• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

 • Αριθμός ταινιών: 22315
 • Αριθμός συν/τών: 759967
 • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Υπόθεση & Παραλειπόμενα


Spider-Man 3 (2007)

- Γνωστό και ως:
Spiderman 3

Υπερήρωες | 139' | Απαραίτητη γονική συναίνεση
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Πεμ 3 Μαϊ 2007
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 16/10/2007
Ημερομηνία κυκλοφορίας BluRay: 13/6/2012
Διανομή: Audio Visual
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: DTS (Digital Theater Sound)
Γλώσσα: Αγγλικά - Γαλλικά
Δημοτικότητα: 4.92 %
Αξιολόγηση: 6.63/106.63/106.63/106.63/106.63/106.63/106.63/10   (6.63/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Υψηλή (Συμφωνία ψήφων μεταξύ 15 και 50%)
- Υπότιτλος:

Ένας άντρας πρέπει να πολεμήσει να βρει τον ήρωα μέσα του.

 

- Πλοκή:


Ο Peter Parker κατάφερε επιτέλους να βρει μια ισορροπία μεταξύ της αφοσίωσής του στην Mary Jane και των καθηκόντων του ως σούπερ ήρωας. Άσχημα προβλέπονται τα πράγματα, όταν το κουστούμι του ξαφνικά αλλάζει, γίνεται κατάμαυρο και οι δυνάμεις του ενισχύονται, ενώ και ο ίδιος μεταμορφώνεται: υπό την επήρεια του κουστουμιού, ο Peter γίνεται αλαζόνας και παραμελεί αυτούς που αγαπάει.


- Παραλειπόμενα:


Παρασκευή 11 Μαΐου 2007
Νυχτερίδες και αράχνες γλυκιά μου.

Ο “Spider-Man” αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες βασισμένη στο γνωστό και αγαπητό υπέρ ήρωα Άνθρωπο Αράχνη της σειράς Marvel Comics. Για τους περισσότερους ίσως είναι και η καλύτερη σειρά αποκλειστικά βασισμένη σε comic super hero που υπήρξε ποτέ.

Οι δύο πρώτες ταινίες του, τα Spider-Man και Spiderman 2 έχουν συγκεντρώσει μαζί πάνω από 1.6 δις δολάρια στο παγκόσμιο Box Office και όπως ήταν αναμενόμενο ήταν απλά θέμα χρόνου να δούμε και το 3ο μέρος να εξαπλώνεται μπροστά μας σαν ιστός αράχνης και να σπάει τα ταμεία για μια ακόμη φορά και το 2007. Μέχρι στιγμής η ταινία έχει φτάσει τα 399 εκ $ εισπράξεις σε όλο τον πλανήτη και συνεχίζει ακάθεκτη.

Για να δούμε λοιπόν τι συμβαίνει αυτή τη φορά στη ζωή του αγαπημένου μας Peter Parker/Spiderman; Ποιους εχθρούς έχει να αντιμετωπίσει; Πως φτάσαμε ως εδώ και κυρίως ποια στάδια πέρασε αυτή η υπερπαραγωγή;

3η και φαρμακερή.

Στο “Spider-Man 3” O Peter Parker έχει καταφέρει να βρει την χρυσή τομή μεταξύ της ζωής του με την αγαπημένη του Mary Jane Watson και τα καθήκοντα του ως υπέρ ήρωας απέναντι στην ανθρωπότητα και συγκεκριμένα στους πολίτες της Νέας Υόρκης. Αλλά τα φαινόμενα απατούν ακόμα και τους υπέρ ήρωες… Όταν ξαφνικά η στολή του αλλάζει χρώμα, και από κόκκινη-μπλε γίνεται μαύρη δυναμώνοντας τις ικανότητες του, ο Peter μεταμορφώνεται και ο ίδιος σε κάτι πολύ σκοτεινό που ούτε ο ίδιος μπορεί να ελέγξει. Ξαφνικά το εγώ του αποκτά τεράστιες διαστάσεις με αποτέλεσμα να παραμελεί όλους εκείνους που ήταν πάντα στο πλευρό του. Σαν να μην έφτανε αυτό δύο από τους πιο φοβερούς και τρομερούς εχθρούς του, o Sandman και ο Venom έρχονται αντιμέτωποι μαζί του, αλλά τελικά η μεγαλύτερη μάχη που έχει να δώσει ο Peter είναι αυτή με τον εαυτό του, μέσα του…

Ο σκηνοθέτης της επιτυχημένης σειράς Sam Raimi μας δηλώνει: “H καρδιά των ταινιών του Spider-Man ήταν πάντα το βάθος όλων αυτών των χαρακτήρων και οι σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ τους. Η αγάπη του Peter για την MJ και η φιλία του με τον Harry Osborn ήταν πάντα η δυνατότερη ιστορία που είχαμε να αναπτύξουμε».«Όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με την τρίτη ταινία αναρωτηθήκαμε το εξής: Τι έχει να μάθει ακόμα αυτός ο νεαρός; Όσο το βάθος των χαρακτήρων μας μεγαλώνει, τόσο όλοι με την σειρά τους γίνονται πιο «πλούσια» όντα και μπορούν να καταφέρουν όλο και περισσότερα πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα φιλμ».«Θέλαμε να ερευνήσουμε την σκοτεινή πλευρά του χαρακτήρα του Peter» λέει η παραγωγός Laura Ziskin. «Όταν η στολή του αλλάζει σε μαύρη, ο ίδιος αποκτά μεγαλύτερες δυνάμεις και ταχύτητα αλλά επίσης γίνεται ποιο εγωκεντρικός και επιθετικός.

“Όταν διάβασα το σενάριο, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος με τη διαφορετική κατεύθυνση που παίρνουν ο Peter Parker και οι υπόλοιποι χαρακτήρες της ταινίας. Καλύπτουμε νέο έδαφος εδώ, φέρνοντας νέες ιδέες στην πλοκή της ιστορίας αλλά διατηρούμε και την συνέχεια από τα δύο προηγούμενα φιλμ” προσθέτει ο πρωταγωνιστής Tobey Maguire.

Spiderman VS Sandman VS Venom VS New Goblin


Ένας από τους βασικότερους κλασικούς εχθρούς του Spider-Man από τα πρώτα χρόνια ύπαρξης του comic είναι ο Sandman. Τόσο ο Raimi όσο και ο Maguire ήθελαν από την πρώτη κιόλας ταινία να δουν τον Sandman να παίρνει σάρκα και οστά στην μεγάλη οθόνη.

O παραγωγός Grant Curtis μας πληροφορεί για τον χαρακτήρα του Sandman: “Σκεφτείτε να χτυπάτε τον εχθρό σας και ξαφνικά να μην υπάρχει τίποτα εκεί – όλα να γίνονται σκόνη. Το ωραίο με τον Sandman είναι σαν να πολεμάς με έναν ελβετικό σουγιά. Εκεί που νομίζεις ότι τον έχεις καταλάβει μεταμορφώνεται σε ένα σύννεφο άμμου, ή αλλάζει την γροθιά του σε σχήμα ενός σφυριού”.

Ο υποψήφιος με Όσκαρ Thomas Haden Church υποδύεται τον ρόλο του Sandman. “ο Flint Marco είναι ένας μοναχικός τύπος με ένα σκοτεινό παρελθόν” μας λέει ο Church για τον ρόλο του στην ταινία. «Δεν είναι κακός άνθρωπος. Απλά έχει διαλέξει τις λάθος επιλογές στην ζωή του. Έχει μεγάλες ενοχές για κάτι που συνέβηκε στο παρελθόν αλλά και για ότι του συμβαίνει αυτή την στιγμή. Κάνει ότι αισθάνεται πως πρέπει να κάνει. Κανείς στις ταινίες του Spider-Man δεν φορά απλά ένα μαύρο καπέλο». O Church ξόδεψε πάνω από ένα χρόνο για την προετοιμασία του για τον ρόλο του Sandman. Με συνεχή άσκηση και συγκεκριμένη διατροφή κατάφερε να αποκτήσει 10 κιλά σε μύες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Ο Topher Grace παίζει τον ρόλο του Eddie Brock/Venom. Η Marvel παρουσίασε για πρώτη φορά τον χαρακτήρα του Venom στα μέσα της δεκαετίας του 80. O Eddie είναι ένας νέος φωτογράφος και ανταγωνιστής του Peter Parker στην εφημερίδα Daily Bugle. Όταν ο Spider-Man καταφέρνει να ξεφορτωθεί την μαύρη ουσία από πάνω του, αυτή προσκολλάται στον Eddie και τελικά τον μεταμορφώνει στον κακό Venom. Κατά κάποιο τρόπο ο Venom αποτελεί το alter ego του Peter, η σκοτεινή πλευρά του εν ζωή.“Ο Venom είναι από τους πιο δύσκολους εχθρούς του Spider-Man” μας πληροφορεί ο Avid Arad, βασικός υπεύθυνος για την εισαγωγή του χαρακτήρα στην ταινία. “Ο Venom γνωρίζει καλά τον Spider-Man, πώς αισθάνεται, ποιες είναι οι δυνατότητες του αλλά και οι αδυναμίες του. Είναι ο απόλυτος εχθρός.”

Ένας ακόμα εχθρός του Spider-Man είναι πλέον και ο κολλητός του φίλος Harry Osborn. Στο τέλος της δεύτερης ταινίας ο Harry μαθαίνει την αλήθεια για τον πατέρα του αλλά και την μυστική ταυτότητα του φίλου του Peter. H δίψα για εκδίκηση και ο θυμός του μεγαλώνει για τον Spider-Man αλλά και για τον Parker. Έτσι λοιπόν ως το νέο Goblin αναλαμβάνει να εκδικηθεί τον Peter για τον θάνατο του πατέρα του και να ξεφορτωθεί τον Spider-Man μια για πάντα.

Mary Jane Watson VS Gwen Stacy.

Από ότι φαίνεται δεν έχει εχθρούς μόνο ο Spider-Man σε αυτή την ιστορία. Η Mary Jane Watson έρχεται και αυτή με την σειρά της αντιμέτωπη με την νέα συμμαθήτρια και love interest του Peter Parker, Gwen Stacy. Για να μπερδέψουμε και λίγο παραπάνω τα πράγματα, η Gwen είναι και αντικείμενο πόθου του φωτογράφου Eddie Brock o οποίος νομίζει ότι είναι ερωτευμένη μαζί του ενώ εκείνη απλά του φέρεται φιλικά. Τον ρόλο της Gwen Stacy υποδύεται η νέα ηθοποιός, κόρη του σκηνοθέτη Ron Howard, Bryce Dallas Howard.

“H Bryce μας εξέπληξε όταν ήρθε να διαβάσει τον ρόλο της μαζί με τον Tobey για πρώτη φορά” θυμάται η παραγωγός Laura Ziskin. “ Είναι σαν μια ηλιαχτίδα μέσα στα σκοτεινά μονοπάτια της νέας ιστορίας του Spider-Man. Ότι και αν της ζητήσαμε να κάνει το έκανε καταπληκτικά. Είτε να κρεμαστεί από ένα διαλυμένο κτίριο αρκετούς ορόφους ψηλά είτε να πετάξει στον αέρα μαζί με τον Spider-Man.

Χρειάζεται θυσίες για να μπει κανείς στον κόσμο του Spidey.

“To Spider-Man 3 σίγουρα είναι μεγαλύτερη ταινία από τις προηγούμενες δύο. Θέλουμε να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες του κοινού αλλά και να φέρουμε νέα στοιχεία και εμπειρίες στο 3ο φιλμ” μας ενημερώνει η παραγωγός Laura Ziskin. Πάνω από 1000 άνθρωποι εργάστηκαν για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο του σκηνοθέτη Sam Raimi για τρίτη συνεχόμενη φορά στην μεγάλη οθόνη.“Όποτε είναι πρακτικά δυνατό και ασφαλές, προτιμώ να χρησιμοποιώ την κάμερα για την δράση στην ταινία” δηλώνει ο σκηνοθέτης Raimi. “Τα οπτικά εφέ είναι σίγουρα ένα εκπληκτικό εργαλείο για να αναπαράγει κανείς δύσκολες σκηνές δράσης αλλά αν οι ηθοποιοί μπορούν να τα καταφέρουν και χωρίς αυτά, τότε ας το κάνουμε!”

“Αυτό που είναι τόσο εκπληκτικό με τις ταινίες αυτού του είδους, είναι το γεγονός ότι μπορείς να ζήσεις την εμπειρία των πιο τρελών stunt, πράγματα που δεν θα τολμούσες να κάνεις πότε στην κανονική σου ζωή” μας επισημάνει η ηθοποιός Bryce Dallas Howard για τα “χειροποίητα stunt” της στην ταινία. “Ήξερα ότι θα είμαι ασφαλής στα χέρια του Sam και της ομάδας των επικίνδυνων σκηνών δράσης 100%. Για αυτό και προσπάθησα να κάνω ότι μπορούσα από μόνη μου, γιατί είναι απίστευτα διασκεδαστικό και η αδρεναλίνη μπορεί να φτάσει στα ύψη!”

Εκτός από τον Tobey Maguire, εκείνος που πραγματικά υπέφερε από τις μελανιές που κέρδισε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων των διάφορων stunts ήταν o ηθοποιός Thomas Haden Church. “Δεν το κάναμε επίτηδες, αλλά κάθε φορά που ένας ηθοποιός έπρεπε να τραβήξει τα πάνδεινα, τύχαινε να είναι ο Thomas θυμάται ο παραγωγός Grant Curtis.

Για τις σκηνές που ο Eddie Brock μεταμορφώνεται σε Venom, o ηθοποιός Topher Grace σπαταλούσε μια ώρα από την ζωή του για να φορέσει μόνο την στολή! Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, συνέχιζε με 4.5 ώρες στο makeup για να ολοκληρωθεί το look του Venom, όπου του πρόσθεταν και ένα ειδικό σετ δοντιών! “Σε μια στιγμή αναρωτήθηκα που έχω μπλέξει!” χαριτολογεί ο Grace. “Ήμουν γεμάτος μαύρο υγρό, ειδικά σύρματα στο πρόσωπο που τραβούσαν κάποιοι άνθρωποι με καμάκια ψαρέματος οι μισοί προς τα πάνω και οι άλλοι μισοί προς τα κάτω. Όταν δείτε τον χαρακτήρα μου να πονά, το μόνο που έχω να σας πω είναι ότι δεν χρειάστηκε να προσποιηθώ καθόλου!” 200 ώρες χρειάστηκαν για να κατασκευαστεί μία από τις νέες μαύρες στολές που φορά ο σκοτεινός Spider-Man στην ταινία. 40 από αυτές χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα συνολικά.

Just another dust in the wind.

Δύο χρόνια πέρασαν για να μπορέσουν ο υπεύθυνος των οπτικών εφέ Scott Stokdyk και η ομάδα του να κάνουν το Spiderman 3 την καλύτερη οπτική εμπειρία από όλες μέχρι στιγμής. “Όταν ξεκινήσαμε, τα προγράμματα των υπολογιστών και η τεχνολογία των particle systems που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία της άμμου του Sandman δεν ήταν ακόμα στο επίπεδο που θέλαμε”. Παρόλο αυτά ο Scott και η ομάδα του κατάφεραν να δημιουργήσουν την νέα τεχνολογία που χρειαζόταν για να μπορέσουν να επεξεργαστούν κάθε κομμάτι άμμου του χαρακτήρα του Sandman.

“O Sam ήθελε η άμμος να είναι ελεγχόμενη και όχι μαγική. Πρέπει να ρέει με ρεαλιστικό τρόπο όπως έχουμε δει όλοι στην ζωή μας, αλλά πέρα από αυτό πρέπει να μπορεί να πάρει και ανθρώπινη μορφή”. Για να καταλάβουν πως ακριβώς συμπεριφέρεται η άμμος σε πραγματικό περιβάλλον και να μπορούν οι animators να μελετήσουν την κίνηση της εξονυχιστικά, η ομάδα οπτικών εφέ οργάνωσαν ειδικά γυρίσματα σε συνεργασία με τον Sam Raimi και τον υπεύθυνο φωτογραφίας. Στο τέλος όλοι οι δημιουργοί και καλλιτέχνες που δούλεψαν για την δημιουργία του Sandman ήταν περήφανοι για το επίτευγμα τους μιας και ο Sandman αποτελεί ένα νέο break through στο ψηφιακό animation.


Κίνηση Δηλητήριο.Πέρα από την δημιουργία του Sandman, η κίνηση του νέου μαυροντυμένου Spider-Man έπρεπε να αλλάξει από την πιο κομψή και εκλεπτυσμένη κίνηση του κλασικού Spidey σε “πιο γρήγορη πιο σκληρή και επιθετική”. Για την δημιουργία του Venom ο Scott Stokdyk μας πληροφορεί ότι η μεταμόρφωση του χαρακτήρα περνάει από τρία διαφορετικά στάδια. Πρώτα το δέρμα του Topher Grace τραβιέται προς τα πίσω μέχρι η μαύρη οντότητα να καλύψει όλο το σώμα και το πρόσωπο του. Όσο θυμώνει, τόσο μεταμορφώνεται σε ένα τέρας, ένα κτήνος. Στην αρχή μοιάζει με τον SpiderMan αλλά προς το τέλος της ταινίας μετατρέπεται σε ένα ολοκληρωτικά ψηφιακό χαρακτήρα, τον Venom των βιβλίων κόμικς με τα κοφτερά δόντια.


Trivia

 • Η μέρα κυκλοφορίας της ταινίας είχε οριστεί πριν καν κυκλοφορήσει το Spiderman 2.
 • O Topher Grace άφησε το “That 70’s Show” για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία.
 • Τα 600 μπαλόνια από latex που χρησιμοποιήθηκαν στην σκηνή του εορτασμού έπρεπε να βαφτούν με το χέρι.
 • Στο San Diego Comic-Con ο σκηνοθέτης Sam Raimi για να κρατήσει τον χαρακτήρα του Venom μυστικό δήλωσε ότι τον μισούσε και δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να τον συμπεριλάβει στην ταινία ή σε οποιοδήποτε μελλοντικό sequel.
 • Το φιλμ αποτελεί την πιο ακριβή παραγωγή που έγινε ποτέ με budget 250 εκ $.
 • O Thomas Haden Church γυμνάστηκε για 16 ολόκληρους μήνες για να μπορέσει να υποδυθεί τον ρόλο του Sandman.
 • Στην σκηνή οπού ο Spider-Man χτυπά τον Sandman μέσα από το στήθος του, ο Boxer Baxter Humby πήρε τη θέση του Tobey Maguire για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Ο Humby, γεννημένος χωρίς δεξί χέρι βοήθησε ώστε να πετύχουν το επιθυμητό εφέ.

 • Η μετάφραση του τίτλου της ταινίας στην Ρωσία είναι: «Spider-Man 3: Enemy in the Reflection».
 • Η Kirsten Dunst έβαψε τα ξανθιά της μαλλιά κόκκινα για τον ρόλο της Mary Jane Watson. Το ίδιο και η Bryce Dallas Howard έβαψε τα κόκκινα μαλλιά της ξανθά για τον ρόλο της Gwen Stacy.
 • O Topher Grace δεν έπινε καθόλου νερό ενώ φορούσε την στολή του Venom στα διαλείμματα μεταξύ των γυρισμάτων.
Δημήτρης Μουχταρόπουλος (Cine-Making Of)
Σάββατο 21 Απριλίου 2007
Τι ζητάει ο Peter Parker; Να μπορεί να επιστρέψει σπίτι του από την πόρτα και όχι από την ταράτσα, να φωνάξει στην καλή του «Honey I’m home», να πιάσει με μια καλοζυγισμένη βολή ιστού μια παγωμένη μπύρα από το ψυγείο και να δει ένα αγώνα football, φτιάχνοντας σιγά σιγά μια αξιοπρεπή κοιλιά. Του αξίζει του Peter Parker. Tου αξίζει γιατί μέσα σε μόλις δύο ταινίες έχει σώσει μωρά και γιαγιάδες, σκυλιά και γατιά, gay και straight (που λέει ο λόγος), έχει κινδυνεύσει δύο φορές να δει την γυναίκα της ζωής του να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησιάς με κάποιον άλλον και τα έχει βάλει και με δύο μεγαλομανείς /ανισόρροπους/εγκληματικούς τεχνοκράτες. Αφήστε τον να αράξει λίγο στην αιώρα του, φτιαγμένη από 100% γνήσιο Parker-ιστό.Φυσικά αυτό είναι αδύνατον να συμβεί, για πολλούς και διάφορους λόγους: Γιατί η Columbia ανακάλυψε την...αράχνη που κάνει τα χρυσά αυγά. Γιατί ο Sam Raimi το διασκεδάζει αφάνταστα. Και γιατί ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Spiderman 3 λοιπόν. Τρίτο και φαρμακερό. Ή μάλλον, Venom-ερό. Θα θυμάστε την online ανησυχία των φαν σχετικά με την νέμεση του ανθρώπου αράχνη στο τρίτο επεισόδιο των περιπετειών του. Μεταξύ μας, ο Green Goblin (Willem Dafoe) ήταν λίγος και ο Doc Oc παραδόθηκε άδοξα οπότε η ανάγκη για άμεση ανακαίνιση της γκαλερί αντιπάλων ήταν επιτακτική. To trailer δεν μας αφήνει αμφιβολίες: Η ποσότητα μετράει και ο Spidey αυτή τη φορά έχει να αντιμετωπίσει τέσσερις εχθρούς: Toν Sandman (Thomas Haden Church) που γεννιέται με στόμφο και στυλ στο 00:42 και που όπως φαίνεται είναι ο πραγματικός υπεύθυνος για τον θάνατο του θείου Ben, τoν Green Goblin (James Franco), που δεν έχει καμία διάθεση να ακούσει τις δικαιολογίες του Spiderman για αυτό που ο ίδιο θεωρεί την άνανδρη δολοφονία του πατέρα του, τον εαυτό του (αναμενόμενη συμβολική σκηνή στο 1.50), όταν ο μυστηριώδης συμβιωτικός εξωγήινος τον μετατρέψει στον διαβολικό Venom και τον νέο Venom, που δημιουργείται με τη «μόλυνση» του Eddie Brock (Topher Grace). Το trailer του νέου Spidey δεν είναι απλά μια κλεφτή ματιά στο φιλμ- είναι ένα κινηματογραφικό striptease: Προς μεγάλη μας χαρά, φαίνονται τα πάντα. Ο διαβολεμένος χειρισμός κάμερας του Sam Raimi χαρακτηρίζει κάθε πλάνο-και δεν εννοούμε μόνο τις κλασσικές σκηνές επίδειξης του Spidey (00:17) αλλά και τις σκηνές δράσης που προβλέπονται ασυγκράτητες. Τη μερίδα του λέοντος έχει ο Sandman, που μπορεί να μην έχει την φήμη του Venom στο σύμπαν του Spiderman αλλά από ότι φαίνεται (00:42, 00:46, 01:35, 02:21) έδωσε στην την ευκαιρία να μεγαλουργήσει. Όσο για την δημιουργία του Venom, στο όριο του ενός λεπτού, φαίνεται πως θα αντιμετωπιστεί με την δέουσα σοβαρότητα (αλλά και με λίγο horror στυλ) από τον Raimi, που ξέρει πως στην μαύρη φιγούρα οφείλεται σχεδόν το μισό hype του φιλμ («it feels good!»).

Αν κάτι μας ανησυχεί λίγο είναι η σεναριακή πεζότητα που διακρίνουμε στο trailer. Δεν περιμένουμε σενάριο-πτυχιακή εργασία της Φιλοσοφικής, αλλά είμαστε περίεργοι να δούμε πώς
οι Raimi και Sargent θα αναποδογυρίσουν τα δεδομένα της δολοφονίας του Ben Parker αλλά και το αν θα καταφέρουν να μην παραφορτώσουν το σενάριο με την ελάχιστα ενδιαφέρουσα sub-plot της σχέσης Peter-Mary Jane. Με τόσους κακούς στον ορίζοντα δεν έχουμε όρεξη να αφιερώσουμε χρόνο και προσοχή στην παραπαίουσα σταθερότητα του δεσμού τους και αν θέλαμε να ακούσουμε φράσεις όπως «A man has to put his wife before himself» θα ανοίγαμε ανθολόγια λαικής σοφίας, δεν θα αγοράζαμε εισιτήριο για τον Spiderman.

Όπως και να χει, σαν μέσο marketing το trailer του Spidey 3 πετυχαίνει τον σκοπό του. Η σιγουριά που αποπνέει, όσον αφορά τον σκηνοθετικό χειρισμό, αλλά και ο ανοιχτός μπουφές δράσης για τον οποίον μας προϊδεάζει μας κάνουν να μετράμε τις μέρες μέχρι την έλευση του ήρωα με το κολάν. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που θα συγχωρήσουμε από trailer την, εγκληματική κατά τη γνώμη μας, απουσία της Bryce Dallas Howard.

Θοδωρής Σαρλάς (CineTrailer)


Τρίτη 29 Μαΐου 2007

Τρίτο μέρος για τον άνθρωπο αράχνη, ο οποίος για άλλη μια φορά σάρωσε ότι ρεκόρ υπήρχε για να έρθει και να τυλίξει με τον ιστό του τις κινηματογραφικές οθόνες και την φαντασία μας. Στην ζωή του Peter Parker επιτέλους όλα πάνε περίφημα : είναι πιο δημοφιλής από τον Αρναούτογλου, πιο επαγγελματικά επιτυχημένος από τον Χατζηνικολάου και πιο ερωτευμένος από ποτέ με την Mary Jane, δηλαδή την Kirsten Dunst που είναι way out of his league που θα έλεγε και η Bride. Αν σε όλα αυτά προσθέσετε και το γεγονός ότι τον φλερτάρει η Γκουέν Στέισι (Bryce Dallas Howard) που είναι way out of Kirsten’s league, και που η ομορφιά της είναι τόσο εντυπωσιακή, που καταντάει ψηφιακή, φτιάχνετε εύκολα το ψηφιδωτό της ευτυχίας του ξενέρωτου Peter-spidey…

Από την άλλη επειδή όπως λέμε στο σινάφι οι χαρούμενες ιστορίες δεν πουλάνε, πάνω που είναι τόσο ευτυχής, του συμβαίνουν περισσότερα ατυχή περιστατικά απ’ όσα θα συνέβαιναν στην τηλεοπτική Λάμψη σε μια season : τρεις κακοί των κυνηγούν (Black Goblin, Sandman και ο απίστευτος Venom), η αγαπημένη του γλυκοκοιτάζει άλλον και η δουλειά του αμφισβητείται από ένα νεότερο και θρασύ φωτογράφο. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τον καλύπτει και μια μαύρη χλαπάτσα που του τονώνει την αυτοπεποίθηση, τον κάνει πιο sexy (τον Tobey Maguire μόνο μια τέτοια χλαπάτσα θα μπορούσε να τον κάνει πιο sexy, κακά τα ψέματα), αλλά τον κάνει και πιο απόμακρο και κακό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει την δουλειά, το κορίτσι και τελικά τη ζωή του. Θα την γλυτώσει; Φυσικά, αν και θα φτύσει την θεά Bryce (σε μια σκηνή χορού – ανθολογία για τον παγκόσμιο κινηματογράφο) για την ξενέρωτη φακιδομούτρα… Άτιμοι σεναριογράφοι!

Και για να πάμε τώρα στα μουσικά, το ost του τρίτου αραχναθρώπου είναι ένα δισκάκι-συλλογή με κομμάτια από διάφορους καλλιτέχνες, που μπορεί μεν να μην υπακούν πλήρως στις επιταγές της ταινίας για συναισθηματικές κλιμακώσεις και αποσυμφορήσεις, αλλά αυτό δεν μας απασχολεί καθόλου καθώς βρίθει ενδιαφερουσών στιγμών. Το album αρχίζει με τα κοίλα κάτω, καθώς τα rock κομμάτια δυναμίτες των Snow Patrol, Killes, Yeah Yeah Yeahs και Wolfmother μας τονώνουν εξαιρετικά, για να ακολουθήσουν στην συνέχεια πιο ήπιες και μελαγχολικές στιγμές που αντιστρέφουν τα συναισθήματα κάνοντας χρήση ιδιαίτερων και όχι τόσο γνωστών τραγουδιών και σχημάτων. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο έγκειται και η επιτυχία της συλλογής : σου προσφέρει ως ορεκτικό κάποια γνωστά σχήματα για να σε δελεάσει και στη συνέχεια μας παρουσιάζει κομμάτια-αποκάλυψη τα οποία και όμορφα είναι και σε ωθούν να αναζητήσεις περισσότερη μουσική από τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες. Σίγουρα η συλλογή δεν έχει το cult status που θα είχε μια συλλογή του Tarantino φερ’ ειπείν, αλλά από την άλλη είναι τόσο ουσιαστική η επιλογή των κομματιών που ο μέσος όρος της ανεβαίνει κατά πολύ και μας κερδίζει σαν σύνολο 100%. Επίσης θα έπρεπε να αναφέρω πως τα πιο ήπια κομμάτια έχουν κάτι από την μελαγχολία των Simon -Garfunkel που τόσο είναι πλέον της μόδας στην σύγχρονη rit-pop και σίγουρα θα θέλξουν πολλά αυτιά και πολλά air-play σε ραδιόφωνα για αυτούς που θα τους δώσουν την απαιτούμενη προσοχή.

Ενστάσεις; Μόνο μια : προσωπικά θα ήθελα την συλλογή λίγο πιο Venom και λιγότερο Peter Parker, αλλά ακόμη και έτσι θα κερδίσει πολλούς από εσάς με την ομορφιά της μουσικής που περιέχει. Το καλοκαίρι αρχίζει, ο Spidey την γλύτωσε άλλη μια φορά και το παρόν δισκάκι μπορεί να σας συντροφεύσει ιδανικά τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια.

Βαθμολογία: 7.5/10 Stars7.5/10 Stars7.5/10 Stars7.5/10 Stars7.5/10 Stars7.5/10 Stars7.5/10 Stars7.5/10 Stars (7.5/10)

Track Listing: 1. Snow Patrol - Signal Fire / 2. The Killers - Move Away / 3. Yeah Yeah Yeahs - Ceilings / 4. IWolfmother - Pleased to Meet You / 5. The Walkmen - Red River / 6. Black Mountain - Stay Free / 7. The Flaming Lips - Theme from Spider-Man / 8. Simon Dawes - Scared of Myself / 9. Chubby Checker - The Twist / 10. Rouge Waves - Slightlines / 11. Coconut Records featuring Kirsten Dunst - Summer Day / 12. Jet - Fallen Star / 13. Sounds Under Radio - Portrait of a Summer Thief / 14. The Wasted Youth Orchestra - A Letter from St. Jude / 15. The Oohlas - Small Parts / 16. The Beatsteaks - Cut Off the Top (remix)


Λουκιανός Κοροβέσης (CineSound)


 
<Χωρίς Τίτλο> - nikren - Τετ 05 Ιουλ 2017 - 11:53
"Πάρα πολλά συμβαίνουν εδώ! Ο Σάντμαν, ο νέος Γκόμπλιν, ο Έντι Μπροκ που μετατρέπεται σε Βένομ, η μαύρη στολή του Σπάιντερμαν, η Γκουέν Στέισι και το φλερτ με τον Πίτερ, τα προβλήματα που προκύπτουν με τη Μαίρη Τζέην. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει χρόνος για να αναπτυχθούν όλα όπως πρέπει και ο Ράιμι να χάνει το παιχνίδι σε αυτό το τρίτο φιλμ. "

Δες και Πες!
 
Legacy - Critics.gr - Unverified - Τετ 02 Μαϊ 2007 - 16:50
Σας ενημερωνουμε οτι η κριτικη σας εχει προστεθει στο www.critics.gr . Επισκεφτειτε τον παρακατω συνδεσμο για να την επιβεβαιωσετε.

http://critics.gr/Product/spiderman_3/Show.aspx

Critics.gr
 
Legacy - P C - Unverified - Πεμ 03 Μαϊ 2007 - 11:58
Αρκετα συμπαθητικη και επαξια συνεχεια των δυο επιτυχημενων προηγουμενων ταινιων.
P C
 
Legacy - sogav - Unverified - Πεμ 03 Μαϊ 2007 - 20:22
loipon prin ligo eida tin tainia.....Eimai fan tou spiderman opote tha prospathisw na eimai oso poio antikeimenikos ginete. H tainia einai para poli kali alla oxi toso oso i deyteri tis seiras kai o logos giati eixe para polous xaraktires kai den mporese na tous anaptiksei sosta, idios ton Venom pros megali mou apogoiteysi. Alla to story itane endiaferon kai paei tin istoria tou Peter se ena allo epipedo.Isos den eprepe na valei o Sam 3 kakous. kai me 2 tha ginotane i doulia.
sogav
 
Βλέπετε τα πρώτα 4 σχόλια. Πατήστε εδώ για να εμφανιστούν όλα.

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.