• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών


Πεμ 20 Απρ 2006

BERLINALE IN ATHENS Vol.2
Νύχτες κινηματογράφου δίχως τελειωμό για το Αθηναϊκό κοινό, αφού λίγο πριν εκπνεύσει κι επίσημα – μένουν, δεν μένουν, σαράντα ημέρες ακόμη – η χειμερινή περίοδος, ακόμη μια σημαντική διοργάνωση, καλεί τον κόσμο στις αίθουσες. Πέρσι, σε πειραματικό στάδιο, η μεταφορά των σημαντικότερων στιγμών του φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, στην πρωτεύουσα, έτυχε τόσο ζεστής υποδοχής από τους θεατές, ώστε φέτος ακόμη πιο οργανωμένα και με την στήριξη ακόμη περισσότερων φορέων να μιλούμε για ένα πραγματικό φιλμικό δεκαήμερο πρώτης προβολής!

Κάτω από την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την στήριξη της Πρεσβείας της Γερμανίας, του Πολιτισμικού οργανισμού του Δήμου και του Ινστιτούτου Goethe, το αφιέρωμα σε ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά ραντεβού της ηπείρου μας, την Berlinale, υπόσχεται ανοιξιάτικες βραδιές γεμάτες συγκινήσεις από τις 4 μέχρι τις 11 του ερχόμενου Μάη.

Μάλιστα επειδή το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι τόσο πλούσιο – συνολικά θα προβληθούν περισσότερες από 50 ταινίες, η συντριπτική τους πλειοψηφία ανέκδοτες στην χώρα μας – το πρόγραμμα έχει χωριστεί σε υποενότητες, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που διαχωρίζονται και στην γερμανική έδρα. Δηλαδή υπάρχουν ταινίες από το επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα, από το υπερβολικά ενδιαφέρον Πανόραμα, από το Φόρουμ ανεξάρτητων δημιουργών που πάντοτε κρύβει μικρά διαμαντάκια στην σύνθεση του, ενώ υπάρχουν αναφορές στις κατηγορίες των φιλμς για παιδιά, στα Teddy Awards και φυσικά στο νέο Γερμανικό σινεμά.

Ειδική αναφορά αξίζει το αφιέρωμα σε μερικές από τις ντίβες της δεκαετίας του 50’, που με την παρουσία τους στο πανί, έγραψαν την δικής τους ιστορία. Έτσι στην θεματική κατηγορία Dream Girls, θα παρελάσουν θρύλοι του παρελθόντος όπως η Judy Garland (A Star Is Born), η Bardot ( And God Created Woman), η Anna Magnani (Belissima), η Loren (Peccato Che Sia Una Canaglia), η Harriet Andersson (Summer With Monica), η Ingrid Bergman (Viaggio In Italia) και φυσικά η μοναδική μας Μελίνα (Ποτέ την Κυριακή)!

Λίγο μετά τις γιορτές του Πάσχα λοιπόν, ετοιμαστείτε για ακόμη ένα ραντεβού στις αίθουσες με ταινίες μεγάλων δημιουργών σε πρώτη προβολή για την Ελλάδα (Α Prairie Home Companion / Robert Altman, Offside / Jafar Panahi, Sophie Scholl / Marc Rothemund) αλλά και πρεμιέρες με σημαντικούς πρωταγωνιστές (The House Of Sand / Fernanda Montenegro, The Proposition / Guy Pearce) που υπόσχονται μεγάλες συγκινήσεις. Οι αίθουσες του Ideal της Πανεπιστημίου, του ανακαινισμένου Άστρον και του avant guard Μικρόκοσμου στο Φιξ, θα φέρουν κάτι από λάμψη Βερολίνου.

Μείνετε συντονισμένοι στο cine.gr που θα παρακολουθήσει από πολύ κοντά ΚΑΙ αυτόν τον ανερχόμενο κινηματογραφικό θεσμό!


 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.