• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Κριτική από το Cine.gr


Dark Skies (2013)


Τρόμου | 95' | Απαραίτητη γονική συναίνεση
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: Dolby Digital
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.09 %
Αξιολόγηση: 4.80/104.80/104.80/104.80/104.80/10   (4.80/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Χαμηλή (Συμφωνία ψήφων > 75%)
- Υπότιτλος:

Με το που θα επιλεχτείς, ανήκεις σε αυτούς.

- Gallery: 

- Κριτική από το Cine.gr:


Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Το Dark Skies δανείζεται στοιχεία από κλασικές ταινίες του είδους, αλλά και του σινεμά φαντασίας και τρόμου γενικότερα. Αν λοιπόν απομονώσουμε σκηνές της ταινίας και τις δούμε ξεχωριστά, το πιθανότερο είναι να μείνουμε ικανοποιημένοι παρότι είναι αρκετά «κλισαρισμένες» (π.χ. κάποιος προσπαθεί να σπάσει την πόρτα ενώ όλη η οικογένεια βρίσκεται πίσω από αυτή ή η επιδρομή των πουλιών στο σπίτι). Όταν όμως βλέπουμε ότι τα πλάσματα που έχουν εισβάλει στο σπίτι είναι εξωγήινοι που μπαινοβγαίνουν όποτε κι όπως θέλουν, χωρίς να τα εντοπίζει το σύστημα συναγερμού και κινούνται απίστευτα γρήγορα, αρχίζει να σου την δίνει. Για πες ρε σεναριογράφε κι εσύ κυρ-σκηνοθέτα, για ποιο λόγο οι ρημαδοεξωγήινοι μπαινοβγαίνουν τόσα χρόνια όπως μας λες στη ζωή της οικογένειας και πειραματίζονται με όλα τα μέλη της, με σκοπό να απαγάγουν κάποια στιγμή ένα από αυτά, και δεν το κάνουν άμεσα; Και για ποιο, πάλι, λόγο πουλάνε τόσο μούρη και στο τέλος έρχονται με ό,τι εφέ έχουν (δυνατά φώτα, φασαρία, κρυφτό στα δωμάτια κλπ), για να κάνουν την περιβόητη απαγωγή, ενώ όλα μπορούσαν να `χαν γίνει αθόρυβα και γρήγορα; Τι σε ρωτάω τώρα θα μου πεις και τι σκάω και το ψάχνω τόσο και δεν σε αφήνω στην ησυχία σου και δεν λέω και καμιά καλή κουβέντα στο κάτω κάτω. Όλα τόσα χάλια ήταν;

Όχι. Είχε και καλά στοιχεία. Η Keri Russell είναι αρκετά καλή στον ρόλο της μάνας, ενώ και τα δύο πιτσιρίκια είναι αρκετά συμπαθητικά. Γενικά, η ατμόσφαιρα της ταινίας δεν είναι κακή και υπάρχει βέβαια κι ο J.K. Simmons για πολύ λίγο μέσα στην ταινία. Νομίζω αυτός ο άνθρωπος είναι από τους καλύτερους και πιο αδικημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Όσοι έχετε δει την τριλογία του Spider-Man, θα τον θυμάστε στον ρόλο του εκδότη της εφημερίδας που εργάζεται ο Πίτερ Πάρκερ, σε έναν τελείως διαφορετικό κι απολαυστικό ρόλο.

Το Dark Skies, λοιπόν, μπαίνει δυναμικά και προχωράει αρκετά καλά, αλλά στο τέλος δεν μπορείς να παραβλέψεις τα πολλά λάθη στην ιστορία του. Ίσως, με ένα διαφορετικό φινάλε να μας ικανοποιούσε παραπάνω.

Βαθμολογία: 2/5 Stars2/5 Stars (2/5)

(0 κακή | 1/5 Stars μέτρια | 2/5 Stars2/5 Stars ενδιαφέρουσα | 3/5 Stars3/5 Stars3/5 Stars καλή | 4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars4/5 Stars πολύ καλή | 5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars5/5 Stars αριστούργημα)

Νίκος Ρέντζος


 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.