• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Κριτική από το Cine.gr


Here Comes the Boom (2012)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Καθηγητής Βαρέων Βαρών

Κωμωδία | 105' | Κατάλληλο, επιθυμητή γονική συναίνεση
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 7/2/2013
Ημερομηνία κυκλοφορίας BluRay: 7/2/2013
Διανομή: Feelgood Entertainment
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: DTS (Digital Theater Sound)
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.02 %
Αξιολόγηση: 4.25/104.25/104.25/104.25/104.25/10   (4.25/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Υψηλή (Συμφωνία ψήφων μεταξύ 15 και 50%)
- Υπότιτλος:

Κανείς δεν θα παλέψει για τους μαθητές του όπως ο Κος Βος.

- Gallery: 

- Κριτική από το Cine.gr:


Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Αξιοπερίεργο το ότι επετεύχθη να συνδυαστεί το θέμα των πολεμικών τεχνών με αρκετή δόση χιούμορ, αξιοπρέπεια και έξυπνο σενάριο που δεν αφήνει τους μη θαυμαστές της άγριας πάλης να βαριούνται. Εγώ, για παράδειγμα, δεν ενθουσιάζομαι με τέτοιας μορφής «αθλήματα». Κι όμως μου άρεσε πολύ η συγκεκριμένη ταινία παρότι είχε αρκετές σκηνές τέτοιου περιεχομένου.

Απλά το όλο θέμα προσεγγίστηκε με αρκετά έξυπνο τρόπο διότι αναμίχθηκε με έντονες στιγμές γέλιου, ραβασάκια που ενσωματώνονταν στο νου του θεατή περνώντας μηνύματα γεμάτα θετική ενέργεια, θάρρος, δύναμη, κουράγιο, πυγμή και πολλά άλλα. Είναι απίστευτο το να κάνεις στροφή 180 μοιρών στη ζωή σου αποκτώντας πείσμα για να πετύχεις τους στόχους σου. Ναι μεν θέλεις να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι αξίζεις πολλά αλλά η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα όταν το εφαλτήριο σου δίνει ένας συνάνθρωπος σου που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και προσπαθείς να τον βοηθήσεις και να τον στηρίξεις δίνοντας τα όλα και παίζοντας τα όλα για όλα. Στο τέλος, ακόμη και αν δεν τα καταφέρεις , τουλάχιστον ξέρεις πολύ καλά ότι δεν το έβαλες κάτω μέχρι και την τελευταία στιγμή. Και αυτό σε ανυψώνει και στα μάτια του περιγύρου σου, δίχως αμφιβολία.

Γενικά, δεν έχω παράπονο. Αρκετά καλά πέρασα. Λίγες στιγμές που ένοιωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά υπήρξαν, βέβαια, αλλά σε σύνολο όλα ήταν αρκετά καλά. Σκηνοθετικά δεν ήταν τίποτε το ιδιαίτερο αλλά δεν ήταν και για πέταμα, σίγουρα. Από θέμα ηθοποιών έχω να ομολογήσω ότι εξεπλάγην θετικότατα. Δεν του το είχα του Kevin James να μπορούσε να στηρίξει επάνω του μια ολόκληρη ταινία χωρίς αυτή να είναι αδιάφορη. Και τα κατάφερε. Μόνος του. Και όποιος πει ότι βοήθησε και η Salma Hayek θα είναι μέγα ψέμα και δεν είναι σωστό να λέμε ψέματα. Δεν της πήγαινε, δεν της ταίριαζε. Δεν ήταν για αυτήν. Ψιλοξεπεσμός, ελπίζω να μην ακούγομαι υπερβολικός. Φυσικά, πιο εκθαμβωτική από ποτέ. Αλλά ξένη στο ρόλο της, χλιαρή πολύ. Δε βαριέσαι, καλές και οι αρπαχτές. Κλείνω με τα πολύ θετικά σχόλια για τους Henry Winkler, Bas Rutten και Charice. Πολύ καλοί οι δύο πρώτοι, με αρκετά διασκεδαστικούς ρόλους όπως επίσης πολύ καλή και η τρίτη, παρότι πιτσιρίκα. Καιρός ήταν να δω και καμιά ταινία της προκοπής που θα με έκανε να περάσω ευχάριστα.

Βαθμολογία: 2.5/5 Stars2.5/5 Stars2,5/5 Stars (2.5/5)

(0 κακή | 1/5 Stars μέτρια | 2/5 Stars2/5 Stars ενδιαφέρουσα | 3/5 Stars3/5 Stars3/5 Stars καλή | 4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars πολύ καλή | 5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars αριστούργημα)

Φίλιππος Γαβριηλίδης
Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ο Scott Voss είναι ένας καλόκαρδος αλλά πολύ βαριεστημένος καθηγητής βιολογίας. Όταν μαθαίνει πως η δουλειά ενός φίλου και συναδέλφου του κινδυνεύει λόγω των οικονομικών προβλημάτων του σχολείου, αποφασίζει να συμμετάσχει σε αγώνες MMA για να μαζέψει τα λεφτά που χρειάζεται το σχολείο. Η προσπάθεια του θα εμπνεύσει τόσο τον ίδιο τον Scott όσο και τους συναδέλφους και τους μαθητές του να ξαναβρούν το πάθος τους και να βελτιώσουν το σχολείο τους.

Ομολογώ πως βλέποντας πως ο πρωταγωνιστής του «Here Comes the Boom» ήταν ο Kevin James, πρωταγωνιστής των «αριστουργημάτων» Ο Μπάτσος του Mall και Ζωολογικός Τύπος και πως την παραγωγή της ταινίας είχε αναλάβει η Happy Madison Productions του Adam Sandler, δεν περίμενα και πολλά από αυτό. Παρόλα αυτά, όμως, αν και σε καμία περίπτωση δεν είναι τέλειο ή καν πολύ καλό, το φιλμ είναι μια αρκετά διασκεδαστική ταινία.

Το «Here Comes the Boom» είναι στην ουσία δύο ταινίες σε μία: μία «αθλητική κωμωδία», με θέμα το MMA και μία «σχολική» ταινία σαν το Ένα Σχολείο Πολύ Ροκ ή το Ασυμβίβαστη Γενιά (τι θυμήθηκα τώρα). Όταν η ταινία ασχολείται με το MMA και τις προσπάθειες του Scott να βγαίνει απλά ζωντανός από το κάθε ρινγκ, βγάζει πολύ γέλιο. Επίσης, λόγω της αγάπης του Kevin James για το MMA αλλά και του γεγονότος ότι συμμετείχε κάποτε και σε πραγματικούς αγώνες, η ταινία περιέχει και μερικές πολύ καλογυρισμένες και ρεαλιστικές σκηνές με ΜΜΑ και είναι γεμάτη από cameos αθλητών αλλά και άλλων παραγόντων του χώρου, πράγμα που σίγουρα θα χαροποιήσει τους φαν του σπορ.

Όταν όμως η προσοχή της ταινίας φεύγει από τα ριγκ του MMA και στρέφεται στις σχολικές αίθουσες, τα πράγματα παίρνουν λίγο τη κάτω βόλτα. Το «Here Comes the Boom» δεν κάνει κάτι πρωτότυπο σε αυτόν τον τομέα και είναι γεμάτο από τα κλισέ των ταινιών του είδους. Με άλλα λόγια μας λέει μια ιστορία που την έχουν δει πάμπολλες φορές και το σενάριο πολλές φορές καταντάει προβλέψιμο.

Όσον αφορά τους ηθοποιούς, ο πολύ αδυνατισμένος Kevin James, παρά το βαρύ ποινικό μητρώο του, είναι πολύ αξιοπρεπής στον ρόλο του και βγάζει αρκετό γέλιο. Πολύ καλός είναι επίσης ο Henry Winkler, στον ρόλο του φίλου του. Την παράσταση πάντως κλέβει ο Bas Rutten, ένας πρώην αθλητής του MMA που παίζει τον ρόλο του προπονητή του Scott. Ο τύπος απλά πρέπει να πέρναγε πολύ καλά και να διασκέδαζε αφάνταστα στα γυρίσματα της ταινίας και αυτό πέρασε και στην ερμηνεία του. Προσωπικά, απογοητεύτηκα από τη Salma Hayek , της οποίας η ερμηνεία στον ρόλο της χαριτωμένης και καλόκαρδης νοσοκόμας του σχολείου, μου φάνηκε πολύ ψεύτικη και επιτηδευμένη.

Το «Here Comes the Boom» είναι μια ευχάριστη κωμωδία για να σκοτώσετε μιάμιση ώρα. Οι φαν του MMA πιστεύω θα το εκτιμήσουν αρκετά. Αν δεν υπήρχαν τα κλισέ και η κάπως προβλέψιμη πλοκή, θα ήταν ακόμη καλύτερο...

Βαθμολογία: 2.5/5 Stars2.5/5 Stars2,5/5 Stars (2.5/5)

(0 κακή | 1/5 Stars μέτρια | 2/5 Stars2/5 Stars ενδιαφέρουσα | 3/5 Stars3/5 Stars3/5 Stars καλή | 4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars πολύ καλή | 5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars αριστούργημα)

Θεόδωρος Μαρίνος


 
Αξιολόγηση: 3/10 - vasilis_g - Τρί 29 Ιαν 2013 - 00:48
Το επεξεργάστηκε ο/η vasilis_g συνολικά 5 φορές
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.