• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Κριτική από το Cine.gr


The Mists of Avalon (2001)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Ομίχλη Πάνω από το Αβαλον

Φαντασίας | 183' | Κατάλληλο, επιθυμητή γονική συναίνεση
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 14/1/2002
Διανομή: Audio Visual
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: Dolby Surround (Prologic)
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.02 %
Αξιολόγηση: 5.66/105.66/105.66/105.66/105.66/105.66/10   (5.66/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Χαμηλή (Συμφωνία ψήφων > 75%)
- Υπότιτλος:

Πάθος. Μυστικισμός. Περιπέτεια. Ταξίδι πέρα από τους μύθους του Κάμελοτ.

 

- Κριτική από το Cine.gr:


Παίρνοντας ως βάση του το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα της Marion Zimmer Bradley, ο σκηνοθέτης Uli Edel επιχειρεί μια μεταφορά της ιστορίας του Βασιλιά Αρθούρου ιδωμένη μέσα από μια εντελώς γυναικεία σκοπιά: αυτή των ετεροθαλών αδελφών του Morgaine (Julianna Margulies) και Morgause (Joan Allen), της θείας του Viviane (Anjelica Huston) και της γυναίκας του Gwenwyfar (Samantha Mathis). Αν και πρόκειται για τηλεοπτική παραγωγή, η σχεδόν τετράωρη δημιουγία μπορεί μεν να μην αγγίζει τα επίπεδα μιας χολιγουντιανής παραγωγής, επιχειρεί ωστόσο να καλύψει το χαμένο έδαφος με τις εξαιρετικές ερμηνείες των κεντρικών χαρακτήρων, την πολύ καλή εικονική απόδοση της εποχής μέσα από τα κουστούμια και τα φυσικά σκηνικά της Πράγας και μερικά πολύ αποτελεσματικά ψηφιακά εφέ, που ενσωματώνονται σε μια ιστορία περισσότερο θηλυκή παρά πολεμική. ΠαρΑ όλ` αυτά δεν απουσιάζουν οι σεκάνς των μαχών, οι ηρωικοί χαρακτήρες και τα “επικά” πλάνα, σε μια ταινία που δεν φιλοδοξεί να γίνει το γυναικείο ανάλογο του Braveheart, μένει ωστόσο πιστή στο πνεύμα του μύθου όσο και αν διατείνεται για το αντίθετο στην έναρξη της παρουσίασής της.

- ΟΛΑ ΣΕ ΘΥΜΙΖΟΥΝ...μα περισσότερο η ερμηνεία της ξεχασμένης Anjelica Huston στο ρόλο της Αρχόντισσας της Λίμνης καθώς και της Margulies που αποδεικνύει πως μπορεί να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της σαπουνόπερας τύπου ER, η αιθέρια μουσική συνοδεία της Loreena McKennitt, και η πληθώρα των δευτερεύοντων ρόλων – εκπλήξεις (Edward Atterton, Michael Byrne, Hans Matheson).

- ΕΝΑΣ ΚΟΜΠΟΣ Η ΧΑΡΑ ΜΟΥ... εξ` αιτίας της υπερβολικής διάρκειας καθώς και των στιγμών τηλεοπτικής αισθητικής του.

- ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ... η γυναικεία οπτική του Excalibur>> 6.5/10 Stars6.5/10 Stars6.5/10 Stars6.5/10 Stars6.5/10 Stars6.5/10 Stars6,5/10 Stars (6.5/10)

Βρεττός Λιάπης


 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.