• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Κριτική από το Cine.gr


Act of Violence (1948)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Φυγάς του Τρόμου

Νουάρ | 82'
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Αγγλικά - Γερμανικά
  Δημοτικότητα: n/a
Αξιολόγηση: n/a (<3 ψήφοι)
- Υπότιτλος:

Το ανθρωποκυνηγητό που καμία γυναίκα δεν μπορούσε να σταματήσει!

 

- Κριτική από το Cine.gr:


Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ένα σκοτεινό μυστικό από τον πόλεμο απειλεί να διαλύσει την οικογενειακή ευτυχία του Van Heflin. Αυτό εμφανίζεται με την μορφή του κουτσού Robert Ryan, ο οποίος διαψάει για εκδίκηση. Ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό ξεκινάει καθώς ο Heflin έχει λερωμένη τη φωλιά του. Στην προσπάθειά του να κρυφτεί, μπλέκει και με τον κόσμο της νύχτας, που εποφθαλμιά την πολύ καλή οικονομική του κατάσταση με το πρόσχημα να τον βοηθήσουν να βγάλει απ` τη μέση τον Ryan.

Ένα από τα πιο δυνατά film-noir της εποχής. Γυρισμένο το 1948, το Act of Violence αποτελεί άλλη μια δυνατή σκηνοθετική στιγμή του Fred Zinnemann. Μια ταινία γύρω από τις ενοχές και τα τραύματα του Β` Παγκοσμίου πολέμου, από έναν άνθρωπο που έχασε τους γονείς του στον πόλεμο. Πλήθος κρυφών μηνυμάτων και υπονοούμενων υποβόσκουν στην ταινία που, αφού τη δείτε, αξίζει να ρίξετε μια ανάγνωση στο κείμενο του achilles! Και η τελική σκηνή στο σταθμό του τρένου φέρνει κατευθείαν στο μυαλό το μεταγενέστερο High Noon!

Ζήσης Μπαρτζώκας (5Χ5 on Cult by Zisis: Noir Month Revisited #2) 
Act Of Violence (1948) - kprncs - Σάβ 28 Νοε 2015 - 01:11
ΣΧΟΛΙΟ του ΚΓΠ στο [http://www.cine.gr/film.asp?id=718291&page=4]
Act Of Violence (1948)
ΠΛΟΚΗ: Ο Frank Enley (Van Heflin) ζει με την γυναίκα του και το παιδί του σε μια μικρή πόλη της Καλιφόρνια, στην οποία μετακόμισαν ξαφνικά από τις Συρακούσες της Ν Υόρκης, λίγο μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου και την αποστράτευση του από την Αεροπορία. Η γυναίκα του Edith (Janet Leigh) ποτέ δεν  κατάλαβε γιατί έφυγαν, έτσι ξαφνικά, αφήνοντας τους συγγενείς και φίλους τους.
Το παρελθόν όμως του Frank είναι βρομερό, καθώς ήταν χαφιές των Ναζί στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης που πέρασε το τελευταίο διάστημα πριν το τέλος του πολέμου. Η προδoσία του, που ο Frank θεωρούσε μόνο ένα μεγάλο λάθος του, στοίχισε την ζωή σε πολλούς φυλακισμένους αξιωματικούς. Ο Joe Parkson (Robert Ryan), ένας από αυτούς που βασανίστηκε εξ αιτίας της προδοσίας του Frank, τον κυνηγάει για να τον σκοτώσει. Ο Φρανκ βρίσκει, έναντι αμοιβής, προστασία από ένα απατεώνα δικηγόρο και τον πιστολά του.
Ο Joe του την έχει στημένη στον Σταθμό, εκεί όμως βρίσκεται και ο "σωματοφύλακας" πιστολάς...
ΚΡΙΤΙΚΗ: Δραματική ταινία για μία από τις σκοτεινές ιστορίες της κτηνωδίας των Γερμανικών στρατοπέδων, οπου η ζωή κάποιου μπορεί να ήταν μόνο σε βάρος της ζωής των υπολοίπων. Η εκδίκηση είναι μία ισχυρή ανθρώπινη παρόρμηση και το έργο ανιχνεύει τα όρια της εκδικητικότητας, από την μια, αλλά και την ανθρώπινη ανάγκη του να ξεχάσει κανείς το παρελθόν και να προχωρήσει εμπρός...
Εξαιρετική η ερμηνεία του Robert Ryan σε αυτό το σκοτεινό έργο του Fred Zinnermann. [Κώστας ΚΓΠ 25112015][ΚώσταςΚΓΠ20210526](8/10)
Το επεξεργάστηκε ο/η kprncs συνολικά 4 φορές
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.