• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Editorial


Παρ 27 Δεκ 2002

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ
Χριστούγεννα 2002. Ναύπακτος, με αγαπημένα πρόσωπα. Το πρωί, στο μοναστήρι - Κατάνυξη. Το μεσημέρι, φωτιά στο τζάκι, παϊδάκια και λουκάνικα, ντόπιο κρασί – Απόλαυση. Βραδιάζει. Τα κούτσουρα αρχίζουν να σώνονται, μια ζέστα κουλουριάζεται νωχελικά στα φλογισμένα μας πρόσωπα. Εικόνες από Μια Υπέροχη Ζωή, με τα κινητά να κουδουνίζουν ευχετήρια την Μελωδία της Ευτυχίας. Προτού η πατροπαράδοτη γιορτινή αδηφαγία μετατρέψει τον ύπνο μου σε Έναν Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη, στέλνω σε όλους σας, cineργάτες, cineφίλους, cineνόχους της γιορτινής αναρχίας, μια απλή ευχή:

ΑΦΕΘΕΙΤΕ. Στη στιγμή, στη θαλπωρή και στον έρωτα. Στην ψυχή που διψά για αφανέρωτα. Όταν φτάσει ο καιρός που γιορτάζει, τότε πάτε μακριά –μη σας νοιάζει!

Ο Χάρης ο Κατσαρόλας συνεχίζει με συνέπεια τα εισπρακτικά μαγικά του, οι Δύο Πύργοι απογοητεύουν τους…κολλημένους με τον Tolkien, ενθουσιάζουν όμως τους (περισσότερους από τους) υπόλοιπους καθώς… σμπαραλιάζουν τα ταμεία. Οι εταιρίες διανομής πετάνε μια χούφτα(=πέντε) ταινίες σα…φρούτο μετά από τον προαναφερθέντα χριστουγεννιάτικο μποναμά, μεταξύ των οποίων και τα πολύ ενδιαφέροντα Ελεύθερος Ωραρίου και Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί - Ο Μπαμπάς μου. Το πρώτο για να θυμίζει σε όλους εμάς τους μικρούς καπιταλιστές το τραγικό οξύμωρο της Λευκής Βίβλου, στην Ευρώπη των ευημερούντων αριθμών και του αδιεξόδου των πολιτών. Το δεύτερο για να αποδείξει την απόλυτη αξία του πατρικού προτύπου για κάθε πιτσιρικά, η έλλειψη του οποίου είναι οδυνηρά αισθητή –ειδικά μέρες που είναι και που’ρχονται - σε κάθε λαβωμένη παιδική ψυχή.

Να προτείνω κάτι; Αν γνωρίζετε κάποιον άνεργο που τα βγάζει πέρα δύσκολα ή κάποιο μικρό που του λείπει η γονεϊκή στήριξη, μη… ζοριστείτε καθόλου: Ξέρετε, μπορείτε να κάνετε κάτι περισσότερο από το να τους δώσετε ένα μικροποσό ή από το να τους κεράσετε ένα γεύμα: (Αυτό άλλωστε, υποχρεούται να το πράξει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο το κράτος πορνείας (sic) -και μάλιστα αλλοδαπής- στο οποίο εγκατοβιώνουμε). ΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΜΑ!

Το CINE ξαναγεννιέται στη διαδικτυακή του φάτνη και γίνεται χρηστικότερο για όλους τους πιστούς του. Τα σχέδια είναι μεγαλόπνοα για την καινούργια χρονιά, δικαιολογώντας την τάση των cineργατών να με θέλουν πρωταγωνιστή-εξωγήινο σε ασύλληπτα (για τη χώρα μας) σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά, τι να κάμωμεν; Τα οράματα είναι η χαριτόβρυτος πηγή της φαντασίας από την οποία είναι ταγμένες να ξεδιψούν όλες οι cineματικές μας επιθυμίες.

Καλή, γεμάτη χαρμόσυνες εικόνες, Πρωτοχρονιά! 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.