• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Κριτική από το Cine.gr


I Am Number Four (2011)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Είμαι το Νούμερο Τέσσερα

Επιστημονικής Φαντασίας | 109' | Απαραίτητη γονική συναίνεση
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Πεμ 17 Μαρ 2011
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 22/6/2011
Ημερομηνία κυκλοφορίας BluRay: 22/6/2011
Διανομή: Feelgood Entertainment
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: DTS (Digital Theater Sound)
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.31 %
Αξιολόγηση: 5.68/105.68/105.68/105.68/105.68/105.68/10   (5.68/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Μέση (Συμφωνία ψήφων μεταξύ 50 και 75%)
- Υπότιτλος:

Οι τρεις προηγούμενοι είναι ήδη νεκροί. Τώρα είναι η σειρά του.

- Gallery: 

- Κριτική από το Cine.gr:


Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Να είχα κι ένα και δύο και τρία και τέσσερα μέρη. Μ’ αυτή την ευχή συστήνεται στο κοινό ο επίγονος του Λυκόφως, με το οποίο μοιράζεται την ίδια ψυχοσύνθεση. Και πάλι έχουμε τον ιδιαίτερο νεαρό και πάλι έχουμε την όμορφη «κανονική» κοπέλα και κυρίως τον ίδιο τύπο θεατή που θα το επιλέξει. Αφορά άμεσα το νεανικό κοινό που δεν κάνει κέφι τα πολλά-πολλά νοήματα στην ψυχαγωγία του κι επιθυμεί κάτι με το οποίο μπορεί να ονειρευτεί, να ενσωματωθεί μέσω της φαντασίας. Από την μία, βέβαια, λες ότι αυτή η γενιά συνδέεται με τα άστρα περισσότερο από κάθε άλλη, αλλά από την άλλη φοβάμαι πως έχει ξεχάσει να πατάει στέρεα στη Γη…

Για περισσότερο από το μισό φιλμ, υπάρχει ένα βαρετό μοτίβο που θέλει να προσδιορίσει την ταυτότητα της νέας σειράς και να μας κάνει οικείους τους χαρακτήρες της. Η επιστημονική φαντασία χάνει το ενδιαφέρον της μπροστά στα σχολικά σκιρτήματα και η επικείμενη απειλή δεν φαντάζει σπουδαία. Αυτό το αλά 1980 στυλ, όμως, δεν προδικάζει τον μεγάλο σαματά που επακολουθεί και κρατάει ως το φινάλε. Αυτός ο σαματάς είναι που κερδίζει το κοινό, που συστήνει, στην ουσία, τη νέα σειρά και που χαρίζει απλόχερα υποσχέσεις για το μέλλον. Μπορεί οι κακοί να μοιάζουν πως έχουν δραπετεύσει από τον Πόλεμο των Άστρων και να μην πείθουν απόλυτα, η δράση εμπεριέχει έντονα το ανθρώπινο στοιχείο και, χωρίς να είναι, φαντάζει καινή. Η ταινία δεν θα είναι το νέο Λυκόφως, επειδή δεν έχει το ύφος με το οποίο η Hardwicke αλίευσε θαυμαστές, αλλά θα βρει αρκετούς νεαρούς φίλους, από αυτούς που «ζουν» για δυο-τρεις παραγωγές τον χρόνο.

Βαθμολογία: 2/5 Stars2/5 Stars (2/5)

(0 κακή | 1/5 Stars μέτρια | 2/5 Stars2/5 Stars ενδιαφέρουσα | 3/5 Stars3/5 Stars3/5 Stars καλή | 4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars πολύ καλή | 5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars αριστούργημα)

Σταύρος Γανωτής


 
<Χωρίς Τίτλο> - vasilis_g - Τρί 28 Αυγ 2012 - 02:03
Βλέποντας την ταινία I Am Number Four μας έρχεται αναπόφευκτα στο μυαλό η κινηματογραφική σειρά Twilight. Πρόκειται δηλαδή για ακόμα μία ταινία που απευθύνεται στο νεανικό κοινό εξιστορώντας τη δύναμη της αγάπης μεταξύ δύο πολύ διαφορετικών ανθρώπων. Πρόκειται για μια καινούρια κινηματογραφική σειρά που πατάει στα χνάρια άλλης και αυτό είναι που ενοχλεί περισσότερο κάποιον θεατή που ψάχνει να δει κάτι διαφορετικό. Η ταινία δεν έχει ιδιαίτερες εντάσεις και θα μπορούσε να θεωρηθεί ως και βιαστικό βήμα καθώς είναι μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου στην οθόνη.

Οι χαρακτήρες είναι πρόχειρα δομημένοι και δεν αναπτύσσονται σε πλήρη κλίμακα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ταυτιστούμε με κανέναν από αυτούς πράγμα πολύ κρίσιμο για μια τέτοια ταινία. Η δράση και τα οπτικά εφε είναι αρκετά προσεγμένα αλλά «χιλιοειπωμένα». Δε θα έλεγα ότι θα βαρεθείτε βλέποντας την αλλά σίγουρα μπορεί να σας απασχολήσει μιάμιση ώρα από ένα απόγευμα όπου δε θα έχετε καλύτερες επιλογές. 2/10


από: Ο δρόμος του Cinema: http://theroadofthecinema.blogspot.gr/2012/08/i-am-number-four-2011.html

 
Ένα καινούριο Twilight επιστημονικής φαντασίας... - eldameldo - Δευ 11 Ιουλ 2011 - 11:45

Λίγο το αργό σε ρυθμούς σενάριο, λίγο οι άπειροι ηθοποιοί, λίγο η αντιγραφή από το βαρετό μοτίβο/love story του Twilight... αυτά φτάνουν για να με κάνουν να αρχίζω να το κράζω από το πρώτο μισάωρο κιόλας προβολής. Απλά έφτιαξαν ένα καινούριο Twilight χωρίς βρικόλακες και πίστεψαν ότι θα πιάσει για να γίνει καινούρια trendy σειρά.

Βαθμολογία: 2/10

 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.