• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Γενικές Πληροφορίες


Campanadas a Medianoche (1965)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Οι Καμπάνες του Μεσονυχτίου
- Γνωστό και ως:
Chimes at Midnight
Falstaff: Οι Καμπάνες του Μεσονυχτίου

Σάτιρα | 113' | Ακατάλληλο κάτω των 15
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.07 %
Αξιολόγηση: 6.00/106.00/106.00/106.00/106.00/106.00/10   (6.00/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Χαμηλή (Συμφωνία ψήφων > 75%)
- Gallery: 

- Συντελεστές :

Orson WellesΗθοποιός ....Σερ John Falstaff 

Keith BaxterΗθοποιός ....πρίγκιπας Hal 

John GielgudΗθοποιός ....βασιλιάς Henry IV 

Jeanne MoreauΗθοποιός ....Doll Tearsheet 

Margaret RutherfordΗθοποιός ....Nell Quickly 

William ShakespeareΣυγγραφέας ....θεατρικά 

 Raphael HolinshedΣυγγραφέας ....βιβλίο 

Orson WellesΣκηνοθετης   

Orson WellesΣεναριογράφος    
Chimes at Midnight (1965) - kprncs - Τρί 19 Ιαν 2016 - 20:59
ΣΧΟΛΙΟ του ΚΓΠ στο [http://www.cine.gr/film.asp?id=2172]
Chimes at Midnight (1965)
ΠΛΟΚΗ: Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Hal (Keith Baxter), ο οποίος μετέπειτα έγινε ο Βασιλιάς Ερρίκος V, γιος του Βασιλιά Ερρίκου Δ` (Sir John Gielgud), συναναστρέφεται με τον ψευτο-παλληκαρά, έκλυτο, Sir John Falstaff (Orson Welles), έναν γέρο-απατεώνα, γλεντζέ, μεθύστακα και τρακαδόρο, με τον οποίον συχνάζουν σε καταγώγια και πορνεία στο Λονδίνο.
Οταν η εξουσία του Βασιλιά Ερρίκου Δ, όμως, απειληθεί από τους άσπονδους εχθρούς του -που ήταν και ξαδέλφια του- ο νεαρός Hal θα επιστρέψει για να συγκρουστεί με τους δολοπλόκους συγγενείς του και να τους κατατροπώσει στην μάχη. Ο Βασιλιάς Ερρίκος Δ πεθαίνει λίγο μετά και ο Hal ανακηρύσσεται Βασιλιάς.
Τότε, θα συγκρουστεί με τον Falstaff, θα τον ταπεινώσει, θα τον απαρνηθεί και θα τον φυλακίσει. Αναγνωρίζοντας το λάθος του, θα διατάξει να απελευθερωθεί.,
ΚΡΙΤΙΚΗ: Η ταινία είναι μία υπέροχη μεσαιωνική παράσταση, με εξαιρετικούς σεξπηρικούς ηθοποιούς (οπως ο περίφημος Sir John Gielgud), θαυμάσια σκηνικά και κάποιες από τις καλύτερες, βιαιότερες και ρεαλιστικότερες μεσαιωνικές μάχες με σπαθιά, τόξα, τσεκούρια και πανοπλίες, που έχουν γυριστεί ποτέ, σε σκηνοθεσία του γιγαντιαίου Welles! Οι διάλογοι του έργου είναι, πάντως, σύνθετοι, γεμάτοι νοήματα και κάπου κάνουν την παρακολούθηση δύσκολη.
Λαγνεία, αμετροέπεια, μίσος και εξουσία ανακατεύονται και συγκρούονται σε αυτό το σπουδαίο έργο, αποδεικνύοντας την αγνωμοσύνη και την κακία που μας διακατέχει ως ανθρώπους...
Επειδή ο Falstaff ποτέ δεν υπήρξε "αυτόνομο" θεατρικό έργο του Σεξσπηρ (ουσιαστικά ο χαρακτήρας του αποτέλεσε μία συρραφή από τα 3 έργα του Βάρδου στα οποία εμφανίζεται, δηλ. Henry IV-Μέρος 1ο, Henry IV-Μέρος 2ο και "The Merry Wives of Windsor") μένουμε με την απορία του μεγαλείου της συγγραφής και σύνθεσης ενός, ας πούμε, "ιμιτασιόν" σεξπηρικού έργου από τον Welles!
Το έχω ξαναπεί πολλές φορές, ας μου επιτραπεί ακόμα μία: Το Σκηνοθετικό Πάνθεον περιέχει λίγα ονόματα. Του Orson Welles σίγουρα φιγουράρει στην πρώτη θέση...[Κώστας ΚΓΠ 19012016][ΚώσταςΚΓΠ16112016][ΚώσταςΚΓΠ20210224](9/10)
Το επεξεργάστηκε ο/η kprncs συνολικά 2 φορές
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.