• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Υπόθεση & Παραλειπόμενα


Inception (2010)


Επιστημονικής Φαντασίας | 148' | Απαραίτητη γονική συναίνεση
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Τρί 24 Αυγ 2010
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 7/12/2010
Ημερομηνία κυκλοφορίας BluRay: 7/12/2010
Διανομή: Village Films
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: DTS (Digital Theater Sound)
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.47 %
Αξιολόγηση: 7.63/107.63/107.63/107.63/107.63/107.63/107.63/107.63/10   (7.63/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Υψηλή (Συμφωνία ψήφων μεταξύ 15 και 50%)
- Υπότιτλος:

Το πνεύμα είναι η επιστήμη του εγκλήματος.

- Gallery: 

- Πλοκή:


Ο Ντομ Κομπ είναι ένας επιδέξιος ληστής και άσσος στην επικίνδυνη τέχνη της εκμαίευσης: μπορεί να κλέψει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου, τη στιγμή που το θύμα του κοιμάται βαθιά και το πνεύμα του είναι πάρα πολύ ευάλωτο. Η σπάνια ικανότητα του Κομπ τον έχει καταστήσει πολύτιμο παίκτη στην επικίνδυνη σκακιέρα της εταιρικής αντικατασκοπίας, αλλά και διεθνή φυγά, αφαιρώντας του ό,τι έχει αγαπήσει στη ζωή του. Ο Κομπ, όμως, δέχεται μια πρόταση που μπορεί να τον εξιλεώσει. Μια τελευταία δουλειά που μπορεί να του χαρίσει πίσω τη χαμένη του ζωή αρκεί να καταφέρει το αδύνατο: την απαρχή. O Κομπ και η ομάδα του που απαρτίζεται από ειδικούς πρέπει να καταφέρουν το αντίθετο απ` ό,τι έκαναν ως τώρα. Ο στόχος τους πλέον δεν είναι να κλέψουν μια ιδέα, αλλά να καλλιεργήσουν μια καινούργια. Αν τα καταφέρουν, θα σκηνοθετήσουν το τέλειο έγκλημα. Όμως, κανένας σχεδιασμός δεν είναι αρκετά προσεκτικός, ούτε οι ικανότητές τους μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα ξεφύγουν από τον πιο επικίνδυνο εχθρό τους που δείχνει να μπορεί να προβλέψει κάθε τους κίνηση. Έναν εχθρό που μόνο ο Κομπ θα μπορούσε να προβλέψει.


 
<Χωρίς Τίτλο> - Onikage - Κυρ 25 Οκτ 2015 - 01:26

Τι να πει κανεις γι`αυτη την ταινια!Αριστουργημα!Αυτο μονο...

 
Inception (2010) - kprncs - Κυρ 25 Ιαν 2015 - 17:35
ΚΡΙΤΙΚΗ του ΚΓΠ στο [http://www.cine.gr/film.asp?id=712808]

Inception (2010)

Πολυεπιπεδη, συνθετη και νοητικά απαιτητική ταινία του Christofer Nolan, στην οποία ο ήρωας Dom Cobb (ένας εξαιρετικός Leonardo di Caprio) προσπαθει να επανακτήσει το μεγαλυτερο αγαθό που του εχει στερηθεί, τα παιδιά του, τελειώνοντας μια τελευταία "δουλεια"...
Μέσα στο φιλοσοφημένο θρίλερ του Nolan, βέβαια, η δουλεια είναι μια επιθεση στον ονειρικό, παρά-συνειδησιακό κοσμο του μεγάλο βιομηχάνου Fischer (Chilian Murphy) ώστε να του εμφυτεύει μια ιδέα που θα τον αναγκάσει να κανει μια επιχειρηματική κινηση τέτοια, που να ωφεληθούν οι ανταγωνιστές του...
Το έργο επικεντρώνεται στην αγωνία του πρωταγωνιστή να ξεπεράσει τις δικές του αναστολες, στο θρίλερ της προσπάθειας επηρεασμού του Fischer, και στην εκπληκτική δραση, που όλη αυτή η προσπάθεια απαιτεί.
Εξαιρετικές ερμηνείες, απο ολους και ιδιαίτερα απο τον diCaprio, που εχει εξελιχθεί σε εναν ολοκληρωμενο καλλιτέχνη με μεγαλο βάθος στην υποκριτική του ικανοτητα, σπουδαίο και πρωτότυπο σενάριο και σφικτή σκηνοθεσία, συνθέτουν ενα τέλειο έργο επιστημονικής φαντασίας.
Μπορεί να μη ανταγωνίζεται το Matrix στην σύλληψη της κεντρικής ιδέας (κόσμος μνςσα σε κοσμο, όνειρο μέσα σε όνειρο κτλ) αλλά προσφέρει ενα σπουδαίο έργο με πρόκληση για σκέψη και προβληματισμό στο θέμα του.  [Κώστας cprig ΚΓΠ 2/1/2015](8/10).
 
<Χωρίς Τίτλο> - Avakas - Κυρ 31 Μαρ 2013 - 15:07
 
 
Re: <Χωρίς Τίτλο> - eldameldo - Σάβ 25 Μαϊ 2013 - 19:36

Πολύ άστοχη η παρατήρηση και το mash-up, καθώς αν το πάρουμε έτσι μπορούμε να βρούμε άπειρες ταινίες (παλιές και καινούριες) οι οποίες "αντιγράφουν" γυρίζοντας σκηνές στην ίδια τοποθεσία ή τυχαίνει να μοιάζει κάποια σκηνή.

Όσον αφορά την κριτική σας είναι πολύ δυσανάγνωστη και κουραστική.

Τα οπτικά εφέ δεν είναι καθόλου συγκρατημένα ενώ η μουσική επένδυση "ντύνει" πάρα πολύ όμορφα την ταινία. Φτηνιάρικα τρικ δεν χρησιμοποιούνται καθόλου ενώ δεν υπάρχουν σεναριακά προβλήματα καθώς ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος Christopher Nolan, έχει σκεφτεί την κάθε λεπτομέρεια με μεράκι μετά από 10 χρόνια δουλειά, έτσι ώστε να απεικονιστεί αψεγάδιαστα αυτό το αριστούργημα.
Η διάρκεια της ταινίας δεν είναι καθόλου μεγάλη και οι σκηνές στα χιόνια ήταν το άκρως απαραίτητο για την εξιλέωση του χαρακτήρα
Fischer, έτσι ώστε να πειστεί για να φτιάξει κάτι δικό του.

Τα γρήγορα cut βοηθούν παρα πολύ την ταινία, κάνοντάς την ανάλαφρη και απολαυστική ταυτόχρονα.

Ξεκαθαρίζοντας λοιπόν όλα αυτά, η κριτική σας παραμένει στον αέρα, άτυπη και ουτοπική δείχνοντας πως δεν κατανοήθηκε από αυτόν/ην που την είδε και έγραψε όλο αυτό το άσκοπο κείμενο ως κριτική.

Όλα αυτά τα γράφω γιατί θεώρησα πως με προσβάλει, καθώς την θεωρώ μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και έχω καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα μετά από 20 προβολές της περίπου, κάτι που μόνο επιτυχία μπορεί να είναι για μία ταινία.

Το επεξεργάστηκε ο/η eldameldo συνολικά 4 φορές
 
Βλέπετε τα πρώτα 4 σχόλια. Πατήστε εδώ για να εμφανιστούν όλα.

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.