• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Γενικές Πληροφορίες


Sweet Smell of Success (1957)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Σκοτεινοί Δολοφόνοι

Νουάρ | 96' | Κατάλληλο, επιθυμητή γονική συναίνεση
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Ήχος: Mono
Γλώσσα: Αγγλικά
Δημοτικότητα: 0.04 %
Αξιολόγηση: 7.00/107.00/107.00/107.00/107.00/107.00/107.00/10   (7.00/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Μέση (Συμφωνία ψήφων μεταξύ 50 και 75%)
- Υπότιτλος:

Προσέξτε αυτούς τους «κύριους» του τύπου!

- Gallery: 

- Συντελεστές :

Burt LancasterΗθοποιός ....JJ Hunsecker 

Tony CurtisΗθοποιός ....Sidney Falco 

Susan HarrisonΗθοποιός ....Susan Hunsecker 

Martin MilnerΗθοποιός ....Steve Dallas 

Sam LeveneΗθοποιός ....Frank D`Angelo 

Ernest LehmanΣυγγραφέας ....νουβέλα 

Alexander MackendrickΣκηνοθετης   

Clifford OdetsΣεναριογράφος   

Ernest LehmanΣεναριογράφος   

Alexander MackendrickΣεναριογράφος    
SWEET SMELL OF SUCCESS (1957) - kprncs - Κυρ 30 Μαϊ 2021 - 18:51
ΣΧΟΛΙΟ του ΚΓΠ στο [https://www.cine.gr/film.asp?id=709252&page=4]
SWEET SMELL OF SUCCESS (1957)
ΠΛΟΚΗ: Ο J J Hunsecker (Burt Lancaster), ενας δυνατός αρθρογράφος εφημερίδων στη Νέα Υόρκη, είναι αποφασισμένος να αποτρέψει την αδελφή του Suzan (Suzan Harrison), που υπεραγαπά αρρωστημένα και... αμφισβητήσιμα, να παντρευτεί τον Steve Dallas (Martin Millner), έναν νεαρό, άφραγκο, μουσικό τζαζ.
Για να τα καταφέρει, χωρίς να εκτεθεί, χρησιμοποιεί κρυφά τον Sidney Falco (Tony Curtis), έναν αδίστακτο ατζέντη, για να διαλύσει την υπόθεση με κάθε δυνατό τρόπο.
ΚΡΙΤΙΚΗ: Όλοι ξέρουν τον J.J. τον περίφημο αρθρογράφο, του οποίου το κουτσομπολιό είναι ευαγγέλιο σε εξήντα εκατομμύρια αναγνώστες! Ξέρουν το δηλητήριο που κατεβάζει μπορεί να φτιάξει ή να καταστρέψει φήμες και περιουσίες...
Αυτό που είναι δύσκολο, όμως, να καταννοήσει στην αρχή ο θεατής, είναι γιατί ο ισχυρός και απεχθής αρθρογράφος, JJ Hunsecker, που τόσο περιφρονεί τον ατζέντη Falco, ανέχεται την παρουσία του. Στην εξέλιξη, φαίνεται ότι αυτό ήταν, όχι τόσο για τα περιστασιακά σκανδαλολογήματα, που του έδινε ο Falco, αλλά γιατί ο Falco μπορούσε να χειραγωγηθεί ώστε να εκτελέσει τις βρώμικες δουλειές του (βρώμικου...) JJ. Υπάρχουν κι άλλοι χαρακτήρες στην ταινία, όπως η αδερφή του JJ, Suzan, και ο φίλος της Dallas, οι δύο απελπισμένοι εραστές, αλλά είναι όλοι πιόνια στον χορό των ελεφάντων, καθώς οι JJ και του Falco χαράζουν την μνήμη των θεατών με τις προσωπικότητές τους και τις ερμηνείες τους.
Η ατάκα του έργου, είναι εκεί, που μια πεταλουδίτσα διηγείται στον Falco την ερωτική περιπέτεια της με ένα δημοσιογράφο στο σπίτι του, και ο Falco την ρωτά: "#161..... Πού ήταν η σύζυγός του;" για να εισπράξει την απάντηση: #161...Δεν ξέρω. Έχει μεγάλο διαμέρισμα..."!.
Η ταινία δεν ήταν μεγάλη εμπορική επιτυχία, χωρίς ούτε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ. Με την πάροδο, όμως των δεκαετιών, το έργο απέκτησε την δικαιωματική θέση του ανάμεσα στις μεγάλες δημιουργίες της 7ης Τέχνης.
Οι ερμηνείες των δύο πρωγταγωνιστών είναι συγκλονιστικές και η εξέλιξη ρεαλιστική, το δε τέλος της ταινίας, δίκαιο, για όλους!
Αριστούργημα! [ΚώσταςΚΓΠ20210530](9/10)
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.