• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Γενικές Πληροφορίες


Fate Is the Hunter (1964)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Αυτοί που Νίκησαν την Μοίρα

Δραματική | 106' | Κατάλληλο, επιθυμητή γονική συναίνεση
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Αγγλικά
  Δημοτικότητα: 0.01 %
Αξιολόγηση: n/a (<3 ψήφοι)
- Υπότιτλος:

Αυτοί είναι οι κυνηγημένοι!


- Συντελεστές :

Glenn FordΗθοποιός ....Sam C. McBane 

Nancy KwanΗθοποιός ....Sally Fraser 

Rod TaylorΗθοποιός ....Jack Savage 

Suzanne PleshetteΗθοποιός ....Martha Webster 

Jane RussellΗθοποιός ....η ίδια 

Ernest K. GannΣυγγραφέας ....βιβλίο 

Ralph NelsonΣκηνοθετης   

 Harold MedfordΣεναριογράφος    
Fate Is The Hunter (1964) - kprncs - Παρ 28 Οκτ 2016 - 11:23
ΣΧΟΛΙΟ του ΚΓΠ στο [http://www.cine.gr/film.asp?id=710517]
Fate Is The Hunter (1964)
ΠΛΟΚΗ: Οταν η προγραμματισμένη πτήση από το Λος Αντζελες με πιλότο τον έμπειρο Jack savage (Rod Taylor) συντρίβεται αμέσως μετά την απογείωση, η ΥΠΑ αρχίζει μία ενδελεχή ανακριτική διαδικασία για τα αίτια της συντριβής.
Καθώς όμως ολοι τους έχουν εστιάσει στον άστατο χαρακτήρα του Savage, η επιτροπή ετοιμάζεται να τον "θυσιάσει", ως τον απόλυτο υπεύθυνο του δυστυχήματος.
Ο διευθυντής της εταιρείας Sam McBane (Glenn Ford), παλιός συμπολεμιστής του Savage και δίκαιος άνθρωπος, ξέρει όμως ότι δεν ήταν αυτός η αιτία...
Με την βοήθεια της διασωθείσης, αεροσυνοδού Martha (Suzanne Pleschette) ξεκινάει μία άνιση μάχη ενάντια στην ΥΠΑ, τις εφημερίδες, αλλά και την διοίκηση της ίδιας του εταιρίας...
ΚΡΙΤΙΚΗ : Από τις πιο δομημένες ταινίες "ανάλυσης λάθους" που έχω δεί. Ο δυνατός σκηνοθέτης Ralph Nelson ("Once A Thief - Ο ΚΛΕΦΤΗΣ" -1965) αφιέρωσε μεγάλο χρόνο να κτίσει σε βάθος τους δύο κύριους χαρακτήρες του έργου, McBane και Savage, τις ιδιαιτερότητες τους και τα ελαττώματα τους, χωρίς να μελοδραματοποιεί τον σκοπό της ταινίας.
Οταν δε, εισάγει το στοιχείο της "μοίρας" σαν αιτία ενός τέτοιου δυστυχήματος, η επιχειρηματολογία και η λογική της υπεράσπισης της μυστικιστικής αυτής θέσης, δηλ της "συνωμοσίας" του σύμπαντος για την συντριβή του αεροσκάφους, ανεβάζει την ταινία σε μεγάλα διαλογικά υψη και σίγουρα πολύ πάνω από μία απλή αεροπορική ταινία καταστροφής (άσχετα, βέβαια, αν ο θεατής συμμερίζεται ή όχι αυτή την θέση του σκηνοθέτη...).
Οι ερμηνείες του Rod Taylor, του Glenn Ford, της Pleschette καθώς και η παρουσία της γυναίκας όλων των ανδρικών ονείρων, Jane Russell (που τραγουδά ένα από τα 3 μοτίβα του έργου το " No love, no nothin"), δημιουργούν κατα την γνώμη μου μία εκπληκτική, μεγαλειώδη ταινία, η οποία δυστυχώς δεν είχε ποτέ μεγάλη αποδοχή στο κοινό...[ΚώσταςΚΓΠ28102016](10/10)
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.