• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Αφιερωμα


Σάβ 21 Δεκ 2002

Ο Oliver Stone κερδίζει τον αγώνα δρόμου για τη βιογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου
· Η Warner Bros θα είναι τελικά ο διανομέας για τις Η.Π.Α. του φιλόδοξου σχεδίου του Oliver Stone για τη μεταφορά της βιογραφίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη μεγάλη οθόνη. Η συμφωνία αυτή ήταν το απαραίτητο για την εταιρία διανομής Intermedia στοιχείο, στον αγώνα δρόμου να προλάβει το αντίστοιχο project του Baz Luhrmann που ενδέχεται να βγει στο πανί από τη Dreamworks.
Έτσι, μετά από αυτές τις εξελίξεις, η ταινία του Stone είναι πολύ πιθανό να κάνει την πρεμιέρα της στις ΗΠΑ μέσα στον Ιούνιο, με τον Colin Farrell στο ρόλο του Μακεδόνα στρατηγού. Η τοποθεσία στην οποία θα γυριστεί η ταινία κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο αυτό που έχει διαρρεύσει, είναι ότι ο προϋπολογισμός της θα κυμανθεί μεταξύ 100 και 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

· Από την άλλη, η αντίστοιχη ταινία του Baz Luhrmann με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio –του οποίου την ομοιότητα με τον Μέγα Αλέξανδρο δεν μπορώ να τη διακρίνω ούτε με κυάλια και συγχωρέστε με γι αυτό- έχει μείνει πίσω. Αρχικά το σχέδιο είχε αναλάβει η Fox και τα πάντα έβαιναν κατ’ ευχήν. Μάλιστα, ο παραγωγός Ντίνο Ντε Λαουρέντις είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο, ότι τα γυρίσματα της ταινίας με το ολοκληρωμένο πλέον σενάριο του Ted Tally θα ξεκινούσαν τον Γενάρη στο Μαρόκο. Είχε γίνει ακόμη γνωστό, ότι πολύτιμη βοήθεια στην ταινία θα παρείχε ο βασιλιάς του Μαρόκο, Μοχάμεντ ο 6ος προσφέροντας τμήμα του στρατού του στη διάθεση του συνεργείου.
Τα σχέδια όμως άλλαξαν μετά από τους πρόσφατους οικονομικούς τριγμούς στη Fox. Η ταινία βρέθηκε χωρίς χρηματοδότη ενώ ο DiCaprio δέχτηκε την κλήση του Martin Scorsese για τα γυρίσματα της βιογραφίας του Howard Hughes με τίτλο The Aviator, της οποίας τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Μάη.
Τελικά η ταινία του Luhrmann κατέληξε στη ζεστή αγκαλιά της Dreamworks, ωστόσο μετά από όλες τις αναποδιές, η έναρξη των γυρισμάτων τοποθετείται πλέον κάπου μέσα στο φθινόπωρο. Φτάνει να μη ματαιωθεί και αυτή μετά το προβάδισμα του Oliver Stone, γιατί εδώ που τα λέμε, πόσους Μεγάλους Αλεξάνδρους μπορεί να αντέξει η Αμερικάνικη αγορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών; Εξάλλου, πολύ αμφιβάλλω αν τους λέει κάτι το όνομα…

· Όπως και να ‘χει, είτε μία, είτε δύο ταινίες δούμε στις αίθουσες με αυτό το ευαίσθητο για μας θέμα μετά τις σχετικά πρόσφατες ιστορικές διεκδικήσεις των Σκοπίων, το ζήτημα παραμένει να μη βρεθούμε αντιμέτωποι μπροστά σε μια ακόμη διαστρέβλωση της ιστορίας, κάτι το οποίο έχουμε συνηθίσει πλέον από την Αμερικάνικη κινηματογραφική βιομηχανία. Και ειδικά τον Oliver τον φοβάμαι… Αν θέλετε τη γνώμη μου, βλέπω νέες διαδηλώσεις και νέους αφορισμούς στον ορίζοντα, και αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο για όλους εμάς που αγαπάμε το σινεμά…


 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.