• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
CineDVD


Παρ 01 Δεκ 2006

ΚΛΙΚ, ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕ FAST FORWARD
Μεγαλώνοντας και περνώντας ενεργητικά ολόκληρη την περίοδο που μεσουράνησε το βίντεο (το VHS δηλαδή) απέκτησα το σαράκι του συλλέκτη, με συνέπεια την ημέρα που ολοκληρωτικά πίστεψα πως πέθανε η βιντεοκασέτα, να αποσύρω στην αποθήκη, όχι λιγότερες από δύο – τρεις χιλιάδες ταινίες. Τι σήμαινε αυτό? Πολύ απλά πως τις περισσότερες από αυτές – για αν μην πω σχεδόν όλες – μου έκανε κέφι να τις βλέπω και να τις ξαναβλέπω εφόσον τις είχα αποθηκευμένες σε κάποιο μέσον, άρα και πως ποιοτικά ήταν κάποιου αρεστού επιπέδου. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από ότι αισθάνομαι αυτή την στιγμή, αντιλαμβανόμενος πως το 2006, ήταν η χρονιά που πρόσθεσα στην συλλογή μου (DVD αυτή την φορά, που επίσης ολοκληρώνει εντός ολίγου την καριέρα του) τους λιγότερους τίτλους σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Αλλά εδώ σχεδόν έχουμε καταντήσει να βλέπουμε τις ταινίες με πατημένο το 2FF, προκειμένου να μην θεωρηθεί ο χρόνος μας χαμένος από το χαμηλότατο καλλιτεχνικό επίπεδο. Θα πάμε κιόλας να την αγοράσουμε ή να φτιάξουμε έστω ένα αντίγραφο ασφαλείας (τι ηλίθια έκφραση!) για να μας πιάνει και πολύτιμο χώρο στο ραφάκι?Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

MONSTER HOUSE – ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΣΠΙΤΟ


25 λέξεις – Δωδεκάχρονος πιτσιρίκος, έχοντας μεγάλες απορίες για το τι τρέχει στο μυστηριώδες σπίτι των απέναντι, θα οργανώσει μαζί με δύο συμμαθητές του, αποστολή έρευνας στο εσωτερικό του. Η καλύβα όμως θα ζωντανέψει και πολύ γρήγορα θα απειλήσει τους περίεργους ανήλικους παρείσακτους.

Στο Ράφι – Η απάντηση που και μετά την δεύτερη ανάγνωση του φιλμ στο βίντεο που δεν μπορώ ακόμη να δώσω είναι αν η ταινία – κινουμένων σχεδίων – απευθύνεται στο βασικό κοινό του είδους, δηλαδή τα μικρά παιδιά ή έχει σαν στόχο τις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες, που δεν θα τρομάξουν στην θωριά ενός ξύλινου τρομακτικού σπιτιού, το οποίο δεν διαφέρει και πολύ από εκείνο του Friday The 13th. Ο βασικός υπεύθυνος του ύφους της ταινίας, ο Bob Zemeckis, εδώ και πάλι κινείται θεματικά σε δρόμους που τον έχουμε συνηθίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου κρύβεται με την ιδιότητα του παραγωγού, πίσω από εκλεπτυσμένου στυλ φρικιαστικές ταινίες σαν το 13 Ghosts και το Ghost Ship, Μόνο που το κάνει με λίγο περισσότερο τακτ, αφού ανήκοντας εξ ορισμού στην κατηγορία του καρτούν, το Monster House, θα ιδωθεί κυρίως από τους νεαρότερους θεατές.

Κύριο χαρακτηριστικό του animation του έργου που υπογράφει σκηνοθετικά ο Gil Kenan, είναι πως διαδέχεται τεχνικά το Polar Express, που είχε πρώτο παρουσιάσει ένα νέο ύφος, αυτό της σχεδίασης των χαρακτήρων με την διαδικασία της αποτύπωσης, γεγονός που οδήγησε στην πιστότερη απεικόνιση στο καρέ. Από την μια μεριά πρόκειται για θετικό γεγονός, αφού οι ανθρώπινες μορφές τείνουν ολοένα και πιο πολύ στο πραγματικό, από την άλλη όμως αναρωτιέμαι αν αυτό είναι το αληθινό ζητούμενο του καρτούν, δηλαδή η αντιγραφή της πραγματικότητας στο κινούμενο σχέδιο. Όπως και να έχει πάντως το τρισδιάστατο ύφος του animation αγγίζει την τελειότητα, ειδικά στις σκηνές που εκτυλίσσονται εντός του στοιχειωμένου καλυβιού, αλλά και στο φινάλε που λαμβάνει χώρα ένα απίστευτο πλάνο καταδίωξης του πιτσιρίκου, μέσα στην σκοτεινή πόλη.

Disc – Ένα από τα τελειότερα δισκάκια που έχουν φτάσει ποτέ στα χέρια μου είναι αυτό που διανέμει η Sony Pictures, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως το συγκεκριμένο στούντιο είναι πολύ μπροστά στην κατασκευή ψηφιακών δίσκων. Που να καταφτάσει και το Blu Ray Της δηλαδή. Στο τεχνικό κομμάτι, η παραγωγή αγγίζει το άριστα, σε όλους τους τομείς δείχνοντας επακριβώς το που μπορεί να φτάσει το μέγεθος της απόλαυσης στον οικιακό κινηματογράφο. Στην εικόνα βεβαίως συντελεί υπερβολικά σε αυτό, πως τα πάντα έχουν παραχθεί στους πανίσχυρους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Sony Imageworks, με συνέπεια το αναμορφικό κάδρο 2.40/1 να φτάνει σε επίπεδα αναφοράς. Το τρισδιάστατο στοιχείο που γεννάται από την τεχνική Real D Digital 3D, δίνεται στην μέγιστη ανάλυση και χρωματική λεπτομέρεια, δίνοντας την εντύπωση μιας μαγευτικής εικόνας, ειδικά στις πολύ μεγάλες ίντσες. Η κίνηση δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα, τα πλάνα είναι πεντακάθαρα και σε γενικές γραμμές μπορώ να πω πως και το Monster House κερδίζει επάξια μια θέση στο πάνθεον των καταπληκτικών animation δίπλα στις παραγωγές της Pixar και της Dreamworks. Φυσικά μια τόσο άρτια εικόνα δεν θα ήταν δυνατό να μην συνοδεύεται από την ανάλογη ακουστική ποιότητα, με τα 5.1 ηχεία της μπάντας Dolby Digital, να εργάζονται ακατάπαυστα σε όλη την διάρκεια του φιλμ, ρίχνοντας στον χώρο ήχους, που τρομάζουν αλλά συνάμα προκαλούν δέος. Πάντως αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω το στοιχείο που με εντυπωσίασε περισσότερο ηχητικά, υποχρεούμαι να σταθώ στο υπογούφερ, που ειδικά στην τελική σεκάνς, κινδύνεψε να γκρεμίσει το δωμάτιο.

Εκτός πάντως από το κυρίως θέμα, η Sony μέσω μερικών πολύ ενδιαφερόντων ντοκιμαντέρ, φροντίζει να ενημερώσει τον θεατή όσο το δυνατόν καλύτερα για το σύνολο της παραγωγής. Η αρχή γίνεται από τον παράλληλο σχολιασμό του σκηνοθέτη που είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικός για την μέθοδο που ακολουθήθηκε στον σχεδιασμό, πρόσθετο στοιχείο που συνδυάζεται άψογα με το θέμα «Κάνοντας το Πραγματικότητα» αλλά και το «Το άκουσες αυτό?» που αναλύει περισσότερο τα του ήχου. Στα λοιπά featurettes επιχειρείται μια μελέτη των τριών χαρακτήρων των παιδιών, που παίρνουν το ρίσκο να μπουν στο σπίτι (Καλύτεροι Φίλοι), αφιερώματα στο πως οι ηθοποιοί, ανάμεσα τους η Maggie Gyllenhaal, ο Steve Buscemi και η Kathleen Turner, δάνεισαν τις φωνές τους στους ήρωες και τέλος υπάρχει η ανάλυση μιας ολόκληρης σκηνής παρμένης υποθετικά από διαφορετικές γωνίες λήψης. Φωτογραφίες και τρέιλερ ολοκληρώνουν τα περιεχόμενα των χορταστικών πράγματι extras.

Μμμμ… - Προσωπικά το Monster House, το απόλαυσα πολύ περισσότερο στο σπίτι από την κινηματογραφική αίθουσα, κάτι που βασίζεται κυρίως στην τεχνική του αρτιότητα, που αποδίδεται πολύ καλύτερα μέσω των οικιακών συστημάτων. Θα έλεγα όμως πως τα πολύ μικρά παιδάκια θα ήταν φρόνιμο να το αποφύγουν για θέαση, αφού έχει εικόνες που θα τα τρομάξουν την μη συνηθισμένη τους φαντασία.

ΕΙΚΟΝΑ – 10/10 Stars10/10 Stars10/10 Stars10/10 Stars10/10 Stars10/10 Stars10/10 Stars10/10 Stars10/10 Stars10/10 Stars (10/10)
ΗΧΟΣ – 9/10 Stars9/10 Stars9/10 Stars9/10 Stars9/10 Stars9/10 Stars9/10 Stars9/10 Stars9/10 Stars (9/10)
EXTRAS – 8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars8/10 Stars (8/10)
MONSTER HOUSE6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars (6/10)


ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ

CLICK – Η ΖΩΗ ΣΕ FAST FORWARD


25 λέξεις – Πολυάσχολος και διακεκριμένος πολιτικός μηχανικός, έχοντας χάσει πλήρως την δυνατότητα διαχείρισης του χρόνου του, θα βρει αποκούμπι σε ένα μαγικό τηλεκοντρόλ, που του προμήθευσε ένας ημι-παρανοϊκός επιστήμονας. Σύντομα όμως το περίεργο μαραφέτι θα εξελιχθεί σε μπούμερανγκ στα χέρια του προβληματισμένου Μάικλ.

Στο Ράφι – Στο δόγμα του Back to the Future, που προκάλεσε μια τεράστια επιτυχία προ είκοσι περίπου ετών, κινείται το Click, μια κωμική ταινία, που όσο περνά η ώρα εξελίσσεται σε ένα δραματικό ψυχογράφημα της κατάστασης SOS, που βρίσκεται ο κεντρικός της ήρωας. Ένας άντρας που έχει χάσει πλήρως την αίσθηση του χρόνου, ξοδεύοντας τον κυρίως στην εργασία του και σε δευτερεύουσες (κατ αυτόν) δουλειές του σπιτιού, με συνέπεια να μην του απομένουν παρά μόνο λίγα λεπτά διασκέδασης. Πρόβλημα που αντιμετωπίζει σχεδόν το σύνολο του σύγχρονου πολίτη, που κατακλύζεται από υποχρεώσεις δίχως να καταφέρνει να βρει διέξοδο από την καθημερινότητα.

Ένα απλοϊκό remote, ένα μηχανάκι που μπήκε στην ζωή όλων μας προκειμένου να την κάνει πιο εύκολη, θα επιχειρήσει να δώσει την λύση στον ήρωα της ιστορίας μας, λειτουργώντας ουσιαστικά σαν μέσο ταξιδέματος μέσα στον χρόνο, ώστε εκείνος να μπορεί να επιλέγει που να ρίχνει περισσότερο βάρος και που να προσπερνά αδιάφορα. Όμως, το μπέρδεμα που επικρατεί στον εσωτερικό κόσμο του Μάικλ, είναι πολύ περισσότερα από όσα μπορεί κανείς να φανταστεί και οι συνέπειες θα κάνουν την εμφάνιση τους γρήγορα με δυσάρεστες γι αυτόν συνέπειες. Το στόρι της ταινίας που υπογράφει ο όχι και πολύ εμπνευσμένος σκηνοθέτης κωμωδιών Frank Coraci, δεν διαθέτει καμιά ιδιαίτερη δυναμική και γρήγορα χάνει την όποια αξία του, μόλις γίνει αντιληπτή η διπλή όψη της αξίας του τηλεκοντρόλ.

Ο Adam Sandler ένας συμπαθής κατά τα άλλα αμερικάνος κωμικός, με αξιόλογες στιγμές σε υποτιμημένα φιλμς όπως το Spanglish και το Punch-Drunk Love, παλεύει αρκετά να αποδώσει τον χαρακτήρα του, αλλά πέφτει γρήγορα στην παγίδα του τυποποιημένου made in America χιούμορ. Η Kate Beckinsale σε ένα μικρό διάλειμμα από τα φασαριόζικα Underworld, ως νοικοκυρά σύζυγος λειτουργεί περισσότερο μηχανικά, ενώ ο Christopher Walken, ως εφευρέτης, ξεχωρίζει με ευκολία από την μετριότητα.

Disc – Παρόλη την μετριότητα του, το Click έχει ήδη καταφέρει να αποκτήσει μια σημαντικότατη πρωτιά. όντας ο νούμερο ένα τίτλος που κυκλοφόρησε παγκοσμίως στην ολοκαίνουργη φόρμα του Blue Ray DVD διπλής στρώσης. Αλλιώς τα υπολόγιζαν εκεί στην Sony και αλλιώς τους βγήκε αφού εντέλει δεν ήταν ο Da Vinci – λόγω αργοπορίας? - εκείνος που έσυρε τελικά πρώτος το χορό. Στα δικά μας πάντως, η εγχώρια διανομή της εταιρίας, έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά με το DVD του φιλμ, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από τις διεθνείς κυκλοφορίες. Η εικόνα του έργου σε κάδρο αναμορφικό widescreen είναι εξαιρετική, αποδίδοντας πολύ σωστά την χρωματική λεπτομέρεια ιδίως στις περιπτώσεις των πιο σκοτεινών αποχρώσεων. Η μπάντα Dolby Digital 5.1 που την συνοδεύει, διαθέτει μια γοητευτική περιφερειακή ανάπτυξη στα surrounds που δεν την περίμενα, έχοντας όμως πρώτα φροντίσει να αποδώσει με τον σωστό τρόπο διαλόγους και κυρίους ήχους από τα κύρια ηχεία. Εναλλακτικά μπορούμε να ακούσουμε το φιλμ με τον σχολιασμό των κύριων συντελεστών, αλλά επειδή ή φλυαρία τους δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο θα πρότεινα να το αποφύγετε.

Τα πρόσθετα είναι υπερβολικά πολλά και δείχνουν την τάση της Sony για πλήρη κάλυψη μέσω των έξτρας των τίτλων της. Επτά ξεχωριστά κλιπάκια, που δεν ξεπερνούν σε διάρκεια το ημίωρο, καλύπτουν πληροφοριακά σχεδόν τα πάντα γύρω από την παραγωγή. Πιο κεφάτο είναι σίγουρα εκείνο που αναφέρεται στην μεταμόρφωση του Sandler σε υπερβολικά χοντρό, που αποδίδει και το μέγεθος της ταλαιπωρίας που πέρασε ο ηθοποιός για να παίξει τον ρόλο του. Επίσης τα περιεχόμενα περιλαμβάνουν τέσσερις κομμένες σκηνές και πάμπολλα τρέιλερ της ιδίας διανομής.

Μμμμ… - Οικογενειακού χαρακτήρα κομεντί, που στο φινάλε της μπορεί να οδηγήσει και τους πιο ευαίσθητους σε βουρκώματα, χάρη στον μελοδραματικό της χαρακτήρα. Από τον Sandler πάντως περιμένω περισσότερα σαν ηθοποιό, αφού έχει δείξει πως διαθέτει μεγαλύτερες δυνατότητες από τα μέτρια κωμωδιάκια που συμμετέχει.

ΕΙΚΟΝΑ – 7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars (7/10)
ΗΧΟΣ – 7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars (7/10)
EXTRAS – 7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars (7/10)
CLICK3/10 Stars3/10 Stars3/10 Stars (3/10)
THE SENTINEL – ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ


25 λέξεις – Βετεράνος πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, θα βρεθεί άθελα του μπλεγμένος σε μια υπόθεση που απειλεί την ζωή του ίδιου του προέδρου της χώρας. Το άλλοθι του είναι πανίσχυρο, μόνο που δεν είναι ο ίδιος σε θέση να το χρησιμοποιήσει ώστε να αθωωθεί.

Στο Ράφι – Ύφος από το In the Line of Fire αλλά και το τηλεοπτικό 24, δανείζεται το The Sentinel του έμπειρου στο είδος, ελέω SWAT, Clark Johnson, που ρίχνει μια διεισδυτική ματιά στις σκευωρίες που δημιουργούνται πίσω από το καλογυαλισμένο προσωπείο της CIA. Η ιστορία απλή και κατανοητή, μόνο που για να την ακολουθήσει κανείς μέχρι το φινάλε, πρέπει να κάνει έναν τεράστιο σεναριακό συμβιβασμό, που αφορά στην απιστία και μάλιστα εντός του Λευκού Οίκου της πρώτης κυρίας της χώρας με έναν από τους σωματοφύλάκες του άντρα της. Όσο γνώστης των καταστάσεων της προεδρικής οικίας και να είναι ο πανέξυπνος Πιτ Γκάρισον, είναι κομματάκι δύσκολο να καταφέρνει να κρύβει ένα τέτοιο μυστικό και μάλιστα κάτω από την μύτη του Πλανητάρχη.

Πάντως το φιλμ διαθέτει αξιοπρεπή θρίλερ εξέλιξη, που μετά το μισό της περνά σε επίπεδα The Fugitive, έχοντας την σημαντική υποστήριξη του Michael Douglas, που δείχνει σε φόρμα ακόμη και αν έχει περάσει τα επιτρεπτά για τέτοιους ρόλους όρια ηλικίας. Στο πλάι του η Kim Basinger αισθησιακότερη από ποτέ, χαρίζει την μορφή της στην ωραιότερη κυρία Προέδρου, που έχουμε δει ποτέ στο πανί, ενώ οι τηλεοπτικοί αστέρες Kiefer Sutherland και Eva Longoria, κρατούν δύο σημαντικούς για την πορεία ρόλους.

Disc – Από την Odeon μας έρχεται ο δίσκος εισαγωγής για τον οποίο υπεύθυνη είναι η Fox, που καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσει των φίλων του Home cinema. Εντός των προσεχών εβδομάδων μάλιστα θα κυκλοφορήσει και η special edition, που θα συνοδεύεται από μια καλαίσθητη keep case, όπως το συνηθίζει εδώ και μεγάλο διάστημα η συγκεκριμένη διανομή. Τεχνικά το φιλμ δίνεται με πολύ καλά στοιχεία εικόνας και ήχου, δημιουργώντας στο δωμάτιο από τις πρώτες στιγμές του φιλμ ατμόσφαιρα έντασης. Το πάνελ της εικόνας αναμορφικό widescreen, χαρακτηρίζεται από την πολύ σωστή ποιότητα της μαύρης απόχρωσης, που δίνει στο κάδρο ένα δυναμικό βάθος με υψηλό κοντράστ. Ελάχιστα είναι τα προβληματάκια που δημιουργεί η συμπίεση, τα οποία παρατηρούνται μόνο άνω των 70 ιντσών οθόνης. Ηχητικά το μεγάλο ατού του Sentinel, είναι η πολύ καλή απόδοση του κεντρικού καναλιού των διαλόγων, που συνεπικουρούμενα από τα front speakers, που σκορπούν εφέ και μουσική, παράγουν ένα αξιόλογο ηχητικό αποτέλεσμα.

Στον τομέα των πρόσθετων, υπάρχει μπόλικο υλικό για μελέτη. Κυρίως θα επικεντρωθείτε στα δύο κλιπς που αφορούν την κατάσταση που επικρατεί στις μυστικές υπηρεσίες και στον τρόπο διαφύλαξης του Αμερικάνου Προέδρου (The Secret Service και In The Presidents Shadow) που αναδεικνύουν τους καθημερινούς κινδύνους, αλλά και τις παρεξηγήσεις που υποπίπτουν οι πράκτορες. Υπάρχουν ακόμη μερικά κομμένα στο τελικό μοντάζ (αδιάφορα) πλάνα, τρέιλερ αλλά και συνοδευτικός σχολιασμός της ταινίας από τον δημιουργό της. Αξιοπρεπέστατα!

Μμμμ… - Σίγουρα έχουμε δει στο παρελθόν καλύτερες ταινίες που ρίχνουν φως στο σκοτάδι του πρακτορικού κόσμου, που κινείται γύρω από τον Νούμερο 1 άντρα των ΗΠΑ. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως το Sentinel δεν προτείνεται για ένα ευχάριστο βράδυ, με συντροφιά το home cinema!

ΕΙΚΟΝΑ – 7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars7/10 Stars (7/10)
ΗΧΟΣ – 6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars (6/10)
EXTRAS – 6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars (6/10)
THE SENTINEL4/10 Stars4/10 Stars4/10 Stars4/10 Stars (4/10)


SILENT HILL


25 λέξεις – Ταξιδεύοντας προς την μυστηριώδη πόλη του Silent Hill, η Ρόουζ μαζί με την προβληματική κόρη της Σάρον, θα πέσουν θύματα αυτοκινητιστικού ατυχήματος. Όταν η μητέρα θα συνέλθει από το σοκ θα αντιληφθεί πως η μικρούλα έχει εξαφανιστεί πίσω από τα ερειπωμένα κτίρια της κατεστραμμένης πόλης-φάντασμα.

Στο Ράφι – Σειρά ενός ακόμη δημοφιλούς βίντεο παιχνιδιού να περάσει από την οθόνη του υπολογιστή στο κινηματογραφικό πανί, γεγονός που πραγματοποιείται μέσα από την σκηνοθετική ματιά ενός ευρωπαίου δημιουργού που είχε εντυπωσιάσει στο δημιουργικό του ντεμπούτο. Ο Γάλλος Christophe Gans, που είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις με το προσεγμένο αισθητικά Pacte Des Loups, με το Silent Hill μετακομίζει στο Χόλιγουντ έχοντας πάμπολλες φιλοδοξίες για μια σημαντική καριέρα. Δυστυχώς γι αυτόν όμως πέφτει θύμα της ίδιας της ύπαρξης του τίτλου, που ως παιχνίδι μπορεί να συναρπάζει αλλά ως πιστή μεταφορά στην μεγάλη οθόνη μπερδεύει και οδηγεί σε αδιέξοδα τον θεατή. Σίγουρα στα θετικά του στοιχεία εντάσσεται το γεγονός πως υπάρχει αυτούσιο το αλλόκοτο κλίμα του game, αυτό όμως λειτουργεί εις βάρος του σεναρίου, που όσο κανείς και να προσπαθήσει να εισέλθει στον φανταστικό του χαρακτήρα, δεν αποκομίζει κανένα κέρδος.

Disc – Στην ίδια μετριότητα κινείται και ο δίσκος που μας προσφέρει η Odeon, που σημειωτέον διατίθεται μόνο προς ενοικίαση, ενώ εντός ολίγου θα αντικατασταθεί από τον πληρέστερο – κυρίως σε extras – special edition προς πώληση. Τεχνικά το φιλμ δυσκολεύεται υπερβολικά στην αναπαραγωγή του, αφού από τις πρώτες ώρες που η προβληματισμένη γυναίκα θα μπει στον παρανοϊκό κόσμο του Silent Hill, που επικρατεί σκοτεινιά, υπάρχουν λάθη που κυρίως οφείλονται στην υπερβολική συμπίεση του πρωτότυπου. Φυσικά και αναφέρομαι κυρίως στην εικόνα, που αποδίδεται σε κάδρο αναμορφικό widescreen, που ζορίζεται από το υποφωτισμένο περιβάλλον, παρουσιάζοντας τεράστια τεχνουργήματα, ιδίως στα επίπεδα φόντα. Ο ήχος αντίθετα είναι καλός, σε μπάντα Dolby Digital 5.1, που προσέχει όλα τα κανάλια του συστήματος μας, ιδίως τα περιφερειακά που πλημμυρίζουν από εντυπωσιακά πλην εμφανώς ψεύτικα εφέ. Ειδική μνεία αξίζει να γίνει και στο υπογούφερ, που κατεβάζει σε καλό επίπεδο τις χαμηλές συχνότητες στις σκηνές δράσης. Πρόσθετα υλικά δεν υπάρχουν.

Μμμμ… - Δεν θα έλεγα πως ενθουσιάστηκα περισσότερο, παρακολουθώντας για δεύτερη φορά το Silent Hill κατ οίκον. Αντίθετα επιβεβαίωσα την άποψη πως η συγκεκριμένη ταινία, απευθύνεται αποκλειστικά στο συγκεκριμένο κοινό που λατρεύει το παιχνίδι. Προτείνεται μόνο για εκείνη την μερίδα θεατών λοιπόν!

ΕΙΚΟΝΑ – 5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars5/10 Stars (5/10)
ΗΧΟΣ – 6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars6/10 Stars (6/10)
SILENT HILL3/10 Stars3/10 Stars3/10 Stars (3/10)
Το CineDVD είναι μια προσφορά του

 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.