• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
CineDVD


Παρ 11 Αυγ 2006

ΜΕ ΔΕΙΚΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ UV
Η ανταπόκριση από την παραλία καλά κρατεί. Προετοιμασία για την καινούργια κινηματογραφική σεζόν με ψάθα, καπέλο, μπανιερό, Bacardi και μπιτς βόλει, πάντοτε υπό την προστασία ισχυρού αντιηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας UV. Όπως ακριβώς και η μοναδική νέα κυκλοφορία της εβδομάδας στο βίντεο, που με τον πανομοιότυπο τίτλο (Ultraviolet) υπόσχεται να κρατήσει συντροφιά, σε όλους όσους έμειναν εντός των τειχών και επιθυμούν να αποδράσουν, μέσω του οικιακού τους σινεμά. Εντός των προσεχών ημερών, μαζί με την επιστροφή μας στην καθημερινότητα, έρχονται ακόμη Good Night And Good Luck, Inside Man, Hills Have Eyes και η πιο πολυσυζητημένη ταινία της χρονιάς, το Brokeback Mountain. Είναι νωρίς ακόμη για ευχές «καλοχειμωνιάτικες»…Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ULTRAVIOLET


25 λέξεις – Ο πόλεμος ανάμεσα στους ανθρώπους και στα μεταλλαγμένα αιμοφάγα, βρίσκεται στην πλήρη εξέλιξη του. Η πολεμίστρια Βάιολετ, διατάσσεται από τους ανωτέρους της, να αποσπάσει από τις δυνάμεις των ανθρώπων, ένα πανίσχυρο όπλο. Στην πραγματικότητα όμως εκείνο που κρύβει η θήκη, είναι ένα παιδί – παγίδα, οπλισμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να προκαλέσει τον αφανισμό ολόκληρης της συνομοταξίας.

Στο Ράφι – Η δράση τοποθετείται κάπου στο κοντινό μέλλον, όταν η γη βρίσκεται κάτω από την κατάσταση συναγερμού, που έχει προκαλέσει η ύπαρξη ενός ιού – θεωρητικά θανατηφόρου – που μεταλλάσσει τους κοινούς θνητούς σε μια υβριδική κατάσταση, τα αιμοφάγα, που έχουν απίστευτες μυϊκές δυνάμεις αλλά καθημερινά απαιτούν τεράστιες ποσότητες αίματος για να τραφούν. Ο ιός HGV, είναι το πειραματικό αποτέλεσμα δοκιμών, που διεξήγαγε η απολυταρχική μιλιταριστική διοίκηση, επιθυμώντας να δημιουργήσει την απόλυτη στρατιωτική δύναμη, κάτι που απέτυχε οικτρά δημιουργώντας την νέα κάστα, από την οποία δεν μπορεί να απεμπλακεί. Η Βάιολετ είναι ένα κομμάτι των αιμοφάγων, που κατάφερε να αποδράσει από τα κρεματόρια στα οποία οδηγούνται προς εξόντωση, όλοι οι «διαφορετικοί», μια πρώην νοσοκόμα, που έχασε μονομιάς την ήσυχη οικογενειακή ζωή της μόλις κτυπήθηκε από τον ιό.

Τώρα καλείται να αντιμετωπίσει όχι μόνο την αντίπαλη τάξη των ανθρώπων, αλλά και τους ομοίους της από την στιγμή που παράβηκε τις εντολές και δεν εξόντωσε την απειλή για το είδος της, την κινητή βόμβα, που φέρει το πρόσωπο ενός μικρού παιδιού. Πρόκειται για την επανεμφάνιση στην δημιουργική καρέκλα ενός συμπαθέστατου δημιουργού, του Kurt Wimmer, που το ντεμπούτο του, με το υποτιμημένο Equilibrium – που στην χώρα μας έκανε καριέρα, μόνο μέσω κάποιων DVD εισαγωγής, αποκτώντας σημαντικά φανατικούς φίλους – κρίθηκε εξόχως δυναμικό. Εδώ επιστρέφει και πάλι στο αγαπημένο του στοιχείο, την δυναμική μελλοντολλογική περιπέτεια, με έντονα σημειολογικές αναφορές στην κοινωνία που πρόκειται να ζήσουμε σε λίγες δεκαετίες, όταν η τεχνολογία θα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα υπαρκτά της λάθη.

Επιστροφή στην μεγάλη οθόνη και για την Milla Jovovich, όπως την πρωτοσυναντήσαμε στο Fifth Element, δυναμική, αστραφτερή, υπερβολικά σέξι μέσα στην stretch στολή της, να τα βάζει με όλους και με όλα υποστηρίζοντας τις ανθρώπινες (όσες της έχουν απομείνει) αξίες της. Ένας συνδυασμός Matrix αισθητικής, Blade υπόστασης και Underworld μαχητικότητας, που όμως δεν ευτύχησε να βγει στις αίθουσες, ακολουθώντας το παράδειγμα του σχεδόν πανομοιότυπου του, εξίσου φιλόδοξου Aeon Flux!Disc – Πρεμιέρα κατευθείαν στο βίντεο λοιπόν για το Ultraviolet, σε διανομή της πάντοτε προσεγμένης σε τέτοιου είδους δισκάκια Sony Pictures Home Entertainment, που θα ικανοποιήσει απόλυτα όλους εκείνους που υποστηρίζουν μέσω πανίσχυρων οπτικοακουστικών συστημάτων την θεωρία του home cinema. Δίσκος εισαγωγής, που φαίνεται από πρώτης όψης πως πρόκειται να απογειώσει τις δυνατότητες του μικρού μας θεάτρου, ακολουθώντας κατά γράμμα τις προσταγές του στούντιο, όπως τις έθεσε στο παρελθόν, η προκάτοχος Columbia. Όμορφο εξώφυλλο, με την μορφή της Βάιολετ να κυριαρχεί, ακόμη πιο εντυπωσιακό μενού με κινήσεις και σχήματα που παραπέμπουν στο αρχηγείο των ανθρώπινων δυνάμεων του φιλμ, αλλά ακόμη πιο όμορφες δυνατότητες αναπαραγωγής, τόσο σε εικόνα όσο και σε ήχο. Μοναδική απορία οπτικά, είναι το γιατί επιλέχτηκε το αναμορφικό μεν, αλλά κομμένο σε 1.85/1 κάδρο, που προσφέρει την εικόνα αφαιρώντας κάποια στοιχεία από την δράση στα πλάγια. Τεχνικά, η λεπτομέρεια και η ευκρίνεια είναι πολύ υψηλού επιπέδου, απεικονίζοντας έξοχα το πρωτότυπο περιβάλλον που στηρίχθηκε η παραγωγή σκηνικά, εκείνο της Σαγκάης, που σε όσους ασχολούνται με τον κινέζικο κινηματογράφο του Johnny To και του Andy Lau, είναι γνώριμο για την εντυπωσιακότητα του. Τραβηγμένο το τράνσφερ από υψηλής ευκρίνειας μήτρες, παρουσιάζει μια έντονη καθαρότητα και διαύγεια, άσχετα αν μερικές φορές τα CGI εφέ – όπως στα πλάνα με την μοτοσυκλέτα - δεν είναι και τόσο άρτια.

Ο ήχος είναι αποθεωτικός, ότι πρέπει για να ξεσηκωθεί…η γειτονιά, τερματίζοντας τις δυνατότητες των ενισχυτικών μας. Η μπάντα Dolby Digital 5.1, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα ως μέτρο αξιολόγησης των ηχείων του συστήματος μας, αφού τόσο τα κύρια τρία μπροστινά ηχεία, λειτουργούν κυρίαρχα ορίζοντας την αφετηρία του πανζουρλισμού που πρόκειται να ακολουθήσει, την ίδια στιγμή που η περιφέρεια εργάζεται ακατάπαυστα, αυξάνοντας την δυναμική ενός καθαρόαιμου φιλμ δράσης. Όσο για το υπογούφερ, δεν αφήνει ούτε μια στιγμή που να μην κάνει αισθητή την παρουσία του, με αποκορύφωμα την αλά Kill Bill σκηνή που η πολεμίστρια τα βάζει με καμιά εικοσαριά μαχητές Σινουά.

Επίσης το φιλμ μπορεί να παρακολουθηθεί με την συνοδεία του σχολιασμού από την Milla Jovovich, που με την αισθησιακή της φωνή, αναλύει καρέ καρέ τα διαδραματιζόμενα στο έργο, μη αφήνοντας απορίες για το τι θέλει να κωδικοποιήσει κάθε σεκάνς. Εκτός από τα πάμπολλα τρέιλερς της ίδιας διανομής, υπάρχει ακόμη ένα ημίωρο φιλμ, που επεξηγεί τον τρόπο γυρίσματος της ταινίας, χωρισμένο σε τέσσερα κεφάλαια, το οποίο στέκεται περισσότερο στον τρόπο που οργανώθηκαν τα οπτικά εφέ, με το πράσινο φόντο και το πώς καθοδηγήθηκαν οι ηθοποιοί, παίζοντας ουσιαστικά στο κενό.

Μμμμ… - Προ δεκαπενταύγουστου, θα ήταν ουτοπικό το να αναζητήσουμε στα ράφια του βίντεοκλαμπ κάτι περισσότερο από μια πληρέστατη πλην μονοδιάστατη ταινία δράσης σαν το Ultraviolet. Πιστεύω πως αξίζει να την δώσετε μια ευκαιρία, ενοικιάζοντας την, αφού είναι σφιχτοδεμένη παραγωγή, με πάμπολλα εφέ, εκρήξεις, μονομαχίες και μια Milla Jovovich, έτοιμη για τα πάντα!

ΕΙΚΟΝΑ – 8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars (8/10)
ΗΧΟΣ – 8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars (8/10)
EXTRAS – 5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars (5/10)
ULTRAVIOLET4/10 Stars4/10 Stars4/10 Stars4/10 Stars (4/10)
Το CineDVD είναι μια προσφορά του

 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.