• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Συντελεστές - Διάφορες Πληροφορίες


- Eπώνυμο, Όνομα:

Bettany, Paul


- Φύλο: Aνδρας
- Hμερομηνία Γέννησης: 27 Μαϊου 1971
- Τόπος Γέννησης: London, England, UK
- Ύψος: 192 cm.
- Σύζυγος: Connelly, Jennifer


- Βιογραφία:


Παρασκευή 14 Απριλίου 2006

Ερ. Ποιόν χαρακτήρα υποδύεστε στην ταινία Firewall?

Paul Bettany: Υποδύομαι έναν άντρα με το όνομα Bill Cox, ο οποίος αρχικά μάλλον υπήρξε στρατιώτης, στη συνέχεια μισθοφόρος και μόλις τελείωσε η καριέρα του εξελίχθηκε σε απαγωγέα. Έτσι, αρπάζει την οικογένεια του Harrison Ford και τον αναγκάζει να τον βοηθήσει να κλέψει 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ερ. Σε ποιο είδος ταινιών θα λέγατε ότι ανήκει η ταινία?

P.B.: Νομίζω ότι ανήκει στο είδος των θρίλερ. Με στοιχεία δράσης. Το να δουλεύεις αυτό το είδος είναι πολύ ενδιαφέρον. Δεν το είχα ξανακάνει. Είναι πολύ οριοθετημένο, κάθε μέρα έρχεσαι στην δουλειά και είναι εντελώς ξεκάθαρο το τι πρέπει να κάνεις. Πρέπει να τρομοκρατήσεις (γέλια). Έτσι λοιπόν, ήταν πραγματικά διασκεδαστικό το να συμμετέχω σε μία τέτοια ταινία.

Ερ. Ήταν διασκεδαστικό να υποδύεστε έναν κακό?

P.B.: Ναι. Έχει πλάκα να μπορείς να αφήνεις την ηθική σου έξω από την πόρτα. Δηλαδή, ειλικρινά, «θέλω 100 εκατομμύρια δολάρια» (γέλια). Μου αρέσει η ιδέα. Υπάρχουν βέβαια και εμπόδια στον δρόμο μου, τα οποία είναι ότι δεν θέλω να κάνω κακό σε κανένα και φυσικά δεν θέλω να πάω και φυλακή. Οπότε, αν μπορείς να αφήσεις αυτές τις έννοιες έξω από την πόρτα, μπορείς απλώς να κάνεις το α ή β πράγμα και να είσαι και πολύ επαγγελματίας προκειμένου να πάρεις αυτό που θέλεις, και είχε πλάκα να το κάνεις αυτό για 10 ώρες την ημέρα.

Ερ. Πως βρήκες τον Harrison Ford ως αντίπαλό σου στο φιλμ?

P.B.: Είναι ο καλύτερος. Ήταν εκπληκτική εμπειρία το να δουλεύεις μαζί του τόσο στενά. Και είναι απολαυστικός στην παρέα. Αξιαγάπητος.

Ερ. Τι είδους κακός είναι ο Cox? Είναι ψυχωτικός?

P.B.: Νομίζω ότι αντιμετωπίζει τον εαυτό του ως επιχειρηματία και συνάπτει μία συμφωνία που είναι απλή: "η κατάσταση έχει ως εξής, είμαι στο σπίτι σου με άντρες που οπλοφορούν και δεν σκοπεύω να πειράξω την οικογένειά σου αν με βοηθήσεις να κλέψω 100 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά αν μου προκαλέσεις προβλήματα, τότε θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε. Και ίσως δηλητηριάσω τον γιο σου. Αλλά όσο κάνεις αυτό που λέω όλα θα είναι μία χαρά". Οπότε δε νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να τον καταλάβεις. Δεν μπαίνει στην διαδικασία να κάνει κακό ή να φοβίσει κάποιον αν δεν είναι απαραίτητο. Όλα αυτά χωρίς στοιχεία. Οπότε, ξέρετε, είναι απλώς μία μηχανή που κινείται προς τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ερ. Πως ήταν να δουλεύτε με την Virginia?

P.B.: Είχα πολύ μικρή επαφή με την Virginia. Δυστυχώς είχα μόνο δύο σκηνές μαζί της. Αυτό που με εντυπωσίασε στην Virginia σαν ηθοποιό είναι ότι ακόμη και μετά που τελείωνε το γύρισμα συνέχιζε να συμπεριφέρεται σαν μητέρα αυτών των παιδιών. Σκέφτηκα ότι αυτό ήταν μία πολύ έξυπνη και χρήσιμη κίνηση από μέρους της, σ’ ότι αφορά την σκιαγράφηση του χαρακτήρα της.Και επιπλέον προστάτευε αυτά τα παιδιά γιατί το περιβάλλον των γυρισμάτων ενός φιλμ μπορεί να είναι ένα πολύ ενήλικο περιβάλλον. Πολύ τραχιά γλώσσα και δεν το ανεχόταν με τίποτε αυτό.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Village Films για την παραχώρηση της συνέντευξης.

Μετάφραση - Επιμέλεια: Άλκηστις Χαρσούλη
(Cineντευξη)


 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.