• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Υπόθεση & Παραλειπόμενα


Fate Is the Hunter (1964)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Αυτοί που Νίκησαν την Μοίρα

Δραματική | 106' | Κατάλληλο, επιθυμητή γονική συναίνεση
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Αγγλικά
  Δημοτικότητα: 0.02 %
Αξιολόγηση: n/a (<3 ψήφοι)
- Υπότιτλος:

Αυτοί είναι οι κυνηγημένοι!


- Πλοκή:


Ένα αεροπλάνο συντρίβεται έξω από το Λος Άντζελες και η ευθύνη πέφτει στον πιλότο. Μόνο μια αεροσυνοδός επιβιώνει κι αρνείται να πιστέψει την επίσημη εκδοχή. Αυτό θα την οδηγήσει να βοηθήσει τα στελέχη της εταιρίας στην ανεύρεση των αληθινών αιτίων.


 
Fate Is The Hunter (1964) - kprncs - Δευ 25 Μαϊ 2020 - 20:00

ΣΧΟΛΙΟ του ΚΓΠ στο [http://www.cine.gr/film.asp?id=710517]
Fate Is The Hunter (1964)
ΠΛΟΚΗ: Όταν η προγραμματισμένη πτήση από το Λος Αντζελες με πιλότο τον έμπειρο Jack savage (Rod Taylor) συντρίβεται αμέσως μετά την απογείωση, η ΥΠΑ αρχίζει μία ενδελεχή ανακριτική διαδικασία για τα αίτια της συντριβής. Καθώς όμως όλοι τους έχουν εστιάσει στον άστατο χαρακτήρα του Savage, η επιτροπή ετοιμάζεται να τον "θυσιάσει", ως τον απόλυτο υπεύθυνο του δυστυχήματος.
Ο διευθυντής της εταιρείας Sam McBane (Glenn Ford), παλιός συμπολεμιστής του Savage και δίκαιος άνθρωπος, ξέρει όμως ότι δεν ήταν αυτός η αιτία...
Με την βοήθεια της διασωθείσας αεροσυνοδού Martha (Suzanne Pleschette) ξεκινάει μία άνιση μάχη ενάντια στην ΥΠΑ, τις εφημερίδες, αλλά και την διοίκηση της ίδιας του εταιρίας...
ΚΡΙΤΙΚΗ : Από τις πιο δομημένες ταινίες "ανάλυσης λάθους".
Ο δυνατός σκηνοθέτης Ralph Nelson ("Once A Thief - Ο ΚΛΕΦΤΗΣ" -1965) αφιέρωσε μεγάλο χρόνο να κτίσει σε βάθος τους δύο κύριους χαρακτήρες του έργου, McBane και Savage, τις ιδιαιτερότητες τους και τα ελαττώματα τους, χωρίς να μελοδραματοποιεί τον σκοπό της ταινίας.
Όταν δε, εισάγει το στοιχείο της "μοίρας" σαν αιτία ενός τέτοιου δυστυχήματος, η επιχειρηματολογία και η λογική της υπεράσπισης της μυστικιστικής αυτής θέσης, δηλ της "συνωμοσίας" του σύμπαντος για την συντριβή του αεροσκάφους ανεβάζει την ταινία σε μεγάλα διαλογικά ύψη και σίγουρα πολύ πάνω από μία απλή αεροπορική ταινία καταστροφής (άσχετα, βέβαια, αν ο θεατής συμμερίζεται ή όχι αυτή την θέση του σκηνοθέτη...).
Οι ερμηνείες του Rod Taylor, του Glenn Ford, της Pleschette καθώς και η παρουσία της σούπερ γυναίκας, Jane Russell (που τραγουδά ένα από τα 3 μοτίβα του έργου το " No love, no nothin"), δημιουργούν κατά την γνώμη μου μία εκπληκτική, μεγαλειώδη αεροπορική ταινία (η οποία δυστυχώς δεν είχε ποτέ μεγάλη αποδοχή στο κοινό), αλλά είναι ένα φωτεινό παράδειγμα Χολυγουντιανής προσαρμογής ενός δημοφιλούς μυθιστορήματος....[ΚώσταςΚΓΠ28102016]([ΚώσταςΚΓΠ20200525](9/10)

Το επεξεργάστηκε ο/η kprncs συνολικά 2 φορές
 
Fate Is The Hunter (1964) - kprncs - Παρ 28 Οκτ 2016 - 11:23
Το επεξεργάστηκε ο/η kprncs συνολικά 3 φορές
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.