
Tim Burton
Πρωταγωνιστούν: Ewan McGregor, Alison Lohman, Albert Finney, Jessica Lange, Billy Crudup
Μια περιπέτεια τόσο μεγάλη όσο η ίδια η ζωή.
Ο William προσπαθεί να ανακαλύψει και να διακρίνει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις ιστορίες του πατέρα του Edward προκειμένου να καταλάβει τη φύση και την προσωπικότητα αυτού του ανθρώπου που όλοι αγαπούν και θαυμάζουν για τη ζωντάνια, την παραστατικότητα και την ικανότητά του να πλάθει ιστορίες και να αναμειγνύει με εξαιρετικό ταλέντο την πραγματικότητα και το παραμύθι, κάνοντας τις διηγήσεις του συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες. Τώρα που ο Edward πεθαίνει, ο William θα κάνει την ύστατη προσπάθεια να ξεχωρίσει τα γεγονότα από τη φαντασία και τον άνθρωπο από το μύθο. Στην προσπάθειά του αυτή θα καταλάβει πως πολλά από απ’όσα διηγούνταν ο πατέρας του δεν ήταν ψέματα, όπως ο ίδιος πίστευε, απλά διανθισμένα και κοσμημένα με ζουμερές λεπτομέρειες ιδωμένες μέσα από τη σφαίρα του μη υπαρκτού και θα ανακαλύψει τη δύναμη της φαντασίας και τη σπουδαιότητά της για τη ζωή και το τέλος της πορείας του Edward.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


81. Pleasantville (1998)
Σκηνοθεσία:
Gary Ross
Πρωταγωνιστούν: Tobey Maguire, Reese Witherspoon, William H. Macy, Joan Allen, Jeff Daniels
Τίποτα δεν είναι τόσο απλό όσο το Ασπρόμαυρο.
Στην Αμερική των 90s δύο αδέρφια παγιδεύονται στον ασπρόμαυρο τηλεοπτικό κόσμο μιας σαπουνόπερας της δεκαετίας του ’50. Το αγόρι αντιμετωπίζει τη μεταφορά της στον κόσμο του Pleasantville με ενθουσιασμό. Αντίθετα, η αδερφή του θέλει απεγνωσμένα να επιστρέψει πίσω. Τα δύο αδέρφια άθελά τους ή ηθελημένα θα φέρουν της κατοίκους του Pleasantville σε επαφή με πρωτόγνωρα συναισθήματα, συγκινήσεις, προκλήσεις και άγνωστες για αυτούς δραστηριότητες μετατρέποντας σταδιακά την ασπρόμαυρη πόλη σε έναν έγχρωμο, ερωτικό και πιο... ελεύθερο τόπο.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


80. Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος 1ο (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1, 2010)
Σκηνοθεσία:
David Yates
Πρωταγωνιστούν: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Alan Rickman
Το τέλος ξεκινά.
Οι δυνάμεις του Βόλντεμορ γίνονται όλο και ισχυρότερες. Έχει πλέον αποκτήσει τον έλεγχο του συμβουλίου μαγείας και του Χόγκγουαρθ. Ο Χάρι Πότερ, η Ερμιόνη κι ο Ρον θα εξαντλήσουν τις μικρές ελπίδες άμυνας και θα προσπαθήσουν να φέρουν την ελπίδα στον κόσμο των μάγων.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


79. Ντόνι Ντάρκο (Donnie Darko, 2001)
Σκηνοθεσία:
Richard Kelly
Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Drew Barrymore, Maggie Gyllenhaal
Η ζωή είναι ένα μακρύ παρανοϊκό ταξίδι. Κάποιοι άνθρωποι απλά έχουν καλύτερες κατευθυντήριες.
Ο Donnie Darko είναι ένας πανέξυπνος νεαρός, με ζωηρή φαντασία και ωριμότητα εντυπωσιακή για την ηλικία του. Έχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα: τον Frank, ένα πλάσμα, που αν και είναι γέννημα της φαντασίας του, τον συμβουλεύει και τον καθοδηγεί σαν να ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Σύντομα, ο Frank θα αποκαλύψει στον Donnie ένα μακάβριο, σκοτεινό κόσμο γεμάτο φοβερά μυστικά και οφθαλμαπάτες.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


78. 20 Χιλιάδες Λεύγες Υπό την Θάλασσα (20,000 Leagues Under the Sea, 1954)
Σκηνοθεσία:
Richard Fleischer
Πρωταγωνιστούν: Kirk Douglas, James Mason, Paul Lukas, Peter Lorre
Του Γουόλτ Ντίσνεϊ η δυνατή, υπέροχη, αξέχαστη 20.000 Λεύγες Υπό την Θάλασσα!
Τέλη του 19ου αιώνα και στους ωκεανούς χάνονται πολλά πλοία. Ναυτικοί επιστρέφουν στα λιμάνια κι αφηγούνται για μια τεράστια φάλαινα με κέρατο που βουλιάζει τα πλοία. Ο καθηγητής Άνοραξ, ο βοηθός του, Κονσίλ, κι ένας επαγγελματίας φαλαινοθήρας, ο Νεντ Λαντ, πλέουν για να εξερευνήσουν το μυστήριο.
trailer | φωτογραφίες


77. Ιστορία Δίχως Τέλος (The Neverending Story, 1984)
Σκηνοθεσία:
Wolfgang Petersen
Πρωταγωνιστούν: Barret Oliver, Noah Hathaway, Tami Stronach, Moses Gunn, Patricia Hayes
Ένα παιδί που χρειάζεται έναν φίλο βρίσκει έναν κόσμο που χρειάζεται έναν ήρωα σε μια γη πέρα από την φαντασία!
Ο μικρός Μπαστιάν ξεχωρίζει από τα άλλα παιδιά, αλλά αυτό δεν εκτιμιέται. Χωμένος μέσα στα βιβλία του, ως την στιγμή που θα επιλέξει την Ιστορία Δίχως Τέλος. Ξάφνου, θα βρεθεί μέσα σε έναν παραμυθένιο αλλά κι επικίνδυνο κόσμο.
trailer | φωτογραφίες | trailer


76. Ας Περιμένει, ο Παράδεισος (Heaven Can Wait, 1978)
Σκηνοθεσία:
Buck Henry & Warren Beatty
Πρωταγωνιστούν: Warren Beatty, Jack Warden, Dyan Cannon, Julie Christie, James Mason
Ο Τζο Πέντλετον, ένας πετυχημένος παίκτης του ράγκμπι, παθαίνει ένα ατύχημα και βρίσκεται στο προπύργιο του Παραδείσου. Όμως, έχει γίνει λάθος και δεν ήταν η ώρα του να πεθάνει. Πριν προλάβουν να το διορθώσουν, το σώμα του έχει αποτεφρωθεί. Επόμενη λύση είναι να μπει σε άλλο σώμα και το πρώτο διαθέσιμο είναι ενός εκατομμυριούχου που θα δολοφονηθεί από τη σύζυγο του.
trailer | φωτογραφίες | κριτική




 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.