• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών


Τρί 06 Σεπ 2005

GABRIELLE - Hupperοχo
Για να μπορέσει κανείς να αντιληφθεί τα συναισθήματα που επικρατούν μέσα σε μια συζυγική σχέση αμέσως μετά την πτώση του κάστρου που ονομάζεται πίστη, θα πρέπει είτε ο ίδιος να περάσει αυτή την βασανιστική για κάθε πλευρά κατάσταση, είτε να κατατρέξει σε εικόνες που επιχειρούν να την αναπλάσουν με σαφήνεια. Ομολογουμένως ελάχιστοι είναι αυτοί που το έχουν κατορθώσει σκηνοθετικά μέχρι τώρα, σε αυτούς θα πρέπει αν προσθέσουμε και τον Patrice Chereau, δημιουργό του υπέροχου δράματος Gabrielle.

Δυόμισι ώρες! Ακριβώς τόσο κράτησε η φυγή της επαναστατημένης Γκαμπριέλ από την συζυγική εστία μακριά από τον νεόπλουτο και χαμηλών τόνων Ζαν. Με την επιστροφή της στο σπίτι θα πρέπει οι δύο τους, η βασανιστική επαναστάτρια και ο ερειπωμένος σύζυγος, περικυκλωμένοι από τους τέσσερις τοίχους του δωματίου να βρουν την κατάλληλη λύση για να συνεχίσουν την ζωή τους. Θετικά ή αρνητικά. Πιθανότατα το δεύτερο...

Η Γκαμπριέλ είναι μια γυναίκα γεμάτη διάθεση να αναδειχτεί μέσα στα πλαίσια της υψηλής κοινωνίας του Παρισιού του Μεσοπολέμου. Οι κοσμικές γιορτές της Πέμπτης που διοργανώνει είναι αφιερωμένες σε αυτή την φιλοδοξία. Αλλά και για να ξεφύγει από την μίζερη καθημερινότητα που την περιβάλλει. Η Γκαμπριέλ δεν τον αγαπά τον Ζαν και αναζητά διαρκώς τρόπους να φύγει από αυτόν. Ακόμη και στις ώρες που υποτιθέμενα θα έπρεπε να βρίσκεται σε κατάσταση μετάνοιας, εκείνη είναι που προκαλεί στα άκρα.

Κανείς φυσικά δεν μπορεί να φανταστεί μια τέτοια ταινία δίχως την παρουσία της πολύ μεγάλης κυρίας του Γαλλικού σινεμά Isabelle Huppert, που συνεχίζει με απόλυτα δυναμικό τρόπο τις συνεχόμενα επιτυχημένες εμφανίσεις της, βάζοντας σαν στόχο το βραβείο ερμηνείας της Μόστρα. Άψογος συμπαραστάτης της ο Pascal Greggory που δίνει μια συγκλονιστική παρουσία στον ρόλο του απατημένου κυρίου. Ο Chereau δίνει την δική του καταλυτική άποψη, μέσω τεράστιων τίτλων που εμφανίζονται στις απόλυτες στιγμές έντασης αλλά και ασπρόμαυρου κάδρου που ταιριάζει απόλυτα με το ύφος της εποχής.


 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.