• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Γενικές Πληροφορίες


Cloak and Dagger (1946)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Μανδύας και Στιλέτο
- Γνωστό και ως:
Δόκτωρ Τζέσπερ: Ο Ατομικός Κατάσκοπος
Ο Κατάσκοπος των 2 Ηπείρων

Κατασκοπική | 106' | Κατάλληλο, επιθυμητή γονική συναίνεση
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Αγγλικά - Γερμανικά - Ιταλικά
  Δημοτικότητα: 0.10 %
Αξιολόγηση: n/a (<3 ψήφοι)
- Υπότιτλος:

Η στιγμή που ερωτεύτηκε ήταν η στιγμή του μεγαλύτερου του κινδύνου!

- Gallery: 

- Συντελεστές :

Gary CooperΗθοποιός ....καθηγητής Alvah Jesper 

Robert AldaΗθοποιός ....Pinkie 

Lilli PalmerΗθοποιός ....Gina 

Vladimir SokoloffΗθοποιός ....Polda 

J. Edward BrombergΗθοποιός ....Trenk 

Fritz LangΣκηνοθετης   

Albert MaltzΣεναριογράφος   

Ring Lardner Jr.Σεναριογράφος   

 Boris IngsterΣεναριογράφος   

 John Larkin (II)Σεναριογράφος    
Cloak and Dagger (1946) - kprncs - Πεμ 04 Ιουν 2015 - 19:35
ΣΧΟΛΙΟ του ΚΓΠ στο [http://www.cine.gr/film.asp?id=714403&page=4
Cloak and Dagger (1946)
ΠΛΟΚΗ: Ο Β Παγκόσμιος προχωρά και η OSS μαθαίνει για τις τεράστιες κινήσεις φορτίων ουρανίου, που κάνουν οι Γερμανοί, προετοιμαζόμενοι για την μαζική κατασκευή ατομικών βομβών. Τότε ζητούν από τον καλοκάγαθο καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής Alvah Jesper (Gary Cooper) να τους βοηθήσει, ερχόμενος σε επαφή με μία Γερμανίδα επιστήμονα, που μάλλον ήθελε να την κοπανίσει από τον Ναζιστικό παράδεισο. Ο καθηγητής πηγαίνει στην Ελβετία για να την συναντήσει και εκεί ξεσπά ο πόλεμος των ...πρακτόρων.
Ο καλός καθηγητής συνεχίζει την πορεία του στην Ιταλία για να απελευθερώσει έναν Ιταλό πυρηνικό φυσικό από τα νύχια των Ναζί, μπλέκεται με την Αντίσταση, ερωτεύεται σφόδρα την όμορφη αντιστασιακιά Gina (Lilli Palmer) και -κατά τα γνωστά- της υπόσχεται να επιστρέψει ...μετά τον πόλεμο..(λέμε τώρα...).
Στο ενδιάμεσο τα πτώματα συσσωρεύονται και ο κύριος καθηγητής οπλοφορεί και ρίχνει ξύλο, οπου απαιτείται, με την δεινότητα εκπαιδευμένου πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών (...που δεν ήταν!).
ΚΡΙΤΙΚΗ: Αυτή η ταινία του μεγάλου σκηνοθέτη Fritz Lang φτιάχτηκε βασικά για να αποδώσει τιμές και εύσημα στην νεοσύστατη Αμερικανική Υπηρεσία Στρατιωτικών Πληροφοριών, OSS, η οποία ως γνωστόν αμέσως μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο μετονομάστηκε στην ευαγή και φιλανθρωπική ...CIA!
Σίγουρα όχι από τα καλύτερα έργα του μεγάλου δάσκαλου Fritz Lang, στο οποίο το μπερδεμένο σενάριο χάνει τον προανατολισμό του και γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα (στο Β Μέρος) σχεδόν "ρoμαντική ιστορία αγάπης", ενώ οι Ναζί είναι στο κατόπι τους και καταστρέφουν τα πάντα. Οπως και νά `χει το έργο δείχνει ακόμα μία φορά την βαθειά αντι-Ναζιστική θέση του Lang (οπως και στην "Και οι Δήμιοι Πεθαίνουν του 1943) και προβάλλει το σθένος ανθρώπων, που, όντας όμηροι κάτω των Ναζί, αντιδρούσαν στην εξάπλωση του Ναζισμού, οταν είχαν να διαλέξουν ανάμεσα στην ζωή τους και το ευρύτερο καλό... [Κώστας ΚΓΠ 04062015][ΚώσταςΚΓΠ20210708](6+/10)
Το επεξεργάστηκε ο/η kprncs συνολικά 3 φορές
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.