• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Κριτική από το Cine.gr


Le Confessioni (2016)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Οι Εξομολογήσεις
- Γνωστό και ως:
The Confessions

Πολιτικό Θρίλερ | 100'
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Πεμ 8 Δεκ 2016
Διανομή: Danaos Films
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: Dolby Digital
Γλώσσα: Ιταλικά - Γαλλικά - Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.04 %
Αξιολόγηση: 5.00/105.00/105.00/105.00/105.00/10   (5.00/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Μέση (Συμφωνία ψήφων μεταξύ 50 και 75%)
- Gallery: 

- Κριτική από το Cine.gr:


Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Γερμανίας γίνεται η συνάντηση των G8, όπου εκτός από τους υπουργούς οικονομίας μεγάλων κρατών, παρευρίσκεται κι ένας μοναχός, ο Ρομπέρτο Σάλους. Όταν την επόμενη μέρα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα βρεθεί νεκρός, τότε θα ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να βρεθούν τα αίτια, αλλά και να εξακριβωθεί για το εάν κρύβεται κάποιος πίσω από τον θάνατο αυτό. Ο μοναχός θα βρεθεί στο επίκεντρο, δεν είναι όμως σίγουρο κατά πόσο μπορεί να μιλήσει για όσα γνωρίζει…

Έπειτα από το «Ζήτω η Ελευθερία», ο Ρομπέρτο Άντο επιστρέφει στην ίδια θεματολογία και στον ίδιο πρωταγωνιστή, δηλαδή στην πολιτική και τον Τόνι Σερβίλο. Σε ένα σκηνικό πράο, όπως η μορφή του μοναχού Ρομπέρτο Σάλους, εκτυλίσσεται ένα θρίλερ χαμηλών τόνων, αφού ο Άντο χρησιμοποιεί συμβολικά τον θάνατο του επικεφαλής του ΔΝΤ για να ξεκινήσει έναν μακρύ διάλογο, στον οποίο οι «ισχυροί» εν ολίγοις «εξομολογούνται» -σε στιγμές, με εκπληκτική άνεση- για το τι πραγματικά κρατούν στα χέρια τους και το πώς το διαχειρίζονται. Οι συμβολισμοί που ξεκινούν από την πιο βασική, αυτή της παρουσίας ενός μοναχού ο οποίος έχει πάρει όρκο σιωπής και που συνυπάρχει με ανθρώπους που μάλλον ασυνείδητα βρίσκονται κι εκείνοι υπό τον ίδιο όρκο προκειμένου να μην αποκαλύψουν τι πραγματικά λέγεται στις απόρρητες συζητήσεις τους, λειτουργούν σχεδόν μεταφυσικά σε μια ταινία που η πραγματικότητά της συμπίπτει καίρια με αυτήν της σημερινής εποχής.

Παρόλα αυτά, είναι σχεδόν ξεκάθαρο πως ο Ρομπέρτο Άντο δεν θέλει ούτε να προσφέρει ψυχρολουσία στον θεατή για το πού βαδίζει η οικονομία, ούτε να ασχοληθεί σοβαρά με ένα πρόβλημα που μεγεθύνεται κι αφορά αλυσιδωτά όλο τον κόσμο, αντ` αυτού διεισδύει στην ψυχολογία του ανθρώπου απ` όποια θέση κι αν εκείνος βρίσκεται: του ισχυρού ή του ταπεινού, του πραγματιστή ή του πνευματιστή. Ο Τόνι Σερβίλο υπηρετεί τον ρόλο του μοναχού με άνεση, σε μια ταινία που κυλάει με ρυθμό στην ήρεμη ατμόσφαιρά της και που εστιάζει σκηνοθετικά στους πρωταγωνιστές της και τις συζητήσεις τους που κινούνται στο οικονομικό, ανθρωποκεντρικό και φιλοσοφικό πλαίσιο.

Το «Οι εξομολογήσεις» θέτει επί τάπητος το παρασκήνιο από τα μυστικά και τα ψέματα της εξουσίας, αφουγκράζεται την εποχή στην οποία όπως αναφέρεται κατά τη διάρκεια της ταινίας «οι πολιτικοί είναι πλέον επιχειρηματίες», δημιουργεί μυστήριο και δέχεται με σαρκασμό όλα όσα συμβαίνουν, μην ξεχνώντας ποτέ ότι η ζωή συνεχίζεται...

Βαθμολογία: 2.5/5 Stars2.5/5 Stars2,5/5 Stars (2.5/5)

(0 κακή | 1/5 Stars μέτρια | 2/5 Stars2/5 Stars ενδιαφέρουσα | 3/5 Stars3/5 Stars3/5 Stars καλή | 4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars πολύ καλή | 5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars αριστούργημα)

Πόπη Παπαδοπούλου


 
"The Confessions" ("Le Confessioni") Review by Movie Heat - AngelCyke - Παρ 16 Δεκ 2016 - 13:02
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2.5/5

Για το Movie Heat,
Κασσάνδρα Γαλάτου

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και κινηματογραφικά νέα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο:
https://www.facebook.com/movieheat
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.