• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών


Τρί 18 Νοε 2008

Ημέρα 3η
Με προβλήματα στην προβολή της ταινίας Χιόνι ξεκίνησε η τρίτη μέρα του Φεστιβάλ. Και το σημαντικότερο είναι ότι η απαράλλακτη Ελληνική νοοτροπία έκανε και πάλι το θαύμα της, αφού ενώ προβλήματα στον υποτιτλισμό παρουσιάστηκαν και το Σάββατο, παρόλα αυτά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τα επιλύσει. Έτσι μόλις και μετά βίας είδαμε την ταινία Χιόνι από τη Βοσνία, μια αξιόλογη δουλειά, βραβευμένη στις Κάνες, που περιγράφει την προσπάθεια μιας μικρής οικογένειας να επιβιώσει σε ένα απομακρυσμένο χωριουδάκι της χώρας εν έτη 1997, μετά το θάνατο των συγγενικών τους προσώπων.

Αρκετά καλή δουλειά παρέδωσε και ο Έλληνας σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς και είδαμε επιτέλους φως στο χλωμό τοπίο του Διαγωνιστικού Τμήματος. Μια τρομακτική κατάδυση στους φόβους του σύγχρονου ανθρώπου των πόλεων και δύο υπέροχες ερμηνευτικές παρουσίες (Βασίλης Ανδρέου και Εύη Σαουλίδου) στο σκοτεινό Without.


Μεγάλη απογοήτευση μας περίμενε στην Ειδική προβολή του νέου πονήματος του Kar Wai Wong, που ακούει στο όνομα Ashes of Time Redux. Ένα ανοσιούργημα ξεπερασμένης αισθητικής και αποτυχημένης σκηνοθεσίας, για να παρεβρεθούμε εν συνεχεία στο βαρετό γάμο της Rachel όπου συναντήσαμε την Anne Hathaway με προβλήματα οικογενειακής επανένταξης, σε μια αμφιλεγόμενη ερμηνεία.


 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.