• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Γενικές Πληροφορίες


Lo Sceicco Bianco (1952)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Ο Λευκός Σεΐχης
- Γνωστό και ως:
The White Sheik

Κομεντί | 86' | Κατάλληλο, επιθυμητή γονική συναίνεση
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 01/04/2004
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Ιταλικά
  Δημοτικότητα: 0.01 %
Αξιολόγηση: n/a (<3 ψήφοι)

- Συντελεστές :

Alberto SordiΗθοποιός ....Fernando Rivoli 

Brunella BovoΗθοποιός ....Wanda Giardino Cavalli 

Leopoldo TriesteΗθοποιός ....Ivan Cavalli 

Giulietta MasinaΗθοποιός ....Cabiria 

 Lilia LandiΗθοποιός ....Felga 

Federico FelliniΣκηνοθετης   

Federico FelliniΣεναριογράφος   

Michelangelo AntonioniΣεναριογράφος   

Tullio PinelliΣεναριογράφος   

Ennio FlaianoΣεναριογράφος    
The White Sheik (1952) - kprncs - Πεμ 23 Ιουν 2016 - 19:14
ΣΧΟΛΙΟ του ΚΓΠ στο [http://www.cine.gr/film.asp?id=721148]
The White Sheik (1952)
ΠΛΟΚΗ: Ο Ivan Cavalli (Leopoldo Trieste), ένας σχολαστικός νοτιο-Ιταλός φτάνει με την σεμνή και παρθένα νεαρή γυναίκα του Wanda (Brunella Bovo) στην Ρώμη για τον μήνα του μέλιτος, τουρισμό, συνάντηση με σημαίνοντες συγγενείς του καi... ακροατήριο με τον Πάπα.
Φτάνοντας νωρίς το πρωί, ο Ivan παίρνει έναν υπνάκο, αλλά η Wanda ξεγλιστρά για να βρεί τα γραφεία του περιοδικού που διαβάζει ανελλιπώς: θέλει να βρεί τον "Λευκό Σείχη" (Alberto Sordi), τον όμορφο ήρωα του πιο δημοφιλούς φωτορομάντζου του περιοδικού.
Χωρίς να το πολυκαταλάβει, όμως, ακολουθώντας τους ηθοποιούς, καταλήγει μακριά από τη Ρώμη, χαμένη στον κόσμο της, έχοντας ξεχάσει τις συζυγικές της υποχρεώσεις και ...φλερτάροντας με τον Λευκό Σείχη.
Ο τρελαμένος από τη αγωνία Ιβάν την καλύπτει στους συγγενείς του αναρωτιούνται που βρίσκεται, υποστηρίζοντας ότι είναι άρρωστη.
Εκείνο το βράδυ, καθώς περιπλανιώνται μόνοι στα σοκάκια της Ρώμης, ο καθένας με τον πόνο του και τους φόβους του, οι σκέψεις τους γυρνάνε από το κακό στο χειρότερο. ...
Μπορούν τα πράγματα να διορθωθούν ή έφτασε το απρόσμενο και αμετάκλητο τέλος του γάμου τους και η πλήρης ηθική απαξίωση του Ivan στα μάτια των συγγενών του;
ΚΡΙΤΙΚΗ: Η ταινία αποτελεί μία ρεαλιστική παρουσίαση των ηθών των ανθρώπων του Νότου της Ιταλίας, στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρ στις αρχές της δεκαετίας του 1950.
Η άτεγκτη ηθική των ανδρών, η κατώτερη κοινωνική θέση της γυναίκας και η απαίτηση του σεβασμού του ¨ονόματος" του άνδρα είναι τα βασικά ταμπού, που σκιαγραφούνται από τον εικονοκλαστικό φακό του Federico Fellini στο ανατρεπτικό -για την εποχή- σενάριο του MIchelangelo Antonioni...
Η ταινία έχει πάντως το happy-end αλά Ιταλικά, όταν φτάνοντας στο τέλος, όλοι αναγνωρίζουν τις ευθύνες που τους αντιστοιχούν και ξεπερνούν τα εμπόδια για να συνεχίσουν την ζωή τους...[ΚώσταςΚΓΠ23062016](7/10)
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.