• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Υπόθεση & Παραλειπόμενα


Picnic (1955)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Πικ-νικ

Δραματική | 115' | Κατάλληλο, επιθυμητή γονική συναίνεση
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 4/4/2006
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: (Dolby) Stereo
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.19 %
Αξιολόγηση: n/a (<3 ψήφοι)
- Υπότιτλος:

Από την στιγμή που μπήκε στην πόλη, αυτή ήξερε πως ήταν θέμα χρόνου.

 

- Πλοκή:


Το πρωινό ενός επετειακού πικ-νικ μιας μικρής πόλης, ένας ξένος έρχεται για να επισκεφτεί έναν παλιό του φίλο που είναι ο γιος του πιο πλούσιου της περιοχής. Η συνάντηση του με την όμορφη της πόλης θα αποβεί ηλεκτρική και οι ισορροπίες θα αλλάξουν.


 
ΠΙΚ-ΝΙΚ - Picnic 1955 - kprncs - Τρί 08 Σεπ 2020 - 10:57
ΣΧΟΛΙΟ του ΚΓΠ στο [http://www.cine.gr/film.asp?id=713887&page=4]
ΠΙΚ-ΝΙΚ - Picnic 1955
ΠΛΟΚΉ: Το πρωί της Ημέρας της Εργασίας σε μια μικρή πόλη καταφτάνει ένας περιπλανώμενος άστεγος, ο Hal Carter (William Holden), για να επισκεφτεί τον παλιό φίλο Alan Benson (Cliff Roberston) από τις μέρες της αδελφότητας στο Πανεπιστήμιο).
Ο Alan τυχαίνει, επίσης, να είναι ο γιος του πλουσιότερου άνδρα της πόλης. Ο Hal, ένας εγωκεντρικός καβγατζής, συναντιέται τυχαία με τη Madge Owens (Kim Novak), τη βασίλισσα ομορφιάς της πόλης και φιλενάδα του Alan Benson. Όλοι θα καταλήξουν στο προγραμματισμένο πικ-νικ της πόλης, όπου η τύχη και οι συγκυρίες θα φέρουν τον Hal και την Μadge κοντύτερα, με καταστροφικά αποτελέσματα...
ΚΡΙΤΙΚΗ: Η Madge Owens, είναι το είδος κοριτσιού που είναι πολύ όμορφο και ψεύτικο για να είναι αληθινό, το είδος του κοριτσιού που σε μια μικρή πόλη δεν μπορεί να έχει πραγματικά συναισθήματα ή σκέψεις, παρά μόνο την Αμερικάνικη ομορφιά με σκοπό το... καμάκωμα ενός πλούσιου συζύγου. Μάλιστα, είναι και η τελευταία μαθήτρια και ο συμμαθητής της πετάει την τρομερή ατάκα του για αυτήν "#293-#294 ...Η Ματζ είναι όμορφη. Αλλά είναι τόσο χαζή, που παραλίγο...να κάψουν το σχολείο για να τη διώξουν..."(!)
Η -παραγνωρισμένη- ηθοποιός Novak ζωγραφίζει ένα λαμπερό πορτρέτο της Madge. Η έκρηξη της σεξουαλικής έντασης της, όταν συναντιέται με τον Hal για πρώτη φορά γίνεται αντιληπτή αμέσως. Παλεύει στο αρχικό μέρος της ταινίας για να υποτάξει τη σεξουαλική της επιθυμία, αλλά τη νύχτα του πικ-νικ "παραδίδεται". Τότε, την παρακολουθούμε να ξανοίγεται και να αποκαλύπτει  μια γυναίκα με συναισθήματα και όνειρα, βαθύτερα από την ομορφιά των ματιών της ή τη κατάλευκη φωτεινότητα του δέρματος της!
Ο μάτσο Holden φέρνει την δική του σεξουαλική ένταση στην ταινία, καθώς παρουσιάζεται σαν μια καλογυμνασμένη φέτα κρέατος (αλά...Σάκης Ρουβάς), που τον παρατηρούν με θαυμασμό τα κορίτσια της πόλης,  καθώς και... κάποια αγόρια.
Το  "Πικνίκ", λοιπόν, που κέρδισε το βραβείο Pulitzer για τον William Inge, είναι μια ταινία σεξουαλικής καταστολής και κοινωνικής απελπισίας σε μια μικρή πόλη της Αμερικής. Θαρραλέα για την εποχή της, αλλά πολύ θεατρική. Αν είχε καταφέρει ο σκηνοθέτης Joshua Logan να αποβάλει την επιτήδευση της θεατρικής ηθοποιίας, το έργο θα ήταν πολύ πιο αληθοφανές (καθώς σε πολλές σκηνές του είναι απλά μία ακόμα... "Αμερικανιά", γεμάτη παραπλάνηση και γελοιότητα...).
Εμένα δεν με συγκίνησε για το θέμα της, αλλά η εξέλιξη αυτού του σπουδαίου ηθοποιού Holden από τον Hal του Picnic στον τυχοδιώκτη φονιά Pike Bishop του "The Wild Bunch"(1969).
Μέτρια, κατά την γνώμη μου, αλλά ιστορική για το εξαιρετικό καστ ηθοποιών που ερμηνεύουν! [ΚώσταςΚΓΠ20200906](6/10)
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.