• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Κριτική από το Cine.gr


Little Children (2006)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Κρυφές Επιθυμίες

Δραματική | 130' | Ακατάλληλο κάτω των 15
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Πεμ 18 Ιαν 2007
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 14/05/2007
Διανομή: Village Films
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: DTS (Digital Theater Sound)
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.50 %
Αξιολόγηση: 8.05/108.05/108.05/108.05/108.05/108.05/108.05/108.05/108.05/10   (8.05/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Μέση (Συμφωνία ψήφων μεταξύ 50 και 75%)
 

- Κριτική από το Cine.gr:


Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2007

Unfaithfully Yours - Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών περιπάτων, με την μικρή της κόρη, στην δημόσια πισίνα, η προβληματισμένη από την τροπή που έχει πάρει ο γάμος της Σάρα, θα γνωρίσει τον επίσης απογοητευμένο από την συζυγική του σχέση, Μπραντ, έναν γοητευτικό δικηγόρο, που αποτελεί το ιδανικό μοντέλο πατέρα για κάθε γυναίκα της γειτονιάς. Η φιλική τους σχέση πολύ σύντομα θα εξελιχθεί σε έναν θυελλώδη ερωτικό δεσμό, που μέσα στο ψευτο-πουριτανικό περιβάλλον που ζουν, θα οδηγήσει τους δύο παράνομους εραστές, γρήγορα στο να αντιμετωπίσουν τα διλήμματα που προκαλεί η αβεβαιότητα για το αύριο.

Συνισταμένες πίεσης - Μια ταινία που μελετά τα παιχνίδια ενηλίκων, όπως εκείνοι επιλέγουν να τα παίξουν στις σύγχρονες γεμάτες άγχος, αγωνίες και ψυχικές αναταραχές κοινωνίες, καταστάσεις που προκαλούν αρχικά οι ενδογενείς παράγοντες, μέσα στην οικογένεια (οι πολύωρες επαγγελματικές υποχρεώσεις που απομακρύνουν ολοένα και πιο πολύ, ερωτικά ή οι απαιτήσεις των παιδιών που αυξάνονται διαρκώς) και που συνεπικουρούμενες από το πλαίσιο φοβίας που τους περικυκλώνει, οδηγεί τις καταστάσεις στα άκρα. Στην προκειμένη περίπτωση του Little Children, για να οξυνθούν ακόμη πιο πολύ τα καθημερινά συναισθήματα των δύο ηρώων, το σενάριο χρησιμοποιεί μοχλούς πίεσης, που δεν διαφέρουν και πολύ στην γενικότερη παγκόσμια αστική πραγματικότητα: Η παρουσία ενός σχιζοφρενή περιθωριοποιημένου πρώην κατάδικου με την κατηγορία της παιδεραστίας, οι κακές γλώσσες της γειτονιάς, που δεν χάνουν ευκαιρία να σχολιάσουν οτιδήποτε αρνητικό (κατ αυτές) υποπέσει στην αντίληψη τους, οι τσαμπουκάδες της περιοχής, που με το πρόσχημα της υποστήριξης του δικαίου, έχουν αναλάβει τον νόμο στα χέρια τους, οι έξωθεν προκλήσεις από τις σύγχρονες τεχνολογίες και κυρίως το διαδίκτυο, που αποτελεί παράθυρο στον κόσμο.

Έρωτες της πλατείας - Ας μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάκτυλο μας. Το έξοχο σενάριο του χαρισματικού Tom Perrotta, που δίνει τον σκηνοθέτη του In The Bedroom, Todd Field, την δυνατότητα να φτιάξει μια ταινία άξια αναφοράς, δεν είναι τίποτα άλλο, από φωτογραφίες που μπορεί να τραβήξει ο καθένας, περπατώντας σε μια σημερινή μεσοαστική συνοικία. Μοναχικοί καλοσιδερωμένοι μπαμπάδες και με το ρόλλει ακόμη στα μαλλιά κυρίες, που με ασπίδα τα παιδικά καρότσια, γυροφέρνουν στις πλατείες, τα πάρκα και τους παιδότοπους, επιζητώντας την γνωριμία, με σκοπό ένας Θεός ξέρει τι. Καταστάσεις που σαν ναρκωτικό θα επιφέρουν μια πρόσκαιρη γαλήνη και ευεξία, μα που σε χρόνο dt θα κτίσουν στο διάβα έναν θεόρατο τούβλινο τοίχο, που δεν ξεπερνιέται με κανέναν τρόπο. Και που συνήθως έχουν εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα για τους δύο πόλους (πια) που συμμετείχαν σε αυτό το σέξι παιχνίδι.

Πολλαπλές προσεγγίσεις - Στηριγμένο σε μια νουβέλα του αγριεμένης πένας Richard Yates, το φιλμ ανοίγεται με μεγάλη ευκολία στον θεατή για να το αποκρυπτογραφήσει. Με την μόνη διαφορά πως ενώ απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά στο κοινό που βαδίζει στην ώριμη ηλικία μεταξύ 30 και 45, εντούτοις θα αποκωδικοποιηθεί εντελώς διαφορετικά από τον καθένα. Που μπορεί να έχει περάσει τα ίδια βάσανα, που πιθανόν να έχει αισθανθεί τις ίδιες προκλήσεις, που ενδεχομένως το σπίτι, η κατοικία, η εστία, να φαντάζει φρούριο, με αμπαρωμένες πόρτες, από το οποίο δεν μπορεί να εξέλθει.

Green-Field Of Summer - Οι ρεαλιστικού επιπέδου ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό δίδυμο που συνθέτουν η (αδυνατισμένη, μα όχι και αναγκαστικά ομορφότερη) Kate Winslet και ο (ελκυστικός και όχι μέλος της διάσημης οικογενείας) Patrick Wilson, ανεβάζουν ένα σκαλοπάτι ψηλότερα την συνολική αποτίμηση του φιλμ, που θα μπορούσε να είναι και θετικότερη. Και αυτό διότι ενώ ο Field, δείχνει ικανότητα και πρωτοπορία στον τρόπο αφήγησης του, δεν καταφέρνει να προσεγγίσει σωστά και τους υπόλοιπους – εκτός του ζεύγους – χαρακτήρες που παίζουν βασικό ρόλο στην εξέλιξη, δηλαδή τον παιδεραστή Ρόνι (ένας έξοχος Jackie Earle Haley) και την πολυάσχολη σύζυγο του Μπράντ, την Jennifer Connelly, στην πιο αφανή, άχρωμη και αναιμική παρουσία της καριέρας της.

Βαθμολογία: 6.5/10 Stars6.5/10 Stars6.5/10 Stars6.5/10 Stars6.5/10 Stars6.5/10 Stars6.5/10 Stars (6.5/10)

Γιώργος Ζερβόπουλος
Τρίτη 15 Μαΐου 2007

LITTLE CHILDREN – ΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ


Στο Ράφι – Μια από τις καλύτερες δραματικές ταινίες της φετινής κινηματογραφικής περιόδου, είναι και το Little Children του πάντοτε κινούμενου σε σοβαρά δημιουργικά μονοπάτια Todd Field. Η ταινία αφηγείται την θυελλώδη ερωτική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε μια μητέρα ενός μικρού παιδιού, που βλέπει τον κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια της, αντιλαμβανόμενη τις σεξουαλικές συνήθειες του συζύγου της και στον πιο περιζήτητο άντρα – αν και παντρεμένο – της καθώς πρέπει γειτονιάς. Τεταμένες ψυχολογικά καταστάσεις, που φορτίζονται ακόμη περισσότερο από την ύπαρξη ενός πρώην κατηγορούμενου για παιδοφιλία, που η μικρή κοινωνία τον έχει απορρίψει σαν σκουπίδι, μέχρι να φτάσουμε στην τραγικότητα του φινάλε, που όπως στην πραγματικότητα δεν ακολουθεί την θετική κατάληξη των χολιγουντιανών σεναρίων. Λογικές οι υποψηφιότητες για τις ερμηνείες των Kate Winslet και Jackie Earle Haley, στα φετινά Όσκαρς, αν και κάτι τέτοιο θα δικαιούταν πιθανότατα και ο πρωταγωνιστής του φιλμ Patrick Wilson.

Disc – Μέτρια η έκδοση από την Audiovisual, αφού δεν προσφέρει στον θεατή πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσε να του δώσει η παροπλισμένη πλέον βιντεοκασέτα. Ήχος στεγνός στην μπάντα Dolby Digital 5.1, που περιορίζεται μόνο στην καλή αναπαραγωγή του κεντρικού καναλιού των ομιλιών και εικόνα μετριότατη, σαν ξεπλυμένη δίχως να μπορεί να αποδώσει την ρεαλιστική αίσθηση της πραγματικότητας στο αναμορφικό widescreen κάδρο, συνθέτουν τα τεχνικά στοιχεία του DVD. Τα πρόσθετα υλικά είναι ανύπαρκτα, περιοριζόμενα απλά σε μερικά τρέιλερς της ιδίας διανομής. Θα ήταν πολύ καλό αν υπήρχε, ο σχολιασμός του σκηνοθέτη, ειδικά σε κάποιες σκηνές που προκαλούν εντύπωση και σηκώνουν συζήτηση.

ΕΙΚΟΝΑ – 5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars (5/10)
ΗΧΟΣ – 5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars (5/10)
EXTRAS – 1/10 Stars (1/10)
LITTLE CHILDREN6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars (6/10)


Γιώργος Ζερβόπουλος (CineDVD)


 
Ηρακλάκης - irakloumpas - Πεμ 18 Οκτ 2012 - 21:00
Η εκπροσώπηση της μετριότητας. Δεν νομίζω πως θα συγκινήσει κανένα θεατή που έχει δει 3 ή 4 αξιόλογες κοινωνικές ρομαντικές. Η ταινία προσπαθεί μάταια να κατοχυρώσει ένα ύφος κατά την εξέλιξη της και οι σχετικά καλές (και μέτριες για τους απαιτητικούς) ερμηνείες δεν σώζουν καθόλου τη κατάσταση - εκτός από την "σωστή" ερμηνεία του παιδεραστή. 
Το σενάριο προσπαθεί να αγγίξει τις ψυχικές πτυχές των αστών και των στερεωτύπων της αμερικανική πουριτανικής πολιτείας και  αυτό σεναριακά ίσως να ήταν έξυπνο από μόνο του αλλά μπλέκονται πολλοί νοματαίοι σε ένα τσουβάλι με το χειρότερο τρόπο που δεν σε αφήνει να αισθανθείς τίποτα από αυτά που πιθανόν να ήθελε να πει η  ταινία. 
Αξίζει να σημειωθεί η ξεκάθαρη νύξη στο κοινωνικό αποκλεισμό και μπράβο γιατί δεν συνηθίζεται από σκηνοθέτες σαν τον Todd Field, ωστόσο αισθάνθηκα ξεκάθαρα πως αυτή η νύξη συνέβη για εμπορικούς λόγους διότι κατά τα άλλα θα ήταν μια κλασσικότατη ρομαντική ταινία (χολυγουντιανής λογικής μάλιστα). Αυτός και ο λόγος που η ταινία αυτοκαταστρέφεται.

5.5/10

 
Legacy - Παύλος Ζ. - Unverified - Κυρ 04 Φεβ 2007 - 01:25
Καταπληκτικη ταινια πραγματικα. αμα θες να εκδικηθεις κανεναν εχθρο σου τον στελνεις να τη δει και μετα αυτοκτονει. Μαυρη μαυριλα πλακωσε. Κριμα και για τη Κονελι και για την Γουινσλετ. Δεν λεει τιποτα παραπανω απο αλλες του ιδιου ειδους. Και κατα τη γνωμη μου προσπαθει επι ματαιω να περασει ως κουλτουρα. Αλλα μπα..... 3/10 και αυτο για ενα δυο σκηνες που δειχνουν ποσο ρατσιστικη ειναι η αμερικανικη κοινωνια και ποσο ανωριμη.
Παύλος Ζ.
 
Legacy - ela kubrick - Unverified - Τετ 13 Ιουν 2007 - 23:14
paidia min tous akoute, i tainia einai katapliktiki fisika den einai tenia pou tha tin dis sto cinema alla tenia pou tha tin apolapsis kati oikon

7,5 gia tin tenia kai 8 gia tis erminies
bravo paidia kanate mia kali douliap.s to parelthon den mporis na to alla3is alla to mellon einai mia alli istoria kai apo kapou prepi na arxisi
ela kubrick
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.