• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
CineDVD


Παρ 06 Απρ 2007

ΜΠΛΕ ΡΕΥ…
Τελικά μπήκε κι επίσημα στην ζωή μας. Οι περισσότεροι θα έχετε αντιληφθεί ήδη την παρουσία της τηλεοπτικής διαφήμισης του Casino Royale, που ανακοινώνει κι επίσημα πως το νέο φορμάτ, το Blue Ray, Το δημιούργημα της Sony, που κατά πάσα πιθανότητα μοιάζει να κερδίζει την κόντρα με το αντίπαλον δέος, το HD-DVD, είναι διαθέσιμο και στο ευρύ κοινό. Με μια μικρή οικονομική διαφορά βέβαια (περίπου 10 Ευρώ) από την αντίστοιχη σπέσιαλ έκδοση του DVD, αλλά με όλα τα προνόμια εκείνα που δίνουν τα πολλαπλάσια Gbytes χωρητικότητας. Αναλυτικό αφιέρωμα στο συγκεκριμένο δισκάκι αλλά και σε όσα άλλα πρόκειται να μας κτυπήσουν την πόρτα εντός των προσεχών εβδομάδων, θα υπάρχει συντόμως.

Μέχρι τότε, καλή Ανάσταση αδέλφια. Και καλές επιλογές ταινιών!Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ25 λέξεις - Μια προβληματισμένη, από την δραματική εξέλιξη που έχει πάρει η ζωή της, γυναίκα, μεταβαίνει στον τόπο καταγωγής της, προκειμένου να παραστεί στην επικήδεια τελετή της αγαπημένης της θείας. Έχοντας χάσει σε ένα ατύχημα τους γονείς της, με την κόρη της να περνά την κρίση της ενηλικίωσης, το πτώμα του μέθυσου άντρα της να βρίσκεται κλεισμένο στο ψυγείο και τα οικονομικά χρέη να την πνίγουν, η Ραιμούντα, θα επιχειρήσει το δικό της ξαναγύρισμα στην ζωή.

Στο Ράφι - Γεμάτο με δάφνες από την παρουσία του στις Κάννες, μας έρχεται το τελευταίο φιλμ του μεγαλύτερου – κατά τεκμήριο – σύγχρονου Ευρωπαίου δημιουργού, του Pedro Almodovar, δύο χρόνια μετά το δραματικότατο La mala Educacion. Εδώ το ύφος του Ισπανού, ακολουθεί την διαρκώς εναλλασσόμενη φόρμα, ανάμεσα στην σάτιρα και το δράμα, παρακολουθώντας από κοντά την διαδρομή μιας γυναίκας αστής, πνιγμένης από τα βάσανα, που επιστρέφοντας στο επαρχιακό χωριουδάκι στην Λα Μάντσα (πραγματική γενέτειρα και του Pedro) θα αναζητήσει την γαλήνη μέσα από την νοσταλγία και τις αναμνήσεις. Μέσον για να το επιτύχει η παρουσία με την μορφή στοιχειού, της μητέρας της που χάθηκε (μαζί με τον πατέρα της) αναπάντεχα σε μια πυρκαγιά. Εκπληκτική η παρουσία της φυσικά όμορφης Penelope Cruz, στον ρόλο της Ραιμούντα, που κατάφερε με τον ρόλο αυτό να κερδίσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους για την υποκριτική της ικανότητα, πετυχαίνοντας να βρεθεί στην πεντάδα των οσκαρικών γυναικείων ερμηνειών. Επιστροφή στο πλάι του Pedro – μετά από απουσία δεκαετιών - και για την Carmen Maura, την μούσα των πρώτων δημιουργικών χρόνων, την γυναίκα που οι ψίθυροι αναφέρουν, πως είναι η μοναδική που τον έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ερωτικά.

Disc - Διπλή η έκδοση από την Odeon για το βίντεο, μια προς ενοικίαση και μία προς πώληση που θα βρείτε με ελάχιστες διαφορές κυρίως σε ότι αφορά στο πακετάρισμα, εντός των προσεχών εβδομάδων στα καταστήματα. Μετά την εισαγωγή των τριών τρέιλερς που διαλαλούν την πραμάτεια της Odeon (Goya`s Ghosts, La Mome, Babel) οδηγούμαστε στο μενού που είναι στατικό, σε κατακόκκινο φόντο, όπως το εξώφυλλο, αλλά με πανέμορφο μουσικό θέμα, προσεγμένο μέχρι την τελευταία νότα όπως το συνηθίζει άλλωστε ο Almodovar στις ταινίες του.

Τεχνικά το Volver αναπαράγεται οπτικά σε φόρμα αναμορφική widescreen, που αποδίδει πάρα πολύ όμορφα τους συνήθως ακραίους χρωματισμούς που επιλέγει ο Ισπανός, δίχως να δημιουργούνται διαχύσεις από το έντονο κοντράστ. Στις μεγαλύτερες ίντσες, στα επίπεδα φόντα παρατηρούνται κάποια τεχνουργήματα, που οφείλονται στην υπερβολική συμπίεση, παρόλα αυτά το γενικό συμπέρασμα είναι ικανοποιητικό. Ηχητικά, ποτέ ο Almodovar δεν ήταν υπέρμαχος της σαρωτικής περιφέρειας, δεν θα αλλάξει βεβαίως τώρα, ώστε να προσθέσει ειδικά εφέ στο 4ο και το 5ο κανάλι της μπάντας Dolby Digiutal 5.1. Παρόλα αυτά όμως οι διάλογοι αποδίδονται ξεκάθαροι από το κεντρικό ηχείο, ενώ το soundtrack πλημμυρίζει τον χώρο με χαρούμενες μελωδίες, που όσο το σενάριο εξελίσσονται παίζουν και πιο πρωταγωνιστικό ρόλο. Δυστυχώς ο τομέας των πρόσθετων υλικών είναι άδειος όσο δεν θα περίμενε κανείς, αφού δεν υπάρχει ούτε καν το διαφημιστικό κλιπάκι του έργου…

Μμμμ… - Ο αγαπημένος Almodovar, δύσκολα θα μπορούσε να κάνει ένα βήμα άστοχο, που δεν θα είχε να πει κάτι στην ψυχή του θεατή. Ίσως όχι κινούμενος σε επίπεδα των φιλμς της περασμένης δεκαετίας, αλλά γεμάτος έμπνευση και πάθος για να προσφέρει μια ιστορία, γεμάτη αλληγορίες και όπως πάντα την απαιτούμενη αισιοδοξία στο φινάλε για το αύριο που ξημερώνει.

ΕΙΚΟΝΑ –
6/10 Stars
6/10 Stars
6/10 Stars
6/10 Stars
6/10 Stars
6/10 Stars (6/10)
ΗΧΟΣ –
5.5/10 Stars
5.5/10 Stars
5.5/10 Stars
5.5/10 Stars
5.5/10 Stars
5.5/10 Stars (5.5/10)
EXTRAS –
1/10 Stars (1/10)
VOLVER
6.5/10 Stars
6.5/10 Stars
6.5/10 Stars
6.5/10 Stars
6.5/10 Stars
6.5/10 Stars
6.5/10 Stars (6.5/10)
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ25 λέξεις - Η κατάσταση της υγείας του παρανοικού Jigsaw διαρκώς χειροτερεύει, με συνέπεια η συνεργός του Αμάντα, να βρίσκεται στην αναζήτηση μιας νοσοκόμας, που θα του απαλύνει τον πόνο. Ακόμη και σε αυτή την δύσκολη κατάσταση όμως, δεν χάνει την ευκαιρία να στήσει ένα παιχνίδι θανάτου, με έναν διεφθαρμένο αστυνομικό, που προσφάτως έχει χάσει τον γιο του και αναζητά εκδίκηση.

Στο Ράφι - Το τρίτο μέρος της σειράς που στην αφετηρία της προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον στο κοινό, με την ακρότητα και τις ανατροπές τους σεναρίου της, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως τα σίκουελς αυτού του είδους – όπως στο παρελθόν συνέβη από το Halloween μέχρι τα Hellraiser – είναι και υπερβολικά κατώτερου επιπέδου και προορίζονται στο να γεμίσουν τα ταμεία, εκμεταλλευόμενα το franchise. Εδώ μπορεί να υπάρχουν παιχνίδια που πηγάζουν μέσα από ένα μυαλό ακραίο και σαδομαζοχιστικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στην πρωτοτυπία της πρεμιέρας, αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια στοιχεία, που ανακατεύουν σασπένς, αίμα, κομμένα χέρια και ζουμιά ζώων, προκαλώντας αρνητικά σε πολλά τους σημεία συναισθήματα.

Disc - Οι φίλοι της σειράς των Saw πάντως, στο DVD, Που προσφέρει η Audiovisual, θα βρουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να παρακολουθήσουν, το φιλμ σε συνθήκες πολύ ποιοτικές για τα δεδομένα του Home cinema. Και αυτό διότι ο δίσκος έχει να παρουσιάσει ένα εξαίρετο τράνσφερ, τόσο οπτικά όσο και ηχητικά, που θα απογειώσει τις δυνατότητες του συστήματος σας. Αν θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να ξεχωρίσω ποιο από τα δύο δεδομένα είναι το κυρίαρχο στοιχείο της έκδοσης, τότε δίχως άλλο θα προτιμούσα το σάουντρακ, που δοσμένο και στις δύο αξιόλογες ηχητικές μπάντες, Dolby Digital 5.1 και DTS, δίνει νόημα στην ύπαρξη εκείνων των ηχείων της περιφέρειας, που στις καλλιτεχνικού ύφους ταινίες, μοιάζουν κάπως παραμελημένα. Σε ότι αφορά στα ειδικά εφέ, που γεμίζουν με τρόμο τον χώρο, θα πρότεινα να δοκιμάσετε την σκηνή στο σφαγείο, που μπορεί να σας βοηθήσει στο σετάρισμα των καναλιών σας, αφού όλα εργάζονται σχεδόν κυκλικά, προσφέροντας ένα έξοχο demo.

Η εικόνα προσφέρεται σε κάδρο αναμορφικό widescreen, πρωτότυπο κινηματογραφικό 1.78/1, όπου βασικό του χαρακτηριστικό είναι η όμορφη συνύπαρξη των τόνων του κόκκινου (του αίματος) με του μαύρου, που υπάρχει έντονο στα φόντα. Εξαιρετική σε λεπτομέρεια είναι και η σεκάνς στο ψυγείο, όπου στην οθόνη εμφανίζονται κάποιες αποχρώσεις που δεν συναντάμε συχνά σε ταινίες. Στο κομμάτι των πρόσθετων υλικών δεν υπάρχουν όλα εκείνα τα καλούδια που θα μπορούσε κανείς να μελετήσει αν είχε στα χέρια του την πολυτελέστατη αμερικάνικη έκδοση, το μόνο αξιόλογο στοιχείο είναι ίσως ο παράλληλος σχολιασμός του φιλμ, από τα στόματα των δημιουργών του Bousman και Whannell, που στην Αμερική ήδη έχουν επιστρέψει με την νέα τους ανακάλυψη το Dead Silence

Μμμμ… - Αυστηρά ακατάλληλη η ταινία φυσικά για ανηλίκους, κάτι που ισχύει όμως και για όσους δεν αντιμετωπίζουν με χαλαρότητα φρικιαστικά θεάματα σαν και αυτά που επεξεργάζεται το φιλμ. Προτείνεται μόνο για τους φαν της σειράς...

ΕΙΚΟΝΑ –
7/10 Stars
7/10 Stars
7/10 Stars
7/10 Stars
7/10 Stars
7/10 Stars
7/10 Stars (7/10)
ΗΧΟΣ –
7/10 Stars
7/10 Stars
7/10 Stars
7/10 Stars
7/10 Stars
7/10 Stars
7/10 Stars (7/10)
EXTRAS –
3/10 Stars
3/10 Stars
3/10 Stars (3/10)
SAW III
3.5/10 Stars
3.5/10 Stars
3.5/10 Stars
3.5/10 Stars (3.5/10)
Το CineDVD είναι μια προσφορά τουΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Nικητής του διαγωνισμού της εβδομάδας κατόπιν κλήρωσης, αναδείχτηκε ο καλός φίλος Δαμιανάκης Δημήτρης από το Ηράκλειο Κρήτης, που μας απάντησε σωστά στο ερώτημα των Όσκαρς του Children Of Men πως:

Η ταινία προτάθηκε για τρία Όσκαρς, σεναρίου, μοντάζ και κινηματογράφισης!

Το συλλεκτικό δώρο θα αποσταλλεί ταχυδρομικά. Ο διαγωνισμός μας θα επιστρέψει και πάλι μετά το Πάσχα! 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.