• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Editorial


Παρ 19 Ιουλ 2002

Ποιός φοβάται τα Οχτάποδα Φρικιά;
Λοιπόν, ξέρετε τι έχω προσέξει τελευταία; Tι; Μα, ότι φοριούνται πάρα πολύ τα αραχνοϋφαντα ! Να ξηγηθώ;

·Τέσσερις Hollywood-made αραχνοταινίες εκ των οποίων μόνο ο Spiderman μας…τσακώνει στον ιστό
·Βομβιστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή κ. Pany (λέγε με «Αράχνη») Φασούλα
·Τα προ 30+ - 50+ κινηματογραφικά ξαραχνιασμένα κινηματογραφικά αριστουργήματα (ή στο… περίπου) που μας λυτρώνουν από το άπατο όσο και αδειανό πηγάδι της καλοκαιρινής λειψυδρίας
·Αφήστε τους συνειρμούς με την κοινωνικο-πολιτική μας καθημερινότητας με spider’s stratagem στο κηνύγι της τρομοκρατίας.

Πάρτε στο…πανί (in your face) τώρα τα Οχταποδα Φρικια(Βαγγελίστρα μου τίτλος!) και απολαύστε:
1.CFX special effects (λέγε με Independence Day) – pas male
2.Σενάριο που συνοψίζεται σε: «Μια μέρα η οικολογική καταστροφή θα γεννήσει αραχνο-ζόμπι που θα σας κάνουν…ουούλους hamburgers! (ξεπετσιαστήκατε;)
3.Star power με προεξάρχοντα τον David Arquette(της γνωστής οικογενείας (τώρα πέσατε, έτσι;)
4.Μυριάδες κλεισίματα ματιού σε επιτυχίες (μππρρ!) του είδους (Them, Tremors κλπ)
5.Αηδιαστικά καταβροχθίσματα…ένα λεπτό όμως..(Μα, ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ;) είσαι χαβαλεδιάρης δεκατετράχρονος- ΝΑ’ΤΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΣΟΥ!

Βρε βρε την… Vardalos! Πο χάθηκες πολί μ΄ σύ; To “ My big fat greek Wedding" είναι μια ταινία για ειδικό κοινό: Έλληνες της αμερικανικής ομογένειας,εστιάτορες με τριαντάρες κόρες της παντρειάς, που κάνουν αερόμπικ με «Zorba the Greek» στη διαπασών! Οποία έμπνευσις της –συζύγου Tom Hanks, ελληνικής ρίζας παρακαλώ-που είδε τη Nia Vardalos σε ένα σκετσάκι το 1998 να σατυρίζει τα ελληνικά folklores και της έκατσε!Λέτε να φταίει η περίφημη αστακομακαρονάς της Τασίας στο Φισκάρδο; (Μπα, δοκίμασα και εγώ ο δυστυχής κανα μήνα μετά αλλά που τέτοια φώτισις!) Οι αμερικανοί κριτικοί ακόμη ρεύονται με ευχαρίστηση αυτό τον γιγαντιαίο μουσακά, αλλά εμείς…καλά, μασάει η κατσίκα taramas; (τα κουκούτσια στο τασάκι παρακαλώ!)

Κοιτάξτε να δείτε, εμένα ο Βασιλακης(κάθε συνωνυμία με άρτι αποκαλυφθέντα τρομοκράτη συμπτωματική) ο Paxton μου αρέσει ως ανεξάρτητος δημιουργός. Το Frailty, το δικό του Simple Plan , η πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα… αυτοκτονίας είναι ευτυχώς…αποτυχημένη! Θρησκοληπτικές εμμονές (άλλος Ξηρός!), σφοδρή κακοποίηση των υιων- πιονιών των τελετουργικών σφαγών ενός πατέρα –δαιμονοληφθέντος-κυνηγού δαιμόνων και ένα παρ’ ολίγον θαυμάσιο low key horror movie έρχεται…τούμπα με ένα λίαν τραγικό (κυρίως για την ποιότητα του εγχειρήματος) τέλους. Να το δείτε πάντως, έστω και στο video club (Ξάξτε το στην κατηγορία «χαμένη ευκαιρία”).

Για το τέλος το καλύτερο, ο maitre Alfred, o αφέντης της κάμερας, o μέγας chef μυστηρίου και ψυχογράφος κάθε λογής εγκληματικής περσόνας. Strangers on a Train ή αλλιώς, η κατασκευή του τέλειου διπλού άλλοθι, η απελευθέρωση από πατέρα και γυναίκα –δυνάστη (taboos λίγο-πολύ καθολικής…αποδοχής) και πλήρης διχασμός προσωπικότητας. Τέτοια cinefilική γενναιοδωρία που σου φέρνει δάκρυα στα μάτια.Τι κι αν πενηντάρισε (1951), ο πενηντάρης άλλωστε είναι ένας νέος της εποχής!

Ζητείται Εγκέφαλος… (μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες αυτό!) 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.