• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½ - οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½ οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½


- EοΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½, οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½:

Αγγελόπουλος, Θόδωρος


- οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½: AοΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½
- HοΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½ οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½: 17 Απριλίου 1935
- οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½ οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½: Αθήνα
- HοΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½ οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½: 24 Ιανουαρίου 2012
- οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½: 167 cm.
- οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½: Οικονομοπούλου, Φοίβη

- οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½:


Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος είναι ένας μοναδικός δημιουργός του σύγχρονου κινηματογράφου. Εγκαταλείποντας τη γνωστή " ομάδα του Παρισιού" γύρω στη δεκαετία του εξήντα, αυτονομήθηκε γρήγορα για να διαγράψει μια λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο σαν ένας απο τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του αιώνα μας.

Αν και κατηγορήθηκε για έλλειψη ελληνικότητας ο ίδιος σαν άνθρωπος έχει μια μυστηριακή σχέση με την Ελλάδα. Το οτι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα δεν τον εμπόδισε να ταξιδέψει στην εγκαταλελειμμένη επαρχία της Ελλάδας και να κάνει τέχνη την εγκατάλειψη.

Τα πρώτα βηματά του έγιναν με την ταινία του Η Εκπομπή το 1968, ενω με την Αναπαράσταση το 1970 θα προχωρήσει την κινηματογραφική του γλώσσα. Τις τεχνικές του γυρίσματος των ταινιών του, με τα μεγάλα πανοραμικ και τα τραβελινγκ, μας δείχνουν οι ταινίες του ο Θίασος, οι Κηνυγοί, ο Μελλισοκόμος. Ο Αγγελόπουλος θα επινοήσει την τεχνική να ανακυκλώνει και να αναδημιουργεί τα υλικά και τα θέματά του. Με το πνεύμα αυτό θα μπει στην δεκαετία του ογδόντα και θα πραγματευτεί την ταινία ο Μεγαλέξαντρος.

Ο Αγγελόπουλος είναι απο τους λίγους δημιουργούς που καταφέρνει να αποτυπώνει το σφυγμό της ζωής και να προκαταλαμβάνει την εποχή του, όπως άλλωστε έδειξε με τα τρία τελευταία έργα του, το Μετέωρο βήμα του πελαργού, το βλέμα του Οδυσσέα και το μια Αιωνιότητα και μια μέρα, με το οποίο κέρδισε και το χρυσό φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών.

Τελικά ο Θόδωρος Αγγελόπουλος είναι απο αυτούς τους σκηνοθέτες που ποτέ δεν σταματούν να εξελίσσονται στον χώρο των απαιτήσεων, που λέγεται κινηματογράφος. Άλλωστε είναι αυτό το στοιχείο που τον έχει φέρει σε σημείο να κατατάσσεται ανάμεσα στους πιο μεγάλους σκηνοθέτες.Καλλιοπη Δαλακλειδη


 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.