• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Γενικές Πληροφορίες


Silent Running (1972)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Περιπέτεια στο Διάστημα

Επιστημονικής Φαντασίας | 89' | Κατάλληλο, επιθυμητή γονική συναίνεση
Ημερομηνία κυκλοφορίας BluRay: 24/8/2015
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: (Dolby) Stereo
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.01 %
Αξιολόγηση: 6.00/106.00/106.00/106.00/106.00/106.00/10   (6.00/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Χαμηλή (Συμφωνία ψήφων > 75%)
- Υπότιτλος:

Η τελευταία μάχη της Γης θα δοθεί στο διάστημα.

- Gallery: 

- Συντελεστές :

Bruce DernΗθοποιός ....Freeman Lowell 

Cliff PottsΗθοποιός ....John Keenan 

Ron RifkinΗθοποιός ....Marty Barker 

Jesse VintΗθοποιός ....Andy Wolf 

Joseph CampanellaΗθοποιός ....Neal (φωνή) 

Douglas TrumbullΣκηνοθετης   

 Deric WashburnΣεναριογράφος   

Michael CiminoΣεναριογράφος   

 Steven BochcoΣεναριογράφος    
Silent Running (1972) - kprncs - Δευ 31 Μαρ 2014 - 19:22
Eνα τεράστιο διαστημόπλοιο μεταφέρει μια από τις τελευταίες οάσεις πρασίνου στο σύμπαν, θερμοκήπια σε στυλ Κιβωτού του Νώε, με πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας, δεδομένου ότι στη Γη δεν υπάρχουν πλέον δάση και το φυσικό περιβάλλον έχει καταστραφεί. Ο Bruce Dern είναι ο φροντιστής του θερμοκηπίου και, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους του αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα που έχει η διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς της Γης. Έλα όμως που οι ανώτεροί του δεν συμφωνούν, διατάζοντας την καταστροφή των θερμοκηπίων για να χρησιμοποιηθούν τα διαστημόπλοια για εμπορικούς σκοπούς.
Εξωφρενική ταινία του 1972, που αντικατοπτρίζει το πνεύμα των hippies που εκείνη την εποχή ουσιαστικά είχαν καταλάβει την Καλιφόρνια και την Αμερική και επηρρέαζαν τον κόσμο όλο. Ο αστροναύτης Lowell (Bruce Dern) αντιτίθεται σφόδρα λοιπονν στην εντολή των ανωτέρων του να καταστρέψει το δάσος που έχει φτιάξει στον διαστημικό σταθμό και αποφασίζει να πάει κόντρα στις διαταγές και να προστατεύσει το θερμοκήπιο ακόμα και με τη ζωή του...ως το σημείο να σκοτώσει και τους συναδέλφους τους, που δεν συμμερίζονταν την ενασχόληση του με το πράσινο και την... υγιεινή τροφή. 
Η ταινία έχει εξαιρετικά φτωχά τεχνικά μέσα και τα εφέ της είναι πρωτόγονα (μη ξεχνάμε ότι το 1968 είχε βγεί το 2001: A Space Odyssey του μεγάλου Kubrick, του οποίου η αρτιότητα αποτέλεσε και το βάθρο ανάπτυξης της κινηματογραφίας του Sci-Fi. Αρα, η φτώχεια των εφέ αυτού του έργου δεν δικαιολογείται με τίποτα..
Μου κάνουν 4 πράγματα μεγάλη απορία: (1) Πως ο Trumbull δέχτηκε να γυρίσει αυτή την μπαρούφα, ίσως να τον "επεισε" το γεγονός ότι η ταινία είχε σημαντικότατο προυπολογισμό 1,1 εκ$ και του είχαν δώσει μεγάλη σκηνοθετική ελευθερία (2) πως ο καλός Dern (που τον θαυμάσαμε στις αρχές του 2014 στο υπέροχο και ανθρώπινο Nebraska του σχεδον συμπατριώτη μας Alexander Pane) πήρε μέρος σε τέτοια ταινία (εκτός αν συμφωνούσε με τις ιδεολογικές του τοποθετήσεις ή έπρεπε οπωσδήποτε να πληρώσει το νοίκι...), (3) πως ο Μαικλ Cimino, σκηνοθέτης του εκπληκτικού "Ελαφοκυνηγου" έγραψε αυτό το σενάριο και (4) το τελευταίο και σοβαρότερο, πως η Universal Pictures (εταιρεία του μεγάλου Αμερικάνικου κεφαλαίου) χρηματοδότησε αυτή την ψευτο-αναρχική, ψευτο-αντι-Αμερικανική, χίπικη ταινία για γενική κυκλοφορία...
[ΚΓΠ cprig 31/3/2014]
ΥΓ: Οπως και να έχει, θα πρότεινα να δείτε την ταινία για μία "εναλλακτική" άποψη στις διαστημικές Αμερικανικές ταινίες. Πολύ καλός, ήρεμος, ανθρώπινος και γλυκομίλητος ο Dern, αδιάφοροι οι άλλοι ηθοποιοί.
Το επεξεργάστηκε ο/η kprncs συνολικά 2 φορές
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.