• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Κριτική από το Cine.gr


Snow Angels (2007)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Λευκοί Αγγελοι
- Γνωστό και ως:
Αγγελοι στο Χιόνι

Δραματική | 107' | Ακατάλληλο κάτω των 15
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 4/3/2009
Διανομή: Σπέντζος
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: DTS (Digital Theater Sound)
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.18 %
Αξιολόγηση: 4.33/104.33/104.33/104.33/104.33/10   (4.33/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Υψηλή (Συμφωνία ψήφων μεταξύ 15 και 50%)
- Υπότιτλος:

Κάποιοι θα πέσουν. Κάποιοι θα πετάξουν.

 

- Κριτική από το Cine.gr:


Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Αλκοολικός πατέρας, προσηλωμένος στο Χριστιανισμό, επιχειρεί να αποκαταστήσει τη σχέση του με την οικογένειά του, η πρώην σύζυγος του η οποία ισορροπεί στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ προσωπικής ευτυχίας και αυτής της κόρης της και ένα ανήλικος μαθητής που βιώνει τον πρώτο του εφηβικό έρωτα αποτελούν τους Αγγέλους του David Gordon Green. Ο κάθε ένας από αυτούς διανύει το δικό του προσωπικό Γολγοθά. Ο κάθε ένας βιώνει τη δική του προσωπική τραγωδία.

Το πάλαι ποτέ τρομερό παιδί – σωτήρας - του ανεξάρτητου αμερικάνικου κινηματογράφου, φαίνεται πως δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά στην έκτη κατά σειρά ταινία της καριέρας του. Μια αδιάφορη ιστορία που στερείται παντελώς διεγερτικών στοιχείων, ικανών να κεντρίσουν το ελάχιστο ενδιαφέρον του θεατή. Πρόσωπα ανόμοια, ιστορίες διαφορετικές που έχουν ως μοναδικό σημείο τομής το εστιατόριο κινέζικης κουζίνας μιας μικρής κωμόπολης κάπου στον Καναδά και δευτεροκλασάτοι ερμηνευτές που καταντάνε γραφικοί πίσω από τους ρόλους που υποδύονται.

Από τη μεριά του πάλι, ο σκηνοθέτης των επιτυχιών All the Real Girls και Undertow, φαίνεται να στέκει στο ύψος (αυτών) των περιστάσεων και καταφέρνει (μόνο) να «ντύσει» ικανοποιητικά μια ταινία που σε τελικό αποτέλεσμα μοιάζει απρόσωπη, κενή περιεχομένου, ανίκανη να φανερώσει κάποιον ουσιαστικό λόγο ύπαρξης, πέρα από το όνομα του δημιουργού της.

Ιστορίες για γερά νεύρα, καθημερινοί ήρωες που επιδίδονται σε συνεχείς προσωπικές συγκρούσεις και μια τραγωδία που επέρχεται αργά και βασανιστικά μέχρι το τραγικό φινάλε, το οποίο θα βρει τους θεατές περισσότερο λυτρωμένους κι από τους ίδιους τους ήρωες του Green.

Βαθμολογία: 2.5/10 Stars2.5/10 Stars2.5/10 Stars (2.5/10)

Βασίλης Καγιογλίδης


 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.