• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Editorial


Παρ 27 Σεπ 2002

H ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ CINE ΕΙΝΑΙ...ΜΗ ΑΝΑΣΤΡЗΨΙΜΟΣ!
• Σήμερα δε θα ασχοληθώ με τα σούργελα του Κορυδαλλού που διατείνονται πως κακοποιούνται διότι δεν τυγχάνουν μεταχείρισης πολιτικών κρατουμένων. Δηλαδή εάν εγώ δολοφονήσω υπουργό πρέπει να κατέβω για υπερνομάρχης;(πως λέμε…superman;)

• Σήμερα θα αδιαφορήσω για το πρώιμο εβραϊκό πάσχα με το αίμα του εσφαγμένου πολλάκις Θρυλικού (το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;) αρνίου από Ιταλό Πόντιο Πιλάτο . Για τις γυναίκες CINEfil μεταφράζω: MAKABI ΗAIFA– OSFP= 3-0 (και λίγα ήτανε)

• Σήμερα θα κρατηθώ με νύχια και με δόντια να μη φρουμάξω ενάντια στον Bush-bebe (ή …κουτεντέ αν προτιμάτε) που δεν κρατιέται να ρίξει στα τάρταρα με...αγάπη τη σύμμαχο ευρωπαϊκή οικονομία για να δαγκώσει του Sadam τα…πετρέλαια!

Γιατί σήμερα…

• Αρχίζει το 15ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ κινηματογράφου της Ελευθεροτυπίας, με παραδοσιακή συνέπεια σε καλές ταινίες αλλά και πολυαναμενόμενες avant premiere (βλ. The Man without a Past, Le Fils).

• Δε χορταίνω να τσεκάρω νέες ταινίες που θα μας ντοπάρουν ηδονοβλεπτικά (Femme Fatale), δημιουργίες που θα μας σοκάρουν (Irreversible - Μη αναστρεψιμος) , θα μας εξοργίσουν (Bloody Sunday - Ματωμενη Κυριακη) , θα μας μαγέψουν (La Dolce Vita - Γλυκια Ζωη), θα χαλαρώσουν τις αισθήσεις μας (Warm Water...) και αν δε θέλουμε να την πολυψάξουμε τη δουλειά, το γυρνάμε στις ιστορίες με δράκους! (Reign of Fire - Το Βασιλειο της Φωτιας)

Ο Gaspar Noe, αφού άλωσε τις Cannes (το ότι δε βραβεύθηκε δεν ενδιαφέρει ολωσδιόλου), μεταφέρει την καταιγίδα του Irreversible - Μη αναστρεψιμος από σήμερα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Μεθυσμένη κάμερα και αναστροφή 180ο μιας μη αναστρέψιμης ιστορίας βιασμού και εκδίκησης. Hype και πρωτάρα σκηνοθετική επιδειξιμανία με βάση προσχηματικό story; Μπορεί…και λοιπόν; Πόσο καιρό έχουμε να δούμε μια «...και όποιος αντέξει!» ταινία όπως αυτή, με τη θεά Monica να... πατσαβουριάζει το έμφυτο sex appeal της με μια ατόφια ερμηνευτική κατάθεση; Ούτως ή άλλως θα τη δείτε: Περιμένουμε ανυπερθέτως τα σχόλια-αντιδράσεις σας!

Μια που το φέρνει η κουβέντα, έχουμε (οι της ομάδας cineργατών) διαπιστώσει το εξής... περίεργο: Ενώ καθημερινά αυξανόμεθα και πληθυνόμεθα (sic), εννοώντας από πλευράς επισκεψιμότητας, έχετε... ψιλοκόψει τον σχολιασμό των ταινιών που καλύπτουμε καθημερινά για εσάς! Γιατί περικαλώ; Λοιπόν, από αυτήν την εβδομάδα…: ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ Ή ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ CINE ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΥΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ VILLAGE CINEMAS (KAI ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΘΕΛΕΤΕ!).

Πως σας φαίνεται αυτό; Να συνεχίσω όμως: Εδώ και καιρό διακατεχόμεθα από σφοδροτάτη επιθυμία (ξανά sic) να οργανώσουμε με αξέχαστη avant premiere, μόνο για τους πιστούς του CINE. ΓΡΑΨΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ AVANT PREMIERE ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ CINE ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: tgaris@cine.gr. IN CINE,YOU CHOOSE WHAT YOU SEE!

Κλείνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω έναν ακόμα κανόνα του CINE CLUB. (Μα, μια στιγμή, τι σημαίνει CINE CLUB;- σύντομα κοντά σας!)

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ CINEΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EINAI MH ΑΝΑΣΤΡЗΨΙΜΟΣ! 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.