• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών


Παρ 09 Σεπ 2005

CINDERELLA MAN - Αποτυχία μήτηρ πάσης κακίας.
Δεν πιστεύω να υπήρχε κανείς - κοινό και κριτικοί - πριν παρακολουθήσει τον Cinderella Man, ένα φιλμ που ενώνεται και πάλι ολόκληρη η ομάδα της τεράστιας καλλιτεχνικής επιτυχίας του A Beautiful Mind, που να έβλεπε με κακό μάτι μιας τέτοιας παραγωγής. Δηλαδή που να είχε αρνητική προκατάληψη στον τρόπο που θα παρακολουθήσει την συγκεκριμένη ταινία. Το λέω αυτό διότι δεν μπορώ επ ουδενί να αντιληφθώ τον τρόπο αντίδρασης αρκετών εκ των συντελεστών της, όταν η γενική διαπίστωση ήταν πως το φιλμ δεν ανταποκρινόταν σε κανένα σημείο στις αρχικές προσδοκίες.

Στην Νέα Υόρκη του μεγάλο κραχ, με τα εκατομμύρια των ανέργων να ζητούν ελεημοσύνη για τον καθημερινό επιούσιο, ο Τζέιμς Μπράντοκ μεγαλώνει την πενταμελή οικογένεια του, μέσα σε στερήσεις και ανέχεια. Χαρακτηριστικό του πως πριν την καταστροφή, υπήρξε ένας από τους πιο σπουδαίους πυγμάχους στο Μπρούκλιν, γεγονός που ίσως να σώσει το μέλλον αυτού και των παιδιών του, όταν οι διοργανωτές αγώνων, τον καλούν και πάλι στο ρινγκ.

Ο Μπράντοκ υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες κατά την περίοδο των 30s όταν ολόκληρη η Αμερική μαστιζόταν από πείνα και κακουχίες. Με το σθένος του να επανέλθει στην ενεργό δράση αλλά και με τον υπέρ πάντων αγώνα να κατακτήσει αν και εξαθλιωμένος τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή υπήρξε είδωλό των αδυνάτων. Την ιστορία του μεταφέρει στην οθόνη λοιπόν ο Ron Howard, νομίζοντας πως μόνο και μόνο με το όνομα του θα κάνει επιτυχία.

Λάθος! Η ταινία δεν έχει ψυχή, δυναμική και συναίσθημα, ενώ απουσιάζουν οι εμβαθύνσεις στους χαρακτήρες ειδικά του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος. Ο Crowe, μοιάζει να προσπαθεί πολύ περισσότερο από όσο πρέπει γεγονός που αποδεικνύεται μπούμερανγκ - εξού και οι έντονες αντιδράσεις του προς μερίδα του τύπου, ακόμη κι εδώ στην Βενετία - ενώ η Zellweger μπορεί να είναι συμπαθέστατη αλλά στο φιλμ περνά παγερά αδιάφορη σαν ρόλος. Πιστεύω πως μόνο ως αναπαράσταση ενός ιστορικού αγώνα μποξ μπορεί να δει κανείς το φιλόδοξο δημιούργημα του κυρίου Howard.


 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.