• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22315
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Ταινίες - Αξιολόγηση


Suspiria (1977)

- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Σουσπίρια
- Γνωστό και ως:
Dario Argento`s Suspiria

Τρόμου | 97' | Ακατάλληλο κάτω των 15
Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD: 20/09/2002
Χρώμα: Έγχρωμο
Ήχος: (Dolby) Stereo
Γλώσσα: Ιταλικά - Αγγλικά - Ρωσικά - Γερμανικά
Δημοτικότητα: 0.71 %
Αξιολόγηση: 8.12/108.12/108.12/108.12/108.12/108.12/108.12/108.12/108.12/10   (8.12/10)
Aντιφατικότητα ψήφων: Μέση (Συμφωνία ψήφων μεταξύ 50 και 75%)
- Υπότιτλος:

Το μόνο πιο τρομακτικό πράγμα από τα τελευταία 12 λεπτά του έργου, είναι τα πρώτα 92.

 


Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να αξιολογήσετε την ταινία. 
Suspiria (1977) - horrormovies.gr - Τρί 03 Ιουν 2014 - 21:12
Όλο χωρίς δεύτερη σκέψη! Μιλάμε για κλασικό φιλμ τρόμου!

 
<Χωρίς Τίτλο> - the_undertaker - Τρί 22 Ιαν 2013 - 09:30
Η καλύτερη ταινία του Argento και μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που έχουν γυριστεί ποτέ.
Μοναδικά ατμοσφαιρικό και με ένα εκπληκτικό soundtrack από τους Goblin.. 9/10

Φημολογείται ότι θα γυριστεί σε remake.. ενδιαφέρον, αν και σίγουρα δε πρόκειται να πλησιάσει σε λάμψη το original
Το επεξεργάστηκε ο/η the_undertaker συνολικά 2 φορές
 
<Χωρίς Τίτλο> - vasilis_g - Τρί 28 Αυγ 2012 - 01:31
Η ταινία με το που δημιουργήθηκε, αυτόματα χάραξε το μονοπάτι της ώστε να ταξινομηθεί στις cult ταινίες του είδους καθώς αναφορικά διαθέτει ιδιαίτερη αισθητική τόσο στη σκηνοθεσία όσο και στην τεχνοτροπία με την οποία γυρίστηκε. Ο Dario Argento με την αφορμάλιστη σκηνοθεσία του, ακολουθώντας καθαρά το ένστικτο του και χρησιμοποιώντας τη μοναδική αισθητική που τον διακατέχει δημιούργησε το Suspiria, μια ταινία η οποία από πολλούς θεωρείται ως η καλύτερη του είδους της.

Αυτό που χαρακτηρίζει τις ταινίες του Dario Argento είναι η εκφραστικότητα με την οποία «φιλμάρεται» το κάθε πλάνο, η τοποθέτηση της κάμερας σε απίθανα σημεία και ένας μοναδικά πρωτότυπος τρόπος φιλμογράφισης ώστε το κάθε πλάνο να «βγάζει φωνή» από μόνο του και να αποτελεί μια ξεχωριστή οντότητα. Εδώ τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το κόκκινο, το μπλε και το πράσινο. Εσκεμμένα ενισχύεται το contrast τους ώστε να επιτευχθεί ένα μικρό κάψιμο της παλέτας και έτσι να δημιουργηθεί ένας οπτικός αποσυντονισμός στον θεατή που ενισχύεται και ακουστικά με το υπερβολικό mixaz. Τελικά πετυχαίνεται ένα σουρεαλιστικό οπτικό αποτέλεσμα στο οποίο όμως η πλοκή και το σενάριο υπολείπονται του οπτικού ερεθίσματος. Κάτι τέτοιο αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα αυτής της ταινίας αλλά και πολλών άλλων του ιδίου σκηνοθέτη. Ενοχλητικά είναι και τα ιδιαίτερα μακρινά πλάνα τα οποία κάνουν εμφανές το φαινόμενο της γραμμικής παραμόρφωσης κάτι το οποίο αφορά καθαρά το είδος του φακού που χρησιμοποιήθηκε.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στη σκηνογραφία. Όλα αποπνέουν ένα σκληρό αίσθημα απομόνωσης και επιβλητικότητας. Υπάρχει κρυμμένη παράνοια και αυτή αναδύεται μέσα από τα χτενίσματα, τα ψηλά έπιπλα, τα χρώματα αλλά κυρίως από την εκφραστικότητα των πρωταγωνιστών. Η πρωταγωνίστρια νιώθει αποκομμένη και αποδυναμωμένη από τον έξω κόσμο εσκεμμένα ώστε να μας κάνει να αγωνιούμε για το μέλλον της. Υπάρχει αγριότητα που αναδύεται μέσα από τις εκφράσεις των πρωταγωνιστών και αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο το αίσθημα της απομόνωσης.

Η ταινία Suspiria είναι μια cult ταινία. Κάποιες από τις σκηνές τρόμου που περιέχει ίσως φανούν αρκετά κωμικές και μη αληθοφανείς αλλά αυτό έχει να κάνει καθαρά με την τεχνοτροπία με την οποία γυρίστηκαν. Κάτι τέτοιο άλλωστε αποτελεί και το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του cult κινηματογράφου. Αποτελεί μια καλή επιλογή ταινίας ώστε να σας προσφέρει κάτι διαφορετικό από αυτά που έχετε συνηθίσει. 3,5/5

απο: http://theroadofthecinema.blogspot.gr/2012/08/suspiria-1977.html


 
<Χωρίς Τίτλο> - 1979 - Παρ 16 Δεκ 2011 - 21:56
 
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.