• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Κριτική από το Cine.gr


House of Strangers (1949)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Το Σπίτι των Ξένων

Νουάρ | 101'
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Αγγλικά - Ιταλικά
  Δημοτικότητα: 0.04 %
Αξιολόγηση: n/a (<3 ψήφοι)
 

- Κριτική από το Cine.gr:


Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η προσπάθεια ενός νεαρού δικηγόρου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες της τράπεζας του πλούσιου αλλά δύστροπου ιταλο-αμερικανού πατέρα του και την αδιαφορία (πες και αχαριστία) των τριών αδερφών του που δουλεύουν επίσης στην τράπεζα για ψίχουλα. Έτσι θα βρεθεί αυτός στη φυλακή, και όταν βγει θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη «νέα τάξη πραγμάτων» η οποία δεν το συμπεριλαμβάνει. Μέσα από ένα μεγάλο φλάσμπακ, παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα τα οποία έφεραν την οικογένεια σε διάλυση, αλλά και το πώς ο σκληρός δικηγόρος δάγκωσε τη λαμαρίνα για μια πολύ ανεξάρτητη γυναίκα.

Ο καρατερίστας Richard Conte ξεχωρίζει στην ταινία House of Strangers σε έναν από τους ελάχιστους αξιομνημόνευτους πρωταγωνιστικούς του ρόλους, έχοντας στο πλευρό του τον μεγάλο Edward G. Robinson και την Susan Hayward ως μοιραία με-τα-όλα-της γυναίκα! Πρόκειται για την πρώτη μεταφορά του βιβλίου I`ll Never Go There Any More του Jerome Weidman, το οποίο ξαναμεταφέρθηκε στο σινεμά άλλες δύο(!) φορές. Χωρίς να έχω δει την τρίτη εκδοχή, The Big Show, θα προτιμήσω τελικά την γουέστερν εκδοχή που είχαμε παρουσιάσει και παλιότερα, τη Σπασμένη Λόγχη. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη εδώ συναντάμε τον Joseph L. Mankiewicz σε ευπρεπή και πολύ καλή σκηνοθεσία, ένα χρόνο πριν τα δώσει όλα... για την Εύα.


Ζήσης Μπαρτζώκας (5Χ5 on Cult by Zisis: Noir Month Revisited #3)


 
House of Strangers (1949) - kprncs - Δευ 04 Μαϊ 2015 - 14:41
ΣΧΟΛΙO του ΚΓΠ στο [http://www.cine.gr/film.asp?id=718309&page=4]
House of Strangers (1949)
ΠΛΟΚΗ: Ο Ιταλοαμερικανός Gino Moretti (Edward Robinson) έχει κτίσει την τράπεζα του στην Νέα Υόρκη του 1932, στηριζόμενος στην σκληρή δουλειά, αλλά και τον ανεύθυνο και αυταρχικό τροπο λειτουργιας της.
Ακόμα και τα 4 παιδιά του, που δουλεύουν στην τράπεζα, τα μεταχειρίζεται σαν υπαλλήλους και τους κατσαδιάζει καθημερινά. Τον μόνο, που ξεχωρίζει, είναι ο Μαξ (Richard Konte), αλλά και αυτός γενικά στηρίζει τον πατερα του.
Σε κάποια στιγμή οι ομοσπονδιακές αρχές κλείνουν την τράπεζα για σοβαρά παραπτώματα και ο Μαξ, προσπαθώντας να βοηθήσει τον πατέρα του, βρίσκεται μπλεγμένος για δωροδοκία ενόρκου και μπαίνει φυλακή (ενώ τα αδέλφια του κάνουν, πως δεν ξέρουν...).
Η μονη σκέψη, που τον συντηρεί είναι η εκδίκηση.
Όταν αποφυλακίζεται θα χυθεί αδελφικό αίμα -βασισμένος στο μίσος που του μετέδωσε ο πατέρας του- η, θα ξανάπιάσει την ζωή του γυρνώντας το άλλο μάγουλο?
ΚΡΙΤΙΚΗ: Ο Edward Robinson ερμήνευσε χαρακτήρες από πολλές εθνικότητες στην καριέρα του. Στο "House of Strangers" δίνει μια συγκλονιστική ερμηνεία ενός Ιταλού μετανάστη, που έπιασε την "καλή" στις ΗΠΑ, μέσα από την σκληρή δουλειά και την οξυδέρκεια του. Ο Konte, επίσης, ερμηνεύει εξαιρετικά τον συνετό, σοβαρό δικηγόρο Μαξ με τις ενοχές του, τα πάθη και τους έρωτες του με την όμορφη Irene (Susan Hayward).
Αξιοπρόσεχτη ταινία απο κάθε άποψη, κοινωνική, εθνολογική, ακόμα και επιχειρηματική.[Κώστας ΚΓΠ 04052015][ΚώσταςΚΓΠ20022017][Κώστας ΚΓΠ20210119](8/10).
Το επεξεργάστηκε ο/η kprncs συνολικά 3 φορές
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.