• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Κριτική από το Cine.gr


Where the Money Is (2000)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Τελευταίο Ριφιφί

Δραμεντί | 89' | Απαραίτητη γονική συναίνεση
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Παρ 7 Ιουλ 2000
Διανομή: Σπέντζος
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: Dolby Digital
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.01 %
Αξιολόγηση: 5.14/105.14/105.14/105.14/105.14/105.14/10   (5.14/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Μέση (Συμφωνία ψήφων μεταξύ 50 και 75%)
- Υπότιτλος:

Αλλος ένας κατάδικος. Άλλο ένα κεντρί. Άλλη μια μέρα.

 

- Κριτική από το Cine.gr:


Κρίμα που ένας πάλαι ποτέ ωραίος του κινηματογράφου που κατά γενική ομολογία και ταλαντούχος (αναφέρομαι στον Paul Newman, πρωταγωνιστή της ταινίας) αναλώνεται σε αδιάφορες παραγωγές. Η εν λόγω ταινία ρέπει περισσότερο σε βιντεοπεριπέτεια, παρά σε ταινία μεγάλου βεληνεκούς.

Το φτωχότατο σενάριο αναφέρεται σε έναν μεγαλοληστή τραπεζών, ο οποίος προσποιείται εγκεφαλικό με σκοπό να βγει από την φυλακή, ώστε να οργανώσει την νέα του επιχείρηση. Μαζί του καταφέρνει να συντάξει την συμπαθέστατη Linda Fiorentino και τον Dermot Mulroney, την πρώτη επειδή αυτή θέλει να ξεφύγει από τα συνηθισμένα και τον δεύτερο επειδή αυτός κυνηγά την πρώτη…Δεν ακούγεται άσχημο. Κι όμως ενώ ξεκινά με καλές προοπτικές γρήγορα κάνει κοιλιά, χάνει το ενδιαφέρον της για να φτάσει (ξεπέσει) σε μια νυστακτική και ρουτινιάρικη ταινία.

Βέβαια επειδή ένα φιλμ δεν κρίνεται μόνο (και ορθότερα ούτε καν κυρίως) από το σενάριο, η αναφορά στους ηθοποιούς είναι απαραίτητη. Επίσης δυστυχώς για την ταινία η παρουσία του Newman δεν την σώζει. Και αν θέλετε την γνώμη μου αναπόφευκτο είναι, όχι μόνο γιατί ο Newman με αφήνει αδιάφορο ως ηθοποιός, αλλά πρωτίστως διότι η παρουσίαση της ταινίας έχει δοθεί με τέτοιον τρόπο που ο ανέμπνευστος πρωταγωνιστής μπορεί αβίαστα να αντικατασταθεί ακόμη και με άσημους ή και κακούς ηθοποιούς. Η Fiorentino από την άλλη είναι γλυκύτατη. Και στην ταινία κάνει αυτό που ξέρει καλά: υποστηρίζει μεγάλους ηθοποιούς χωρίς να χάνεται στη σκιά τους. Παραγωγική καθώς είναι (συμμετέχει σε 3 περίπου ταινίες το χρόνο) έχει μάθει πώς να παραστέκεται και να γεμίζει τους ρόλους αποφεύγοντας να κρατήσει όλο το βάρος της ταινίας πάνω της.

Oh Yeah! Για τη σύλληψη, ακόμη και αν δεν πραγματώνεται καλαίσθητα και δημιουργικά, όπως επίσης και για τις διάσπαρτες έξυπνες ατάκες.

Oh No! Γιατί καταντά βαρετή και ίσως απογοητεύσει τους φαν του Newman

Απευθύνεται: στο fun club του Newman και των ταινιών ληστειών.

Κωνσταντίνος Στυλιανού


 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.